טרילוגיית האביר האפל

טרילוגיית האביר האפל
The Dark Knight Trilogy
עטיפת הDVD של הטרילוגיה
עטיפת הDVD של הטרילוגיה
מבוסס על באטמן ודמויות אחרות מאת בוב קיין וביל פינגר של DC קומיקס
בימוי כריסטופר נולאן
הופק בידי אמה תומאס
צ'ארלס רובן
לארי פרנקו
תסריט כריסטופר נולאן עריכת הנתון בוויקינתונים
שחקנים ראשיים ראו שחקנים
מוזיקה הנס צימר
ג'יימס ניוטון האוורד
צילום ולי פפיסטר עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ארצות הברית ובריטניה
חברת הפקה האחים וורנר
Legendary Entertainment
DC קומיקס
Syncopy Films
חברה מפיצה האחים וורנר
הקרנת בכורה 17 ביוני 2005 (באטמן מתחיל)
18 ביולי 2008 (האביר האפל)
20 ביולי 2012 (עלייתו של האביר האפל)
משך הקרנה 457 דקות (בסך הכול)
שפת הסרט אנגלית
סוגה סרט גיבורי-על, מותחן פעולה
תקציב ‏$585,000,000
הכנסות ‏$2,463,716,216
פרסים 2 פרסי אוסקר
פרס סאטורן
2 פרסי גילדת שחקני המסך
פרס באפט"א
פרס גלובוס הזהב
גראמי
מועמדות לפרס אוסקר על הצילום
8 מועמדויות נוספות לאוסקר
סרט קודם Batman film series 1989-97 עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

טרילוגיית האביר האפל היא טרילוגיה שכוללת שלושה סרטי קולנוע על באטמן מאת הבמאי כריסטופר נולאן (שהיה שותף גם לכתיבת התסריטים). הטרילוגיה כוללת את הסרטים "באטמן מתחיל", "האביר האפל" ו"עלייתו של האביר האפל" והופקה על ידי האחים וורנר, Legendary Entertainment ו-Syncopy Films.

הטרילוגיה הציגה טיפול רציני וריאליסטי למיתוס של באטמן הנאמן לספרי הקומיקס, וזכתה לשבחים רבים הן מהמעריצים והן ממבקרי הקולנוע, וכן להצלחה קופתית כאשר שניים מסרטיה הכניסו יותר ממיליארד דולר כל אחד.

בין השחקנים שכיכבו בטרילוגיה נמנים כריסטיאן בייל כבאטמן, גארי אולדמן כג'יימס גורדון, מייקל קיין כאלפרד פניוורת', מורגן פרימן כלושיוס פוקס, ליאם ניסן כראס אל גול, קיליאן מרפי כג'ונתן קריין, הית' לדג'ר כג'וקר, טום הארדי כביין ואן האת'וויי כקאטוומן.

שם הסרט יציאה לאקרנים הכנסות פרסים
באטמן מתחיל 2005 $372,710,015 זכה ב-3 פרסי סאטורן
האביר האפל 2008 $1,004,558,444 שני פרסי אוסקר, 5 פרסי סאטורן, 2 פרסי גילדת שחקני המסך, פרס באפט"א, פרס גלובוס הזהב, גראמי
עלייתו של האביר האפל 2012 $1,084,439,099 פרס סאטורן
באטמן מתחיל האביר האפל עלייתו של האביר האפל
ברוס ויין / באטמן כריסטיאן בייל
אלפרד פניוורת' מייקל קיין
ג'ים גורדון גארי אולדמן
לוציוס פוקס מורגן פרימן
ג'ונתן קריין / דחליל קיליאן מרפי
רייצ'ל קייטי הולמס מגי ג'ילנהול
לוב קולין מקפרלן
ראס-אל-גול ליאם ניסן
קן ואטאנבה
ליאם ניסן
הארווי דנט / דו פרצוף ארון אקהרט
הג'וקר הית לדג'ר
סלינה קייל / קאטוומן אן האת'וויי
ביין טום הארדי
טליה אל גול מריון קוטיאר
רובין ג'וזף גורדון-לוויט
קארמיין פאלקון טום וילקינסון
סאל מארוני אריק רוברטס
פלאס מארק בון

