מוזיאון הטבע זנקנברג

מוזיאון הטבע זנקנברג
Naturmuseum Senckenberg
מידע כללי
סוג מוזיאון טבע
מיקום פרנקפורט
מדינה גרמניהגרמניה גרמניה
בעלים החברה לחקר הטבע סנקנברג עריכת הנתון בוויקינתונים
מבקרים בשנה 620,000 (נכון ל־2009)
הקמה ובנייה
תקופת הבנייה ?–1907
תאריך פתיחה רשמי 13 באוקטובר 1907 עריכת הנתון בוויקינתונים
אדריכל לודוויג נהר עריכת הנתון בוויקינתונים
קואורדינטות 50°07′03″N 8°39′06″E / 50.1175°N 8.651667°E / 50.1175; 8.651667
אתר רשמי
(למפת פרנקפורט רגילה)
 
מוזיאון הטבע זנקנברג
מוזיאון הטבע זנקנברג
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

מוזיאון הטבע זֶנקֶנבֶּרגגרמנית: Naturmuseum Senckenberg) בפרנקפורט הוא מוזיאון הטבע השני בגודלו בגרמניה. המוזיאון פופולרי במיוחד בקרב ילדים, הודות לאוסף הדינוזאורים העצום והנרחב שלו: מוזיאון זנקנברג מכיל את התצוגה הגדולה ביותר באירופה של דינוזאורים גדולים, כולל מאובן שבו טביעת העור השתמרה בסלע. בנוסף, המוזיאון מכיל את האוסף הגדול והמגוון ביותר בעולם של עופות מפוחלצים, ובו כאלפיים פריטים. ב-2010, כ-517,000 אנשים ביקרו במוזיאון.

בניין המוזיאון הוקם בשנים 19041907 מחוץ למרכז פרנקפורט באזור של אוניברסיטת גתה בפרנקפורט, שנוסדה ב-1914. המוזיאון נמצא בבעלות החברה לחקר הטבע זנקנברג, המתפעלת אותו. המוזיאון והחברה נקראים על שם יוהאן כריסטיאן זנקנברג, שתרם להם.

בחזית המבנה מוצבים פסלים בגודל טבעי של דינוזאורים, ושביל שבו טבועות עקבות טיטנוזאורוס מוביל לתצוגת הדינוזאורים של המוזיאון. בין הדינוזאורים הבולטים של המוזיאון נמנים: דיפלודוקוס (מאובן מקורי שנתרם על ידי המוזיאון האמריקאי להיסטוריה של הטבע), סופרזאורוס (רפליקה), ברכיוזאורוס (רפליקה), פלטוזאורוס (רפליקה), סטגוזאורוס (רפליקה), אאופלוצפלוס (רפליקה), פרזאורולופוס (רפליקה), פסיטקוזאורוס מאובן (מקורי) עם זיפים קוצניים בזנבו ותוכן קיבתו, אובירפטור, קומפסוגנתוס, טירנוזאורוס, מאובן מקורי של איגואנודון, מאובן מקורי של אדמונטוזאורוס וכן שתי גולגולות מקוריות[1] ושלד משוחזר של טריצרטופס, שמשמש כקמע והדמותג של המוזיאון.[1]

אף על פי שרוב המבקרים באים למוזיאון בזכות הדינוזאורים, למוזיאון תצוגות רבות נוספות, בהן אוספים גדולים של בעלי חיים, פוחלצים, מאובנים ודגמים של בעלי חיים מכל תקופות החיים. בין השאר המוזיאון כולל מוצגים מקוריים מבור מסל, בור זפת בו נקברו עכברי שדה, זוחלים, דגים ואבות הקדומים של הסוסים שחיו כ-50 מיליון שנה לפני זמננו.[2] המוזיאון כולל שלדים של לווייתן מצוי (בעל החיים השני בגודלו, קטן רק מלווייתן כחול), קטלן וחדשן[3] ותצוגות פילים הכוללת בין השאר פיל אפריקני, ממותה אמריקנית ומסטודון.[4]

אוסף העופות של המוזיאון הוא מבין הגדולים בעולם וכולל פרטים רבים ומינים רבים. בתצוגה לקהל הרחב יש רק חלק קטן ממנו, אך חלק זה כולל עופות רבים בהם אמו, קזואר, יען, טווס קונגו, טווס ירוק, מונאל ההימלאיה, ארה כחולה-צהובה, ארה ארגמנית, ארה צבאית, ארה ירוקת-כנף, מיני תוכאים, דוכיפת מצויה, כחל מצוי, שרקרק מצוי, שרקרק גמדי, שלדג לבן-חזה, קוליברי ועוד.

המוזיאון כולל גם יציקה בדמות השלד לוסי, אדם קדמון מהמין אוסטרלופיתקוס אפרנסיס. בקומות העליונות נמצאים ארונות קבינט היסטוריים בהם פוחלצים רבים של בעלי חיים, בהם פוחלץ של קואגה, שנכחדה ב-1883.

ב-2003 עבר המוזיאון שיפוץ וחידוש, ותצוגת הזוחלים החדשה המציגה גם את המגוון הביולוגי של דו-חיים וזוחלים וגם את הנושא של שימור הטבע. תצוגה נוספת כוללת דיורמה של יער גשם וגישה לדגם עץ המציג את כל רבדיו של יער הגשם: מהקרקע ועד הצמרת.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ 1 2 טריצרטופס באתר הרשמי של המוזיאון.
  2. ^ בור מסל באתר הרשמי של המוזיאון.
  3. ^ לווייתנים באתר הרשמי של המוזיאון.
  4. ^ פילים באתר הרשמי של המוזיאון.