אומהה הולדם

ערך ללא מקורות
בערך זה אין מקורות ביבליוגרפיים כלל, לא ברור על מה מסתמך הכתוב וייתכן שמדובר במחקר מקורי.
אנא עזרו לשפר את אמינות הערך באמצעות הבאת מקורות לדברים ושילובם בגוף הערך בצורת קישורים חיצוניים והערות שוליים.
אם אתם סבורים כי ניתן להסיר את התבנית, ניתן לציין זאת בדף השיחה.
ערך ללא מקורות
בערך זה אין מקורות ביבליוגרפיים כלל, לא ברור על מה מסתמך הכתוב וייתכן שמדובר במחקר מקורי.
אנא עזרו לשפר את אמינות הערך באמצעות הבאת מקורות לדברים ושילובם בגוף הערך בצורת קישורים חיצוניים והערות שוליים.
אם אתם סבורים כי ניתן להסיר את התבנית, ניתן לציין זאת בדף השיחה.
קלפים פרושים במשחק אומהה הולדם, השחקן משמאל ניצח

אומהה הולדם (אנגלית: Omaha hold'em) הוא משחק קלפים השייך לקבוצת משחקי הפוקר שבהם משחקים בקלפי קהילה, בדומה לטקסס הולדם.

מהלך המשחק

[עריכת קוד מקור | עריכה]

כל משתתף מקבל ארבעה קלפים וצריך ליצור יד פוקר (5 קלפים) בעזרת שניים מתוך ארבעת קלפי הכיס (הקלפים שקיבל) ושלושה מתוך חמשת קלפי הקהילה (הקלפים המונחים על השולחן). חשוב לציין שבניגוד לטקסס הולדם, שבו ניתן להשתמש בכל צירוף קלפים אפשרי בין קלפי הכיס וקלפי הקהילה, באומהה הולדם חייבים להשתמש בצירוף של שני קלפי כיס ושלושה קלפי קהילה בלבד.

קיימת גם גרסה שונה למשחק בשם "אומהה Hi-Lo", שבה היד החזקה ביותר והיד החלשה ביותר מתחלקות בקופה (ייתכן מצב שלאותו שחקן יש בו-זמנית גם את היד החזקה וגם את היד החלשה, ובמקרה כזה הוא יגרוף את כל הקופה).

בליינדים ואנטה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

יש מספר הימורים כפויים הנקראים אנטה (Ante בלטינית) ובליינדים (Blinds - עיוורים). כל השחקנים חייבים לשלם את ה-Ante, בעוד רק מספר שחקנים (קבוע מראש) שנמצאים משמאל לדילר חייבים לשלם את הבליינדים. האנטה והבליינדים נקבעים מראש ויכולים לעלות בזמן המשחק, בעיקר אם מדובר בטורנירים, שם הבליינדים עולים באופן קבוע, כדי להגדיל את סכום ההימור ההכרחי ולהקדים את סיום הטורניר, וכן לגרום לכך שגם שחקנים שמשחקים רק צירופי קלפים חזקים ונדירים (tight players) ינופו מהטורניר. משחקים לעיתים עם בליינדים בלבד, ללא אנטה.

הבליינד שנמצא משמאל לדילר נקרא "הבליינד הקטן" (small blind) והבליינד שנמצא מימינו נקרא "הבליינד הגדול" (big blind), כאשר הבליינד הגדול הוא ההימור המינימלי, והבליינד הקטן הוא מחציתו. מי שרוצה להמשיך ולשחק באותו סיבוב חייב לפחות להשוות את הבליינד הגדול ורשאי גם להעלות את סכום ההימור.

חלוקת הקלפים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

לכל שחקן מחלקים ארבעה קלפים (קלפי כיס) עם הפנים למטה. הבליינד הקטן מקבל ראשון קלף, ואחריו שאר השחקנים בכיוון השעון. לאחר סיום סיבוב החלוקה, מקבלים כולם קלף נוסף בסיבוב חלוקה שני וכך גם השלישי והרביעי. כל שחקן רשאי לבדוק את קלפיו, אך לאחר מכן כל הקלפים חייבים להיות מונחים עם הפנים כלפי מטה על השולחן, השחקן רשאי להסתכל בשנית על קלפיו כרצונו. מטרת המשחק היא ליצור קומבינציה של שניים מתוך קלפי הכיס שחולקו לשחקן יחד עם שלושה מתוך קלפי הקהילה שיחולקו בשלב מאוחר יותר על ידי הדילר, כאשר הקומבינציה של היד החזקה ביותר בשולחן היא שמנצחת.