באטמן מתחיל

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ערך מורחב – באטמן מתחיל
כרזת הסרט באטמן מתחיל בארץ

זהו הסרט הראשון בטרילוגיה, והוא מספר את סיפור המקור של הדמות. ברוס ויין היה נער צעיר בן למשפחה עשירה בגות'אם סיטי מוכת הפשע, בעת משחק נפל למערת עטלפים ופיתח פוביה מהם. לילה אחד הוריו נרצחים במהלך שוד אלים ב"סמטת הפשע" אחרי שיצאו מהאופרה "העטלף" בגלל הפחד של ברוס. ויין הצעיר מתייתם מהוריו ומגודל על ידי משרתם הנאמן של הוריו, אלפרד פניוורת'. ויין מתבגר, חדור תחושת נקמה ומתכנן לנקום את רצח הוריו כאשר הרוצח, ג'ו צ'יל, מובא לשימוע. תוכניתו נמנעת ברגע האחרון כאשר קרמין פלקונה, ראש המאפיה המקומית מתנקש בצ'יל שמוכן להעיד נגדו. רייצ'ל דוז, עוזרת התובע המחוזי וחברת ילדות של ברוס ויין, נוזפת בברוס על רצונו להתנקש בצ'יל ומחדדת אצלו את ההבדל בין עשיית צדק לנקמה. בעקבות אירועים אלה ויין נודד ברחבי העולם במטרה להבין את הפושעים על מנת שיוכל להילחם בהם ביעילות. הוא נכלא במזרח אסיה ובכלא מציע לו אדם מסתורי בשם הנרי דוקארד להצטרף ל"ליגת הצללים", אגודת סתרים של נינג'ות שנשבעה להילחם בפשע וברוע האנושי. דוקארד מאמן את ויין ומשמש לו כדמות אב. אחרי שוויין השלים את אימוניו דוקארד מבקש ממנו להוביל את "ליגת הצללים" כדי להחריב את גות'אם סיטי, ובאקט סמלי דורש ממנו להוציא להורג פושע. ויין מסרב ובמהלך הקרב שמתפתח שורף את טירת "ליגת הצללים" והורג לכאורה את ראס אל-גול אך מציל את דוקארד. ויין חוזר לגות'אם סיטי ומחליט להפוך לנינג'ה שנלחם בפשע ברחובות. בעזרת ג'יימס גורדון, אחד השוטרים הבודדים בגות'אם שאינם מושחתים, רייצ'ל דוז, עוזרת התובע המחוזי, ולושיוס פוקס, ראש המחלקה למדע שימושי בתעשיות ויין, ויין הופך לבאטמן, לוחם מאיים בחליפת עטלף משוריינת וגלימה-דאון שנלחם בפשע אך נמנע מהרג מתוך עיקרון.

המשך הסרט מתאר את לחימתו של באטמן בפשע. הוא עוצר את קרמין פלקונה, ראש המאפייה, ומסכל הברחת סמים גדולה, שם הוא לומד שחלק מהסמים מועברים ל"נארוז", אי בלב העיר שמורכב משכונות עוני רוויות פשע. הוא עוקב אחרי המשלוח ונלחם בד"ר ג'ונתן קריין, פסיכיאטר מושחת שמשתמש בגז הזייה כדי לגרום לאויביו לחוות את פחדיהם העמוקים ביותר. באטמן מותקף על ידי הגז אך מצליח להיחלץ ולושיוס פוקס מסנתז נסיוב שסותר את השפעת הגז. באטמן מגלה שקריין משתף פעולה עם ראס אל-גול והחדיר את הגז למערכת המים של העיר, ובאמצעות פולט מיקרוגלים, נשק עתידני שמאייד מים לגז שפותח על ידי תעשיות ויין, להרעיל את כל העיר בגז הפחד. ויין מותקף באחוזתו על ידי הנרי דוקארד שמתגלה כראס אל-גול האמיתי וניצל על ידי אלפרד. הוא עוטה שוב את חליפת העטלף, ובעזרתו של השוטר ג'יימס גורדון, מסכל את מזימתו של אל-גול. אל-גול מת בקרב עם באטמן, למרות שבאטמן לא הורג אותו ישירות. בסיום הסרט, גות'אם מתחילה להשתקם ובאטמן משתף פעולה עם גורדון, שקודם, במלחמה בפשע. בסצנה האחרונה מוצג אות העטלף, זרקור עם סמל עטלף עליו, ואת באטמן דואה עם גלימתו אחרי שגורדון סיפר לו על פושע רצחני ותאטרלי שמשאיר אחריו קלף משחק עם סמל הג'וקר, רמז לסרט הבא.

