משחק רשת חברתית (באנגלית: Social network game) הוא סוג של משחק מקוון המשוחק באמצעות פלטפורמות מדיה חברתית או דרך הרשתות החברתיות המקוונות.[1][2][3][4] משחקי הרשת החברתית הם כוללים בדרך כלל מערכות משחוק עם מכניקת משחק מרובת משתתפים. בתחילה משחקי רשת חברתית היו לרוב משחקי דפדפן. כאשר משחקי המובייל החלו לזכות בפופולריות עצומה מרבית משחקי רשת החברתית באינטרנט הפכו להיות משחקי מובייל.[5]
המשחקים רשת חברתית נועדו להקל על האינטראקציה החברתית בין השחקנים, ולאפשר להם לשחק עם חברים שלהם בסביבה וירטואלית. משחקי הרשת החברתית זכו עם השנים לפופולריות עצומה בעיקר בשל הנגישות שלהם, והיכולת לשחק עם חברים ומכרים.
משחקי הרשת החברתית הם כיום ממשחקי הווידאו הפופולריים ביותר בעולם.[6]
הקונספט של משחקי הרשת החברתית פותח בתחילת העשור הראשון של המאה ה-21 כאשר הרשתות החברתיות המקוונות כמו מייספייס ופייסבוק החלו לצבור פופולריות עצומה. משחקי הרשת החברתית הראשונים שפותחו היו משחקים פשוטים מבוססי דפדפן שאפשרו למשתמשים לקיים אינטראקציה זה עם זה ולנסות להשיג ניקוד גבוה יותר מהחברים שלהם.
הז'אנר זכה לפופולריות ניכרת במיוחד עם המשחקים פארמוויל (שיצא ב-2009) ו-Mafia Wars (שיצא ב-2008) בפלטפורמה של פייסבוק. המשחקים הללו הציגו לראשונה את הקונספט של משחק מרובה משתתפים אסינכרוני בו השחקנים יכולים לקיים אינטראקציה זה עם זה ולשתף פעולה במשימות או יעדים שונים מבלי לשחק במשחק בו-זמנית.
ככל שמשחקי הרשת החברתית המשיכו לצבור פופולריות עצומה המפתחים החלו לחקור ז'אנרים חדשים ומכניקות משחק שונות, והדבר הוביל לפיתוח של משחקים מגוונים הנותנים מענה לתחומי עניין וקבוצות דמוגרפיות שונות.
לאורך השנים פותח משחקי רשת חברתית במגוון רחב של ז'אנרים. כמה מהז'אנרים הפופולריים ביותר הם:
משחקי רשת חברתית משתמשים בדרך כלל באסטרטגיות הבאות על מנת לייצר הכנסות:
בשנת 2010 דווח כי כ-55 אחוז מהאמריקנים שמשחקים במשחקי רשת חברתית הן נשים, בעוד שבממלכה המאוחדת כ-60 אחוז מהבריטים שמשחקים במשחקי רשת חברתית הן נשים. בנוסף, רוב האנשים שמשחקים במשחקי רשת חברתית הם לרוב בטווח הגילאים 30 עד 59.
משחקי רשת חברתית נוטים למשוך אוכלוסייה יותר מבוגרת בעיקר משום שהם חינמיים, קל יותר להתקדם בהם בפרק זמן קצר, הם אינם כרוכים באלימות כמו משחקי וידאו מסורתיים, וקל יותר להבין כיצד לשחק בהם.[7]
בתחילה משחקי רשת חברתית הסתמכו על שימוש בטכנולוגיות כמו Flash, HTML5, PHP ו-JavaScript. כאשר החלו לפתח משחקי רשת לניידים מרבית משחקי הרשת החברתית פותחו באמצעות טכנולוגיות כמו Java, Objective-C, Swift ו-C++.
{{cite web}}
: (עזרה)
{{cite web}}
: (עזרה)
{{cite news}}
: (עזרה)
{{cite news}}
: (עזרה).
{{cite web}}
: (עזרה)