בלייר וייט

ערך שניתן לשפר את מקורותיו
בערך זה יש מקורות, אבל ניתן וכדאי לשפר את המקורות שכבר קיימים בו.
אנא עזרו לשפר את אמינות הערך באמצעות הבאת מקורות לדברים ושילובם בגוף הערך בצורת קישורים חיצוניים והערות שוליים.
אם אתם סבורים כי ניתן להסיר את התבנית, ניתן לציין זאת בדף השיחה. (6 בדצמבר 2024)
ערך שניתן לשפר את מקורותיו
בערך זה יש מקורות, אבל ניתן וכדאי לשפר את המקורות שכבר קיימים בו.
אנא עזרו לשפר את אמינות הערך באמצעות הבאת מקורות לדברים ושילובם בגוף הערך בצורת קישורים חיצוניים והערות שוליים.
אם אתם סבורים כי ניתן להסיר את התבנית, ניתן לציין זאת בדף השיחה. (6 בדצמבר 2024)
בלייר וייט
Blaire White
לידה 14 בספטמבר 1993 (בת 31)
Corning, ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
מידע אישי
שם בלייר וייט
שם בשפת המקור Blaire White
ניו מדיה
תקופת הפעילות 2015–הווה (כ־10 שנים) עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

בלייר וייטאנגלית: Blaire White; נולדה ב-14 בספטמבר 1993) היא יוטיוברית ופרשנית פוליטית אמריקאית.[1] הסרטונים של וייט מתמקדים בנושאים חברתיים כמו אנשים טרנסג'נדרים, פמיניזם ותנועת Black Lives Matter. בעבר היא תיארה את דעותיה הפוליטיות כמרכז-ימין,[2] אך לאחרונה יש המתארים את דעותיה כמזוהות עם אידאולוגיות של הימין הקיצוני.

ראשית חייה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בלייר וייט תיארה את תחושת הדיספוריה המגדרית שלה מגיל צעיר, ואמרה: "הזיכרונות המוקדמים ביותר שלי היו של דיספוריה מגדרית: תחושת אי נוחות בעור שלי וחוסר יכולת לעמוד באידיאלים גבריים". כשהייתה בת 20, היא יצאה כטרנסג'נדרית בפני משפחתה וחבריה והחלה ב"טיפול הורמונלי טרנס-נשי" (או בקיצור HRT) בשנת 2015.

במהלך לימודיה למדעי המחשב באוניברסיטת קליפורניה סטייט, צ'יקו,{{{מחבר}}}, California State University, Chico, Wikipedia, 2024-12-02 הופיעה וייט בשידור חי של חבר, שם המגיבים עודדו אותה לפתוח ערוץ יוטיוב משל עצמה. לפני שהחלה ביוטיוב, היא תיארה את עצמה כלוחמת צדק חברתי (SJW)[3] ואחזה בדעות פוליטיות ליברליות, אך ציינה שהאמונות שלה השתנו לאחר שהחלה את לימודיה במכללה.[4]

קריירה ביוטיוב

[עריכת קוד מקור | עריכה]

במהלך לימודיה במכללה בדצמבר 2015, החלה וייט לפרסם סרטונים פוליטיים אנטי-פמיניסטיים ביוטיוב. מאוחר יותר היא המשיכה ליצור סרטונים שדנו בפוליטיקה מגדרית וכן ולוגים בסגנון לייף סטייל שתיעדו את המעבר המגדרי שלה.

וייט הייתה האישה הטרנסג'נדרית הראשונה שהופיעה בפודקאסט "Joe Rogan Experience" וכן בפודקאסט "InfoWars" הידוע לשמצה בהנחיית אלכס ג'ונס. ערוץ היוטיוב שלה היה זירה לרבים מהדיונים הציבוריים שלה עם דמויות ציבוריות כמו בן שפירו,[5] ContraPoints ואוניסיון. בשנת 2018, היא הפכה לאישה הטרנסג'נדרית הראשונה שהופיעה במגזין Penthouse.[6]

בפברואר 2017, היא נחסמה מפלטפורמת הרשת החברתית פייסבוק למשך 30 יום, מה שעורר תלונות מצד תומכיה. חשבונה הוחזר זמן קצר לאחר מכן, ופייסבוק הצהירה כי מדובר בטעות. באותה שנה, החלה וייט להעלות סרטונים על חייה האישיים, כולל על ניתוחי שינוי המגדר שעברה.

ב-11 בנובמבר 2017, בלייר וייט ובן זוגה צילמו סרטון שבו הם חובשים כובעים עם הסיסמה של טראמפ "Make America Great Again" והשתתפו בהפגנה נגד טראמפ בשדרות הוליווד. בסרטון, היא טוענת שהותקפה פעמיים, שנקרע לה ציפורן ושנזרק עליה משקה. המשטרה אמרה שוייט ובן זוגה התחילו את העימות כשהם חצו את הקו המפריד בין המפגינים בעד ונגד טראמפ.

ב-2018 היא אמרה למגזין Penthouse שהיא נאלצה ליצור קשר עם הבולשת הפדרלית (FBI) כתוצאה מתגובת נגד.

באוגוסט 2019, וייט אירחה דיבייט בשידור חי עם הפעילה הטרנסג'נדרית ג'סיקה יניב שהתמקד בתלונת זכויות האדם של יניב. במהלך הדיון, יניב שלפה טייזר מול המצלמה כאיום על חייה של וייט, מה שהוביל למעצרה בקנדה.