הסרט זכה לביקורת משבחות, בעיקר על הרצינות והנאמנות לקומיקס, בניגוד לשני הסרטים של ג'ואל שומאכר. בעקבות הצלחת הסרט הוחלט להפיק סרט המשך - "האביר האפל", שבו באטמן נלחם בגדול אויביו, הג'וקר.

האביר האפל

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ערך מורחב – האביר האפל
כרזת הסרט האביר האפל בארץ

זהו סרט המשך ל"באטמן מתחיל". הסרט נפתח בשוד בנק מתוחכם שמבצע הג'וקר. בינתיים, שיתוף פעולה בין באטמן, קצין המשטרה ג'יימס גורדון והתובע המחוזי החדש הארווי דנט מניב פירות, מכניס פושעים רבים לכלא ומאיים למוטט את ארגוני הפשע של גות'אם סיטי. אחרי שחטף את מלבין הכספים של המאפיה מהונג קונג משלמים ראשי המאפיה של גות'אם סכום עתק לג'וקר על מנת שייחסל את באטמן. הג'וקר פוצח במסע טרור והרס, בכחלק מאידאולוגיה שמטרתה להשליט את האנרכיה ולהשחית את גות'אם, כדי להביא את באטמן לחצות את גבול המוסר. הג'וקר מחסל את מפכ"ל המשטרה לואב וגורדון ממונה במקומו. ביחד עם באטמן ודנט, המשטרה מצליחה לעצור את הג'וקר, אך הוא מנצל את המעצר ואת השחיתות במשטרה כדי לקדם את מזימותיו. הוא חוטף את הארווי דנט ורייצ'ל דוז, חברת הילדות של ברוס ויין שכעת נמצאת במערכת יחסים רומנטית עם דנט, ומאיים לרצחם. באטמן מצליח להציל את דנט, שפניו נשרפו בפיצוץ, אך לא את דוז שנהרגת בפיצוץ. הג'וקר בורח מהמעצר וממשיך בגל הטרור. הוא מפוצץ את בית החולים של גות'אם ומשחית את דנט כאשר משכנע אותו שבאטמן וגורדון אחראים למותה של אהובתו. המשטרה עומדת חסרת אונים מול הטרור של הג'וקר ותושבים רבים מחליטים להתפנות מהעיר. הג'וקר מטמין פצצות על שתי מעבורות, אחת נושאת הרבה אזרחים והשנייה אסירים, ומעמיד אותן בפני גרסה רצחנית של דילמת האסיר. באטמן, בעזרתו של לושיוס פוקס, משתמש בטכנולוגיה של תעשיות ויין כדי לעקוב אחרי כל הטלפונים הסלולריים של תושבי גות'אם ומצליח לאתר את הג'וקר שחטף בני ערובה. הוא מציל את בני הערובה (כולל המעבורות) ועוצר את הג'וקר, שמודה שבאטמן בלתי ניתן להשחתה. אחרי מעצרו של הג'וקר מגלים באטמן וגורדון כי הארווי דנט, שהושחת על ידי הג'וקר, חטף את משפחתו של גורדון ורצח מספר חפים מפשע. באטמן מצליח להציל את משפחת גורדון כאשר הוא סופג ירייה (חליפתו היא שריון גוף) אך מפיל את דנט החמוש מהבניין וגורם למותו. באטמן וגורדון מבינים שנפילתו של דנט והגילוי שהוא אחראי למעשי רצח יהרסו את כל מה שעמלו עליו ובעיקר את המאבק המשפטי שדנט הוביל בפשע, ובאטמן מחליט לקחת על עצמו את האשמה על פשעיו של דנט. גורדון משמיד את אות העטלף והמרדף אחרי באטמן מתחיל. באטמן הופך מגיבור לניצוד הנרדף על ידי החוק. אך כאשר מפציר בנו של גורדון באביו ש"באטמן לא עשה שום דבר רע", גורדון אומר לבנו: "כי הוא הגיבור שמגיע לגות'אם, אבל לא האחד שהיא צריכה עכשיו... אז אנחנו נצוד אותו... כי הוא יכול לעמוד בזה... כי הוא לא גיבור... הוא השומר הדומם, מגן עירנו, האביר האפל".

