ארנסט אוילנבורג (הוצאה מוזיקלית)

ארנסט אוילנבורג
Ernst Eulenburg
נתונים כלליים
תקופת הפעילות 1874–הווה (כ־150 שנה) עריכת הנתון בוויקינתונים
מיקום המטה מיינץ עריכת הנתון בוויקינתונים
ענפי תעשייה תעשיית המוזיקה עריכת הנתון בוויקינתונים
מוצרים עיקריים פרטיטורה עריכת הנתון בוויקינתונים
 
eulenburg.de
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

ארנסט אוְֹיְלֶנְבּוּרגגרמנית: Ernst Eulenburg) היה מו"ל מוזיקה, שייסד את הוצאת אוילנבורג בלייפציג בשנת 1874. ההוצאה החלה את דרכה בהוצאת סדרת מחקרים של מורה לפסנתר מדרזדן, אחר התרחבה למוזיקה קלה וליצירות למקהלת גברים, שהיו בזמן הראשון כולן ללא זכויות יוצרים.

מקור הפרטיטורות המיניאטוריות

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 1891 רכש ארנסט אוילנבורג את חברת פיין, שהחלה זמן לא רב קודם לכן לפרסם פרטיטורות מיניאטוריות של יצירות מוזיקה קאמרית, ובכך יצר את הבסיס האיתן לפרטיטורות המיניאטוריות הנודעות, שבגינן מפורסמת הוצאת אוילנבורג כיום. הקטלוג הורחב עוד יותר ב-1908 ברכישת הקטלוג של דונז'ובסקי.

תולדות החברה בשנים הבאות

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 1905 החל בנו של ארנסט, קורט, לעבוד בחברה, קשר שנמשך עד לפרישתו בגיל 90, בשנת 1968. אחרי מותו של אטרנסט בשנת 1926, תפס קורט את מקומו והחל להוסיף לפרטיטורות עריכות חשובות של מוזיקולוגים מן השורה הראשונה, כגון אלפרד איינשטיין (שערך, למשל, את דון ג'ובאני) ופרידריך בלום (שערך את הקונצ'רטי לפסנתר של מוצרט). בו בזמן החלה הוצאת אוילנבורג להוציא לאור יצירות מאת מלחינים בני התקופה כמו פאול גרנר ויצירת "קלאסיות" מאת המלחין לסרטים מיקלוש רוז'ה.

שנות המלחמה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

קורט אוילנבורג ובני משפחתו גורשו מגרמניה בשנת 1939, ממש לפני פרוץ מלחמת העולם השנייה, והשתקעו בציריך. חברת ארנסט אוילנבורג בע"מ, לונדון, נוסדה לאחר משא ומתן עם סוכני אוילנבורג בלונדון, גודווין וטאב; העסק בלייפציג הוצא מרשות המשפחה והמשיך להתנהל תחת השם הורסט זאנדר ק"ג.

אוילנבורג לאחר המלחמה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

אחרי המלחמה, בשנת 1945, עבר אוילנבורג ללונדון לקחת לידיו את השליטה בחברה שם, והחל להרחיב שוב בהדרגה את הקטלוג. לקראת סוף שנות ה-50', נרכשה חברת אוילנבורג על ידי הוצאת שוט ושות', שמוציאה כיום הפרטיטורות של אוילנבורג. בימים אלה יוצאים למעלה מ-1200 כותרים תחת השם הוצאת אוילנבורג, פרטיטורות שאין לטעות בזהותן הודות למידתן הקטנה ולעטיפה, הבולטת בצבעה הצהוב העז.

לקריאה נוספת

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  • Hans-Hubert Schönzeler|Schönzeler, H-H 1979. Kurt Eulenburg at 100. Recollections of a Century in Music Publishing. Musical Times, 120, 127-128.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]