סבב הימורים ראשון

[עריכת קוד מקור | עריכה]

סבב זה מתקיים מיד לאחר חלוקת ארבעת קלפי הכיס. השחקן הראשון שמדבר הוא השחקן הנמצא משמאל לבליינד הגדול. לראשון שמדבר יש שלוש אפשרויות: לפרוש, להשוות לבליינד הגדול או להעלות את ההימור.

כדי להעלות, שחקן מוסיף סכום מסוים. סכום זה נקבע בהתאם לסוג המשחק שמשחקים: במשחקי Limit נקבע סכום קבוע שגם הוא מוגבל אחרי מספר סיבובים, בדרך כלל שלושה או ארבעה סיבובים, סכום ההימור מוכפל בסבב הימורים השלישי והרביעי. במשחקי Pot Limit ניתן להמר לא יותר מהסכום שיש בקופה. במשחקי No Limit ניתן להמר על כל סכום, בהתאם לכמות הכסף שיש לשחקן.

כדי לפרוש השחקן מניח את קלפיו עם הפנים מטה ודוחף אותם למרכז השולחן, שם נאספים הקלפים של השחקנים שפרשו. ברגע ששחקן פרש הוא אינו יכול לקחת חלק ביד הנוכחית.

לשחקנים הבאים יש אותן אפשרויות, אך בנוסף הם יכולים להעלות (Re-raise) על העלאה קודמת שבוצעה, אך העלאה זאת חייבת להיות לפחות שווה לגודל ההעלאה הקודמת.

סבב הימורים שני (Flop)

[עריכת קוד מקור | עריכה]

אחרי סבב ההימורים הראשון, הדילר "שורף" את הקלף העליון בחבילה, על מנת לוודא שאף אחד לא ראה בטעות את הקלף העליון בחפיסה וכדי למנוע רמאויות. הקלף השרוף מונח על השולחן עם הפנים כלפי מטה. לאחר מכן הדילר מחלק שלשה קלפי קהילה עם הפנים כלפי מעלה (ה-Flop).

בסבב הימורים זה והבאים אחריו, הראשון לדבר הוא השחקן שיושב משמאל לדילר שעדיין נמצא ביד. בסיבובים אלו, בנוסף להשוות ולהעלות, שחקן יכול גם לומר Check, כלומר להישאר ביד מבלי לבצע הימור עד ששוב מגיע תורו לדבר. ברגע שבוצע הימור, על השחקן להחליט אם להשוות, להעלות או לפרוש. כך שבסופו של הסיבוב כל השחקנים שנשארו הימרו אותו סכום כסף, להוציא מקרה בו לשחקן יש פחות אסימוני משחק והוא בעצם שם את כל כספו בקופה. במצב כזה נפתחת קופה צדדית בשביל השחקנים שלהם נשאר עוד כסף להמר. כאשר בשלב זה השחקן ששם את כל כספו משחק רק על הקופה המרכזית, ושאר השחקנים משחקים על הקופה המרכזית ועל הקופה הצדדית.

סבב הימורים שלישי (Turn)

[עריכת קוד מקור | עריכה]

אחרי השלמת סיבוב ההימורים השני, "נשרף" עוד קלף. ונפתח עוד קלף קהילה עם הפנים כלפי מעלה. זהו קלף ה-Turn. במשחקי Limit, הסכום הקבוע מוכפל בסבב הימורים זה ונשאר כך עד לסבב האחרון. כללי ההימור הם כמו בסבב ההימורים השני.

סבב הימורים רביעי (River)

[עריכת קוד מקור | עריכה]

לאחר סבב ההימורים השלישי, "נשרף" עוד קלף ונפתח קלף קהילה חמישי עם הפנים כלפי מעלה. זהו קלף ה-River. מתקיים סבב הימורים כמו בסבבים הקודמים, כאשר לאחר סבב הזה מראים את הקלפים. אם לשני שחקנים, או יותר, אותה יד, השחקן עם הקלף הבא החזק יותר (נקרא קיקר – Kicker) מנצח. אם אין קיקר, אז הקופה תחולק באופן שווה בין השחקנים.

כאשר כל השחקנים פרשו מלבד אחד, האחר שנותר מנצח. מקרה שיכול לקרות בכל סיבוב הימורים.

בגרסת האומהה Hi-Lo הקופה מתחלקת בין בעל היד החזקה ביותר לבעל היד החלשה ביותר.