הסרט זכה לביקורות משבחות ביותר, ונחשב בידי מבקרים רבים ל"סרט הקומיקס הטוב ביותר בכל הזמנים". במסד הנתונים IMDb הסרט קיבל את הציון 9.0, מקום 4 ברשימת 250 הסרטים הגדולים של האתר. באתר הביקורות Rotten Tomatoes, הסרט קיבל ביקורות נלהבות עקב הנאמנות הרבה לקומיקס כמו גם ליצירתה של סאגת פשע רחבת היקף, עם ציון 8.5 מתוך 10 בהתבסס על 288 ביקורות (270 מתוכן "טריות" ורק 18 מתוכן "רקובות"), באומרו כי "בהיותו קודר, מורכב ובלתי נשכח, 'האביר האפל' מצליח לא רק כסרט קומיקס מבדר אלא גם כסאגת פשע מרגשת ביותר"[1]. אתר הביקורות Metacritic העניק לסרט ממוצע משוקלל של 82 מתוך 100 בהתבסס על 39 ביקורות[2]. חברת מחקרי השווקים CinemaScore ציינה כי קהל הצופים דירג את הסרט ברמה הגבוהה ביותר[3][4]. הסרט נמצא ברשימות עשרת הסרטים הגדולים של מרבית מבקרי הקולנוע בעיתונים ידועים כהניו יורק טיימס, ניו יורק דיילי ניוז, רולינג סטון, ניו יורק פוסט, אנטרטיינמנט ויקלי, שיקגו סאן-טיימס, הוליווד ריפורטר, הבוסטון גלוב ושיקגו טריביון[5]. יתר על כן, הסרט הפך לשובר קופות וגרף למעלה ממיליארד דולר ברחבי העולם.

עלייתו של האביר האפל

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ערך מורחב – עלייתו של האביר האפל
כרזת הסרט עלייתו של האביר האפל בארץ

