יש לשכתב ערך זה. הסיבה היא: תת-ניסוח, עיצוב מינימלי, סגנון לקוי ואי-בהירות.
| ||
יש לשכתב ערך זה. הסיבה היא: תת-ניסוח, עיצוב מינימלי, סגנון לקוי ואי-בהירות. | |
דודו (בספרדית: Dudo, בתרגום לעברית: "אני בספק"; ידוע גם כקאצ'ו, פרודו, פאראפיקו או קצ'יטו) הוא משחק קוביות פופולרי, שנוהגים לשחק עמו בפרו, בצ'ילה, בבוליביה ובמדינות נוספות באמריקה הלטינית. המשחק מיועד לשני שחקנים או יותר ותכליתו היא ניחוש כמות הקוביות המראות מספר מסוים, הנמצאות מתחת לכוסות המונחות על שולחן. השחקן המפסיד בכל מחזור, מאבד אחת מקוביותיו, והמנצח הוא השחקן האחרון שנותרה אצלו קובייה אחת לפחות.
לכל שחקן יש בתחילת המשחק 5 קוביות וכוס, המשמשת לערבוב הקוביות ולהסתרתן משחקנים אחרים. השחקנים מגלגלים קובייה לפי הסדר, כדי לקבוע איפה ובאיזה סדר ישבו (דבר שמשפיע הרבה במשחק). לאחר שנקבע התור במשחק, השחקנים מערבבים את קוביותיהם בכוסותיהם, וכל שחקן מסתכל בקוביותיו, אך מוודא שהאחרים לא יראו אותן. השחקן הראשון מנחש ואומר כמה קוביות מראות לפחות מספר מסוים (לדוגמה, "חמש פעמים שלוש", מה שאומר שלכל השחקנים ביחד יש לפחות 5 קובית שתוצאותיהן 3, מה שיכול להיות נכון או שגוי). לשחקן הבא אחריו יש כמה אפשרויות: "להעלות", "לפתוח" או "להשוות" את ההכרזה:
בדודו, האס (קובייה המראה 1) הוא סוג של ג'וקר. כשבודקים את ערכי הקוביות, אסים נספרים כקובייה שהוכרזה.
לאסים יש חוקים שונים כשמעלים הימור. אפשר להמיר מספר לאסים על ידי חלוקת כמות הקוביות ב-2 ואומדן כלפי מעלה. לדוגמה, ניתן להמיר "6 פעמים 2" ל"3 פעמים אס" ו"11 פעמים 5" ל"6 פעמים אס" (11/2=5.5, אחרי אומדן - 6). בנוסף, ניתן להמיר אסים למספרים. דבר זה נעשה על ידי הכפלת הכמות ב-2 והוספת 1. לדוגמה, "4 פעמים אס" ניתן להמרה ל"9 פעמים (כל מספר)" (2*1+4=9) או "2 פעמים אס" ניתנים להמרה ל"5 פעמים (כל מספר)" (2*1+2=5). כמובן, שניתן להעלות "3 פעמים אס" ל"4 פעמים אס" כרגיל. חוקים אלו לא תקפים כאשר השחקן המתחיל את הסיבוב מתחיל בהימור על כמות האסים. במקרים אלו, השחקן הבא יכול להמיר את האסים לכל דבר (כולל הקטנת המספר). לאחר מכן משתמשים בחוקים הרגילים לאסים.
כאשר שחקן שהיו לו 2 קוביות מאבד אחת, הסיבוב הבא הוא "סיבוב מיוחד" (מן הסתם שהשחקן הזה יהיה השחקן שיתחיל את הסיבוב הבא, כי הוא איבד קובייה). החוקים בסיבוב זה הם שונים: