מיצובישי ספייס סטאר

מיצובישי ספייס סטאר
Mitsubishi Space Star
מאפיינים כלליים
נקרא גם מיראז'
יצרן מיצובישי מוטורס
שנות ייצור 2013–הווה
מודל קודם מיצובישי ספייס ראנר עריכת הנתון בוויקינתונים
סיווג מיניסופר מיני
מרכב האצ'בק
אורך 379.5 סנטימטרים (12.45 רגל)
רוחב 166.5 ס"מ
גובה 150.5 ס"מ
משקל 865 ק"ג
בסיס גלגלים 240 ס"מ
מפרט טכני
מנוע 999 סמ"ק לדגם הידני ו- 1,193 סמ"ק לדגם האוטומטי
הילוכים ידני/גיר רציף אוטומטי
מהירות מרבית 173 קמ"ש
צריכת דלק 23.3 משולב (ע"פ היצרן)
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

מיצובישי ספייס סטאר (Mitsubishi Space Star) היא מכונית מיני גדולה המיוצרת על ידי חברת המכוניות היפנית מיצובישי מוטורס משנת 2013. בחלק מהמקומות בעולם היא מוכרת בשם מיראז'. מבחינה קטגורית היא מעט יותר גדולה מרכבי המיני אך קטנה מרכבי הסופרמיני ולכן רבים משייכים אותה לסופר מיני. הדגם מופיע בגרסאות ידני ואוטומטי. המנוע מורכב משלושה צילינדרים בלבד ונוטה להרעיש ולרעוד יותר מפאת המספר האי-זוגי. הגיר (תיבת הילוכים) בגרסה האוטומטית בנוי בטכנולוגיית גיר רציף, אשר מסייע לרכב להפיק יכולות גבוהות יותר על אף המנוע החלש יחסית. הספייס סטאר מבחינה מכנית ואבזור היא תאום ללא זנב של מיצובישי אטראז'. הספייס סטאר נמכרת גם בישראל.

הספייס סטאר, או בשמה המוכר יותר בעולם, מיצובישי מיראז', הוצגה לראשונה לעולם כבר ב-1978, ויוצרה ברצף עד 2003, ולאחר שנים של הפסקה חזרה לייצור בשנת 2012. עיקר הייצור היום מתבצע בתאילנד. מבחינת סיווג, רבים נוטים לשייך אותה לתת קטגוריה של מכוניות עירוניות. למעשה דגם זה החזיר את יצרנית מיצובישי בחזרה אל התחרות שהתפתחה מאוד בשנים האחרונות בשוק הקטנות.

בשנת 2016 לאחר המתנה קלה בשיווק, חזרה הספייס סטאר שוב עם מתיחת פנים קלה שהתמקדה בעיקר בעיצוב החיצוני, בהגדלת אורך הרכב ב 8.5 ס"מ, ובהורדת המחיר[1].

מכירות בישראל

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 2014 (לאחר שנה מההשקה) דיווחה כלמוביל יבואנית מיצובישי בישראל, שמכרו מעת ההשקה מעל 4,500 רכבים מדגם זה[2].

אבזור ובטיחות

[עריכת קוד מקור | עריכה]

ספייס סטאר מאובזרת בחלקה יותר מחברותיה בקטגוריה זו, כגון בחיישני לחץ אוויר, חיישני גשם, בקרת שיוט, בקרת אקלים, הנעה ללא מפתח בדגם הפרימיום. עם זאת במבחני הריסוק האירופי קיבלה ארבעה כוכבים בלבד, וזאת לאחר שבמבחן הריסוק של יורו NCAP קיבלה רק 55% במבחן עזרי הבטיחות[3].

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]