זהו הסרט החותם של הטרילוגיה. הוא מתרחש עלילתית 8 שנים אחרי "האביר האפל". באטמן, שנרדף על ידי המשטרה וספג פציעות גופניות במהלך פעילותו תולה את הגלימה ומפסיק לפעול כבאטמן. כברוס ויין הוא מסתגר באחוזתו ומנהל את עסקיו ב"שלט רחוק". העירייה של גות'אם סיטי מעבירה את "חוק דנט" ובאמצעותו כולאת אלפי פושעים בכלא בלאקגייט, ובכך מפוררת את הפשע המאורגן בעיר. תעשיות ויין פיתחו בחשאי כור היתוך גרעיני שיספק אנרגיה נקייה לעיר שלמה, אך ויין מהסס לחשוף אותו לעולם מחשש שינוצל כנשק גרעיני בידי גורמים עוינים. ביין, דמות מסתורית ורצחנית המזהה את עצמה עם "ליגת הצללים" של ראס אל-גול, מופיע ומטיל את חתיתו על העיר. דבר זה גורם לברוס ויין לחזור מפרישה ולשוב לפעול כבאטמן. הוא נעזר בלושיוס פוקס כדי לחמש את עצמו, ומצטייד במעין מסוק קרב שנקרא "העטלף", ושכולל הכל חוץ מטייס אוטומטי, תכונה שאותה פוקס לא מצליח לתקן. בינתיים ביין, בעזרת קאטוומן (נוכלת וגנבת מפתה בשם סלינה קייל), מצליחה להוריד את ויין מנכסיו, דבר שמאלץ אותו לשתף פעולה עם פעילת הסביבה מירנדה טייט ולחשוף בפניה את כור ההיתוך הגרעיני. באטמן מציל את קאטוומן מידי בריוניו של ביין, ומשכנע אותה להוביל אותו לביין תמורת תוכנה שתאפשר לה למחוק את רישומה הפלילי ממאגרי הנתונים של רשויות החוק. סלינה מסכימה אך בוגדת בו, ולוכדת אותו בביוב, שם הוא נאלץ להילחם בביין, שחושף את זהותו כברוס ויין. ביין מביס אותו ומגלה לו את תוכניתו להשמיד את העיר, כדי להשלים את מה ש"ליגת הצללים" של ראס-אל-גול החלה. הוא חושף את תוכניתו להשתמש בכור כפצצה גרעינית ומשתלט על מחסן הנשק הסודי של באטמן. הוא שובר את גבו של באטמן ושולח אותו לצינוק אכזרי במיוחד הנקרא "הבור", שם ויין נאלץ לצפות כיצד ביין משליט טרור על העיר. העינויים בבור הם בעיקר מנטליים ונובעים מהמשחק בין התקווה לטפס על קירות הבור התלולים ולצאת לחופשי, לבין הייאוש של כישלון אחר כישלון. ביין מפוצץ כמעט את כל הגשרים בגות'אם ולוכד בתוך המנהרות את רוב כוח המשטרה של העיר ומכריז בפני העולם על תוכניתו השטנית: הוא חושף שהפך את כור ההיתוך הגרעיני של תעשיות ויין לפצצה גרעינית ומטיל מצור על העיר בכך שמכריז שכל מי שיפר את המצור יגרום לו להפעיל את הפצצה מרחוק ולהשמיד את כולם. ממשלת ארצות הברית נאלצת להיכנע לדרישותיו, וגות'אם מבודדת משאר העולם. הוא מכריז על אנרכיה, משחרר את אסירי כלא בלאקגייט, חושף בפני תושבי גות'אם את האמת על הארווי דנט, ומסית אותם להשתולל ברחובות ולבזוז את העשירים. הכנופיה שלו הופכת ל"משטרה" החדשה ומסייעת להריסת העיר. בינתיים בבור הכלא, ויין נרפא ולומד מהרופא הכלוא שם פילוסופיה חדשה לגבי הפחד ממוות, הוא מצליח לברוח מהבור וחוזר לגות'אם. באטמן חוזר כאשר נותרה פחות מיממה עד שהפצצה תתפוצץ בכל מקרה. בעזרת לושיוס פוקס וסלינה קייל הוא מחמש את עצמו מחדש והוגה תוכנית לנטרול הפצצה והבסת ביין. באטמן מוביל את פוקס למסוק העטלף ושם פוקס מאלתר מתקן שיחסום את הפעלת הפצצה מרחוק. באטמן מציל את גורדון ואת בלייק, שמנסה לחלץ את השוטרים אך כמעט ונהרג על ידי בריוניו של ביין. באטמן מוביל אותם לתוכנית להצלת העיר: שוטרי גות'אם יחולצו מההריסות ויובילו מרד כנגד ביין, בזמן שגורדון יאתר את הפצצה וישתיל עליה את ההתקן המונע את הפעלתה מרחוק. באטמן מוביל את המרד, מתעמת עם ביין ומצליח להביס אותו. הוא חוקר אותו כדי לגלות איפה נמצא מתג הפעלת הפצצה, אך נדקר בגבו על ידי מירנדה, שמתגלה כטליה אל-גול, בתו של ראס-אל-גול. בזמן שטליה אל-גול יוצאת להפעיל ידנית את הפצצה ולמנוע את ניטרולה, קייל מגיעה על ה"באט-פוד", יורה בביין ומצילה את באטמן. הם יוצאים למרדף אחרי טליה אל-גול ואחרי שהם תופסים אותה עם הפצצה הם מגלים שהיא הציפה את הבונקר ובכך מנעה אפשרות לנטרל את הפצצה. באטמן מחליט לחבר את הפצצה אל מסוק העטלף ולטוס עמה אל עבר המפרץ, הרחק מהעיר. סלינה, פוקס וגורדון מבינים שבביצוע מעשה זה, באטמן ימות, שכן ככל הידוע להם אין במסוק טייס אוטומטי ובאטמן יאלץ לטוס עד הסוף ולהקריב את עצמו. סלינה מעריכה את האלטרואיזם של ברוס ומנשקת אותו. באטמן רומז לגורדון שהוא ברוס ויין, ומעודד אותו בכך שבכל אדם חבוי גיבור. הוא עולה על המסוק וטס עם הפצצה, עד שהיא מתפוצצת הרחק מגות'אם, ובכך מציל את העיר בעוד שהוא נחשב כמת. באפילוג נרמז שוויין למעשה ביים את מותו, וכעת הוא חי באושר ביחד עם סלינה קייל, שחזרה למוטב. בכך נחתמת הטרילוגיה ומסתיימת אגדת באטמן.

