נתונים כלליים | |
---|---|
תקופת הפעילות | 2003–הווה (כ־21 שנים) |
מיקום המטה | ניו יורק |
ענפי תעשייה | תעשיית משחקי וידאו |
מוצרים עיקריים | casual game, תוכנה |
אתר רשמי | |
אוברון מדיה (באנגלית: Oberon Media) הייתה חברת תוכנה, שפיתחה משחקי מחשב מזדמנים (Casual game) לפלטפורמות שונות כגון משחקי רשת, משחקים חברתייים, משחקי מובייל, ומשחקים לטלוויזיה אינטראקטיבית. המשחקים של החברה הופצו על ידי חברות אינטרנט ומדיה גלובליות, כגון: מיקרוסופט, .Acer Inc, AT&T, Yahoo!, Electronic Arts ו-אורנג'. החברה הוקמה בישראל אך בהמשך רוב הפעילות שלה עברה לארצות הברית ואירופה.
החברה הוקמה ב-2003 על-ידי תומר בן-קיקי, ששימש כמנכ"ל החברה, עופר ליינדר, שהיה מנהל הפיתוח העסקי וטל קרת ששימש כיושב ראש החברה. לפני הקמת אוברון מדיה, היו בן-קיקי וקרת ממקימי חברת ריץ' אף אקס (RichFX) שפיתחה בתחילה טכנולוגיה לדחיסת סרטי וידאו תלת־ממדיים ושידורם באינטרנט ברוחבי פס צרים[1].
המשקיע הראשון בחברה היה זוהר גילון, עם קרן הון הסיכון שלו תמר ונצ'רס. משקיע נוסף היה ג'ף סקול, העובד הראשון של חברת eBay ונשיאה לשעבר, באמצעות חברת ההשקעות שלו - קפריקורן מנג'מנט[2]. משקיעים נוספים היו הבנקים גולדמן סאקס, מורגן סטנלי וחברת ההשקעות Oak Investment Partner.
אוברון פיתחה מערכת בשם Game Center, להפצה ולשיווק של משחקים באינטרנט. היא הותקנה תוך שנים ספורות בכ-150 אתרים בעולם ותמכה ב-14 שפות. ב-2006 ביקרו כ-420 מיליון שחקנים במשחקים הקשורים למערכות של אוברון והיא דורגה במקום החמישי ברשמית החברות המבטיחות של העיתון הכלכלי "גלובס"[3]. חברת מיקרוסופט אף שילבה משחקים שאוברון פיתחה במערכת ההפעלה שלה, Windows Vista[4]. החברה גייסה במשך השנים כ-200 מיליון דולר[5], וצברה הכנסות משמעותיות תוך זמן קצר, דבר שאפשר לה לרכשו שש חברות עד שנת 2007, בסכום כולל של 150 מיליון דולר. בתום סדרת הרכישות הזו בסוף 2007, הגיע מניין העובדים בחברה לכ-650 איש. מתוכם 200 בישראל.
הרכישה הראשונה של אוברון מדיה התבצעה בסוף 2005 כאשר רכשה את חברת C-Mate, חברה ישראלית שפתחה פלטפורמה ליצירת משחקי סלולר רבי משתתפים. רכישה שנייה הייתה של חברת בלייז (Blaze) מקלפורניה שהיו לה גם משרדים בשוודיה ובבריטניה, בנובמבר 2006. בלייז פיתחה משחקי מובייל עבור 150 מפעילים סלולריים, ששירתו 500 מיליון לקוחות[6]. הרכישה הגדולה ביותר של החברה הייתה במאי 2007, חברת איי-פליי (I-play), שהייתה אחת השחקניות הגדולות בעולם בתחום המשחקים לסלולר, תמורת סכום שנאמד בלמעלה מ-100 מיליון דולר. לחברה זו היו משרדים בלונדון וקליפורניה; מרכזי פיתוח בסקוטלנד ורומניה ומשרדי מכירות במספר ערים ברחבי העולם[7]. ביולי 2007 רכשה את חברת פיקסל פליי (PixelPlay) הישראלית שפיתחה פלטפרומה להפצה של משחקים ותכנים בידוריים באמצעות ערוצי טלוויזיה אינטראקטיביים. החברה נוסדה בשנת 2002 כתוצאה מאיחוד בין שתי חברות - Pixel Technologies, שנוסדה על ידי רמי וייץ וג'ף בראון, ו-PlayTV, שנוסדה על ידי רון חיימוביץ'. החברה פיתחה פלטפורמה טכנולוגית בשם JIVE שמאפשרת יצירה, אינטגרציה וניהול של משחקים מרובי משתתפים על גבי רשתות דיגיטליות[8]. בנוסף חתמה החברה על הסכם עם רשת החברתית המקוונת מייספייס, שהייתה אז הייתה הרשת החברתית הגדולה בעולם, להיות ספקית בלעדית של פלטפורמת משחקים ותוכן עבורה. עם זאת רוב המשחקים הופצו בחינם על ידי אוברון מדיה[9].
באוקטובר 2007, החלה החברה להעביר את פעילות הפיתוח שלה מישראל לשתי בתי תוכנה שרכשה ברוסיה ואוקראינה[10]. באוגוסט 2008 העבירה פעילות נוספת ממרכז הפיתוח בתל אביב לרומניה[11].
באוקטובר 2008, גייסה החברה 20 מיליון דולר ונכנסה לפעילות בשוק הסיני[12]. עם זאת החברה התקשתה לפעול ברווחיות, למרות שמשחקי המחשב המזדמנים שלה היו פופולריים הם הופצו במקרים רבים בחינם למשתמש הסופי (לדוגמה משחקים ששולבו בתוך מערכת הפעלה) או תמורת תשלום נמוך. בדצמבר 2009 פיטרה החברה כ-100 עובדים[13].
בסוף 2010 עזבו שלושת היזמים הישראלים שהקימו את החברה, לאחר שהמשקיעים מינו הנהלה חדשה בארצות הברית[14]. ההנהלה החדשה החליטה להפסיק לעסוק בפיתוח משחקים ולהתמקד בפיתוח ושיווק של הפלטפורמה שלה להפצת משחקים. בנוסף נסגרה בהדרגה כל הפעילות בישראל[15]. באוגוסט 2013, הנכסים של אוברון מדיה נרכשו על ידי חברת iWin, Inc[16].