דזוקוטו

דזוקוטו
Zuccotto
מאכלים
מוצא איטליה עריכת הנתון בוויקינתונים
מרכיבים עיקריים עוגה עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית
דזוקוטו גלידה

דזוקוטואיטלקית: Zuccotto) הוא קינוח איטלקי שמקורו בפירנצה.

הדזוקוטו הוא קינוח חצי קפוא וצונן עשוי עם אלכרמס, עוגה וגלידה.[1] ניתן להקפיא אותו, ואז להפשיר לפני ההגשה. קינוח זה נעשה באופן מסורתי בתבנית מיוחדת בצורת דלעת (zuccotto פירושו "דלעת קטנה" באיטלקית). הסברה הרווחת היא כי היא נוצרה בהשראת כיפת הדואומו של פירנצה, כלומר קתדרלת סנטה מריה דל פיורה (הקתדרלה הראשית של העיר). אחרים רומזים לצורתו כדומה מאוד לכיפה או של קרדינל (שנקרא באיטלקית: Zucchetto).

המתכון המקורי כלל גבינת ריקוטה, קקאו וקליפת הדרים למילוי. הוא היה למעשה מונוכרום (חד צבע), לבן. החלק החיצוני של הביסקוויט היה ספוג בליקר תמצית או אלקרמס, שהעניקו לקינוח צבע אדום עז. הדזוקוטו התגלה מחדש רק בשנות ה-30 של המאה ה-20, אך עבר כמה שינויים כדי להתאים אותו לטעם של המאה העשרים. הקינוח הומצא בזמנו על ידי שף הרנסאנס המפורסם Buonatalenti.[2] כיום הוא מורכב מבסקוויט שספוג בליקר, כמו אמרטו. בנוסף לריקוטה, המילוי מורכב לרוב מגלידה, מה שגורם לו להיראות כמו סמיפרדו, קרם חמאה או שמנת, גבינת קוטג', נתחי שוקולד ושקדים. יש מתכונים עם דובדבנים, פירות ופירות יבשים. על החלק העליון מפזרים אבקת סוכר. לאחר הבישול, הדזוקוטו מצונן או מוקפא.[3]

בפירנצה ניתן לראות אותו מוצג בחלונות הראווה של קונדיטוריות והוא מיוצר במגוון גדלים (4–5 לפחות) ממנה אישית, זוגית עד למנה משפחתית גדולה.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא דזוקוטו בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ De Laurentiis, Giada. "Zuccotto Recipe". Food Network.
  2. ^ "Zuccotto – How to Make it". blog.tuscany-cooking-class.com. 24 במאי 2018. נבדק ב-2023-02-23. {{cite web}}: (עזרה)
  3. ^ "Zuccotto". foodnetwork.com. נבדק ב-2023-02-23.
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.