הסרט הפך לשובר קופות והרוויח למעלה ממילארד דולר, ואף עקף את קודמו בטרילוגיה "האביר האפל". רוב הביקורות שקיבל הסרט היו טובות, בעיקר שבחים על משחק מצוין ועלילה מותחת אך מספר ביקורות מתחו ביקורת על חורים בעלילה וסיום מאכזב לסאגת גיבורי-על.

השחקנים ויוצרי הסרט בהקרנת הבכורה בלונדון. משמאל לימין: כריסטופר נולאן, המפיקים אמה תומאס וצ'ארלס רובן, השחקנים מוניק גבריאל קורנן (רמירז), מייקל קיין (אלפרד), ארון אקהרט (דנט), מגי ג'ילנהול (דוז) וכריסטיאן בייל (ויין)

באטמן ובני בריתו

[עריכת קוד מקור | עריכה]
תעשיין מיליארדר שמקדיש את חייו ללחימה באי-צדק כבאטמן בעקבות הטראומה של רצח הוריו בידי שודד.
במסגרת הכנתו לתפקיד עבר בייל אימונים רבים, כולל אימונים באמנויות לחימה, והעלה את מסת שריריו. הוא ביצע הרבה מהפעלולים וסצנות הלחימה בעצמו. בייל גם התכונן נפשית לתפקיד וחקר מה מניע את ברוס ויין הצעיר להפך ללוחם מושבע ואובססיבי בפשע, ואיך החלטה זו משפיעה על חייו. בייל מתאר את הדילמה של ויין בשאלה "האם למסע הצלב שלו יש סוף? האם הוא יכול לפרוש ולנהל אורח חיים רגיל? העוצמה הנפשית שנדרשת כדי לשמור על רגשות הזעם שלו בילדות הופכת למעמסה רגשית ככל שהזמן עובר והוא ממשיך לעשות זאת. בשלב מסוים נוצר כבר הצורך לגרש את השדים הפנימיים שמעמיסים עליך"[6]. הוא מוסיף ואומר, כי נכון לעכשיו כבר לא מדובר רק בנער צעיר שסובל ושמנסה לחפש תשובה, אלא באדם שיש לו כוח אשר מהווה לו כמעמסה, והוא חייב להבדיל בין השגת הכוח לבין שמירה עליו. בייל הרגיש שאישיותו של ויין התבססה כבר בסרט הראשון בסדרה, ולכן אין זה בטוח אם הנבלים איתם יתמודד יאפילו על דמותו.
שוטר טוב וישר המשתף פעולה עם באטמן כדי להגן על העיר ולהילחם בפשע. בעקבות הצלת העיר בסרט "באטמן מתחיל" הוא מקודם לתפקיד סגן משטרת גות'אם סיטי. הוא יוצר ברית מתוחה עם באטמן והארווי דנט במטרה לעצור את הג'וקר. כאשר הג'וקר מתנקש בחייו של מפכ"ל המשטרה לואב, ראש העיר גרסיה ממנה את גורדון למפכ"ל המשטרה החדש.
משרתו הנאמן של ברוס ויין ושומר סודו. הוא מעניק לוויין עצות שימושיות ותמיכה נפשית ומוסרית, ודימויו כדמות אב הקנה לו אפיון של "הבטמן של באטמן" (בטמן=משרת אישי לקצינים בצבא).
ראש מחלקת המדע השימושי ב"תעשיות ויין", אחראי למגוון הפטנטים שברשותו של באטמן. בסוף הסרט "באטמן מתחיל" מינה ויין את פוקס למנכ"ל "תעשיות ויין" והשניים משתפים פעולה בלחימה בפשע כאשר פוקס מסייע לבאטמן בטכנולוגיה.
העוזרת לתובע המחוזי וחברת ילדות של ויין, שמחזיקה ברגשות כלפיו. לפני מאורעות הסרט, היא אומרת לוויין שאם אי פעם יחליט להפסיק לפעול כבאטמן, הם יוכלו להיות יחד. היא אחת מהמעטים היודעים את זהותו הסודית. חברתו של דנט. ג'ילנהול החליפה את קייטי הולמס בתפקיד. היא הכירה בעובדה שדמותה היא של "הנערה במצוקה", אך בד בבד נולאן ביקש להעצים את כוחה של הדמות. בסרט "באטמן מתחיל" גילמה אותה קייטי הולמס אך בעקבות ביקורת שלילית על איכות משחקה בסרט ההמשך "האביר האפל" החליפה אותה מגי ג'ילנהול.