באוקטובר 2020, התנצלה וייט ומחקה סרטון שהיא פרסמה על הספורטאית הטרנסג'נדרית ג'נה מארי קרוק. וייט טענה שקרוק התחרתה נגד נשים סיסג'נדריות באירועי הרמת כוח וזכתה באירועים בצורה לא הוגנת כתוצאה מכך, וגם לעגה למראה של קרוק וקראה לה "מוזרה". לאחר מכן, קרוק הגיבה באינסטגרם ואמרה ש"כל מה שהיא אמרה עליי היה לא נכון". קרוק הבהירה שהיא התחרתה רק לפני שהיא עברה את התהליך, במחלקת הגברים, ושלא התחרתה ולא מתכוונת להתחרות נגד נשים אחרות. ב-15 באוקטובר, וייט התנצלה ב X ׁׁׁׁׁ(לשעבר טוויטר), והודתה שלא עשתה מספיק מחקר וקיבלה שמועות עליה בצורה שטחית, ומחקה את הסרטון מערוץ היוטיוב שלה.

בשנת 2021 אמרה וייט על טרנד הסופר סטרייט[7][8] כי העובדה שאנשים כועסים על יצירת המיניות החדשה הזו היא קצת צבועה כשהיא מגיעה מאנשים שיצרו אברו-מיניים, חצי-מיניים, גרונטוסקסואלים, גינוסקסואלים, תוך-מיניים, קלוסקסואלים, רב-מיניים, פומוסקסואלים, ספיוסקסואל, ומאות נוספים אחרים" וכי "למרות שסופר סטרייט הוא בדיחה, האירוניה היא שזה הרבה יותר תקף מהרבה מהדברים שרק ציינתי. למעשה, כולם".

בשנת 2021 הופיעה וייט בקליפ "Snowflakes" של הראפר טום מקדונלד, שצבר מעל 25 מיליון צפיות ביוטיוב.

בשנת 2023, היא הופיעה בפודקאסט The Roseanne Barr.

הדיונים שלה בנושאים טרנסג'נדרים נחשבים לעיתים קרובות כטרנסמדיקליסטיים, והיא יצרה סרטונים עם קלווין גארה שבהם הם מגיבים למה שהם כינו "טרנסטרנדים".

דעות פוליטיות

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הדעות של וייט תויגו כשמרניות, אם כי היא דוחה את התיוג הזה. מאמר משנת 2023 במגזין הלהט"ב The Advocate כינה את וייט "ימנית קיצונית". בשנת 2017, תיארה וייט את אמונותיה הפוליטיות כמרכז-ימין. היא תמכה בדונלד טראמפ בבחירות לנשיאות ארצות הברית בשנת 2016, אך הצהירה בשנת 2018 שהיא נותרה ביקורתית כלפי חלק ממדיניותו ופעולותיו בתפקיד. לדוגמה, וייט אמרה שהיא הייתה חלקית נגד האיסור של טראמפ על שירות טרנסג'נדרים בצבא. בדיון של Vice בשנת 2019, היא הזדהתה כרפובליקנית.

ב-14 ביולי 2024, בלייר וייט הביעה תמיכה במועמדותו של דונלד טראמפ לנשיאות דרך X (לשעבר טוויטר).

חיים אישיים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

וייט מאורסת ליוטיובר ג'ואי סרסון. הצד של אמה במשפחה תומך בה ובמעבר המגדרי שלה. וייט הביעה רצון להביא ילדים בעתיד באמצעות פונדקאות או אימוץ, ודיברה על המאבק שלה עם אי-פוריות כתוצאה מהשפעת ההורמונים.

בשנת 2019, אמרה וייט שהיא לא דתית, והצהירה שלדת הייתה מעט מאוד חשיבות בחייה.

במהלך ריאיון עם העיתונאי מאט קולן, תיארה וייט את היחסים המורכבים שהיו לה עם אביה, שנפטר מהמחלה כשהייתה בת 19, לפני שעברה את תהליך המעבר המגדרי.

בלייר וייט היא ילידת קליפורניה ותושבת לשעבר של לוס אנג'לס. בשנת 2020, וייט פרסמה סרטון שבו היא מדברת על החסרונות של מגורים בלוס אנג'לס והודיעה שהיא וארוסה עוברים לאוסטין, טקסס. שניהם עברו בשנת 2021.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא בלייר וייט בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ offradranch.com, הביוגרפיה של בלייר וייט, עובדות על החבר והמשפחה, האם היא טרנסג'נדרית?, offra dranch
  2. ^ Emily Maskell, Everything you need to know about trans Trump supporter and controversial YouTuber Blaire White, the pink news, Apr 17 2024
  3. ^ The Social Justice Worrior, How, Why and What is a Social Justice Warrior?, medium, Jun 12, 2023
  4. ^ I Used To Be A Social Justice Warrior (Pictures), יוטיוב, ‏25 באפר׳ 2017
  5. ^ DEBATE: Ben Shapiro & Blaire White, יוטיוב, ‏10 בינו׳ 2018
  6. ^ Mish Barber, It Takes a Trans Icon to Be the Queen of Controversy, penthouse, JANUARY 21, 2019
  7. ^ Bilbo Swaggins, Super Straight Part of a series on Internet Slang, know your meme
  8. ^ מיניות חדשה המתארת הטרוסקסואלים שלעולם לא יקיימו מערכת יחסים מינית עם אנשים טרנסג'נדרים. הטרנד התחיל בסרטון טיקטוק שנמחק מאוחר יותר, שבו המשתמש אמר שהוא יצר את המונח כי נמאס לו להיקרא טרנספוב.