שוטר מקוף בגות'אם סיטי הנאמן למפכ"ל גורדון. גורדון רואה את השוטר הצעיר כבבואה של עצמו, ומקדם אותו לדרגת בלש, מה שמאפשר לבלייק לבצע משימות מיוחדות עבורו. מופיע בסרט "עלייתו של האביר האפל".
ראש "ליגת הצללים", אגודת סתרים וצבא עתיק של נינג'ות, שמאמן את ויין ומשמש לו כדמות אב. אחרי שוויין השלים את אימוניו דוקארד מבקש ממנו להוביל את "ליגת הצללים" כדי להחריב את גות'אם סיטי. הנבל הראשי של הסרט "באטמן מתחיל" ומופיע הופעת קמע בסרט "עלייתו של האביר האפל".
הפסיכיאטר המחוזי והבכיר בבי"ח לחולי נפש "ארקהם". קריין הוא פסיכיאטר מושחת שאובססיבי לחקר הפחד. הוא משתמש בגז עצבים כדי להפחיד אנשים בדמות "הדחליל". קריין משתף פעולה עם קרמין פלקונה וראס אל-גול. מופיע בכל שלושת הסרטים.
ראש המאפיה בעיר גות'אם סיטי.
פושע טרוריסט פסיכופתי ורצחני, יריבו המושבע של באטמן. "הג'וקר הוא ליצן פסיכופת, סכיזופרן ורוצח המונים עם אפס אמפתיה"[7]. לכל אורכו של הסרט, הג'וקר מציין את רצונו לערער את מאזן הסדר החברתי דרך מעשי פשע וטרור, ועימותו עם באטמן עוזר להגדיר את מי שהוא. כדי להתכונן לתפקיד, לדג'ר הסתגר בחדר בית מלון למשך חודש ויצר את יציבתו של הג'וקר, צורת התבטאותו ואישיותו, וכמו כן תיעד את התהליך דרך מחשבותיו והרגשותיו של הג'וקר[8]. אף על פי שבתחילה הוא מצא שהמטלה קשה, לדג'ר לבסוף פיתח קול שונה בתכלית מביצועו של ג'ק ניקולסון לסרט "באטמן". הוא ציין את סרט הקולנוע "תפוז מכני" ואת דמותו של סיד וישס כנקודת התחלה מוקדמת לו ולבייל בגילום דמויותיהם[9][10]. הוא מוסיף ומציין שיש בג'וקר מעט מהכול, ושום דבר אינו עקבי. לדג'ר הורשה לצלם בעצמו את קטעי הווידאו אותם הוא שולח כאזהרות. כל צילום היה שונה מקודמו. נולאן כל כך התרשם מביצועו של השחקן עד אשר לא נכח בעת צילומי הווידאו לחטיפתו של העיתונאי. הג'וקר הוא הנבל הראשי של הסרט "האביר האפל". ב-22 בינואר 2008, סמוך לסיום צילומי הסרט, נמצא לדג'ר בדירתו בסוהו ללא רוח חיים[11], עקב הרעלה משילוב של תרופות מרשם וכדורי שינה[12]. לאחר מותו זכה משחקו של לדג'ר לביקורות חיוביות ביותר בגילום "הג'וקר" ב"האביר האפל"[13], וב-11 בינואר 2009 זכה לדג'ר על תפקידו זה בפרס גלובוס הזהב. במאי הסרט, כריסטופר נולאן, קיבל את הפרס בשמו. ב-22 בפברואר 2009 לדג'ר זכה בפרס אוסקר לשחקן המשנה הטוב ביותר על תפקיד הג'וקר, אמו, אביו ואחותו עלו לבמה לקבל את הפרס בשמו.
התובע המחוזי של גות'אם סיטי, שמעשיו למיגור הפשע מקנים לו את התואר "האביר הלבן של גות'אם". הקרב שלו עם העולם התחתון מותיר אותו מצולק והופך אותו למטורף צמא לדם. ויין רואה בדנט את דמות יורשו, ומכיר בעובדה שלחימתו של באטמן בפשע היא משימה ארוכת שנים. עובדה זו מתעצמת לנוכח הטרגדיה שבנפילתו של דנט. נולאן ודייוויד ס. גויר רצו להשתמש בדמותו של דנט כבר בסרט "באטמן מתחיל", אך החליפו אותו ברייצ'ל דוז ברגע האחרון משום שהרגישו שלא יעשו עם דמותו צדק. בין המועמדים לתפקיד נבחנו לייב שרייבר, ג'וש לוקאס, ראיין פיליפה, מארק רופאלו ויו ג'קמן, אך לבסוף נולאן בחר באקהרט משום שהתרשם מביצועיו למבחני הליהוק לסרט "ממנטו", ולגילומו המצודד כגיבור אמריקני. אקהרט עצמו היה מעוניין בגילומם של טובים שהופכים לרעים, בעיקר בזכות משחקו בסרטים "הדליה השחורה", "תודה שעישנתם" וב-"In The Company of Men". אף על פי שדו-פרצוף הוא נבל בקומיקס, אקהרט בחר לגלם אותו כפורע חוק מעוות כדי להדגיש את תפקידו כמקבילו של באטמן. הוא מציין כי "הוא עדיין נאמן לעצמו. הוא לוחם בפשע, ואינו הורג אנשים טובים. הוא אינו אדם רע במובן הטהור של המילה"[14]. לצורך גילום הדמות, אקהרט חשב על משפחת קנדי, במיוחד על רוברט קנדי, שהיה אידיאליסט שלחם בפשע המאורגן. הוא הופך לנבל המשני של הסרט.
מאפיונר שמשתלט על המאפיה של קרמיין פלקונה. בין המועמדים לתפקיד נמנו בוב הוסקינס וג'יימס גנדולפיני.
הנבל הראשי של הסרט "עלייתו של האביר האפל", טרוריסט גאון ובעל חוזק כמעט על-אנושי. ביין בגרסת סרט זו נפצע קשות בגיל צעיר, ולכן הוא חייב ללבוש מסכה מיוחדת שמעבירה למחזור הדם שלו סם שמקל על הכאב שנגרם כתוצאה מהפציעה. המראה החיצוני שלו לעיתים קרובות גורם לו להיראות כביריון חסר חוכמה, אבל למעשה ביין הוא נבל בעל אינטליגנציה גבוהה, ואף בין הדמויות היחידות בקומיקס שהצליחו לחשוף את זהותו של באטמן ולהביס אותו פיזית ונפשית. בשונה מנבלים אחרים בקומיקס, ביין הוא לא מטורף אלא מודע למעשיו ומתכנן אותם בקפידה. הוא מיומן באמנות לחימה, ואף המציא אמנות משלו. לרוב ביין מתואר בתור "הגרסה המרושעת יותר" של באטמן.
סלינה קייל מוכרת בקומיקס בתור קאטוומן. בסרט "עלייתו של האביר האפל" היא נוכלת מפתה וגנבת מוכשרת ביותר. היא עובדת בתחילה עבור דאגט וביין, אך פועלת מתוך דחף לשימור עצמי: השגת תוכנה שתמחק את הרישומים הפליליים שלה ממאגרי המידע של כל הרשויות בעולם. בהמשך היא מסייעת לבאטמן והשניים מתאהבים.
חברה במועצת המנהלים של "תעשיות ויין", שמנסה לעזור לברוס ויין להתמודד עם השדים הפנימיים שלו ולהמשיך בעבודת הפילנתרופיה שבה החל אביו. היא מתוארת כדמות אשר מנסה להפיח בוויין תקווה מחודשת לבקשתם של אלפרד ולושיוס. במהלך הכנת הסרט, קוטיאר הכחישה שמועות ראשוניות כי היא תגלם תפקיד כפול גם כטליה אל-גול, ביתו של ראס-אל-גול, וטענה כי דמותה היא יצירה מקורית; אולם בחלקו האחרון של הסרט התבררה התרמית. דמות הנבל המשנית בסרט.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]