סטרימינג בשידור חי

יש לערוך ערך זה. הסיבה היא: תרגמת.
אתם מוזמנים לסייע ולערוך את הערך. אם לדעתכם אין צורך בעריכת הערך, ניתן להסיר את התבנית. ייתכן שתמצאו פירוט בדף השיחה.
יש לערוך ערך זה. הסיבה היא: תרגמת.
אתם מוזמנים לסייע ולערוך את הערך. אם לדעתכם אין צורך בעריכת הערך, ניתן להסיר את התבנית. ייתכן שתמצאו פירוט בדף השיחה.
A still from a live feed of a fish tank with multiple stream encoding qualities
תצלום מסטרימינג בשידור חי של מכל דגים, Schou FishCam

סטרימינג בשידור חי (או הזרמת מדיה בשידור חי) מתייחס להזרמת מדיה מקוונת המוקלטת ומשודרת בו זמנית בזמן אמת. לעיתים קרובות מכנים אותו פשוט כסטרימינג (בעברית: הזרמה), אולם מונח מקוצר זה הוא דו משמעי בגלל העובדה ש"סטרימינג" עשוי להתייחס לכל מדיה שנמסרה ומושמעת בו זמנית מבלי צורך בהורדת קובץ לחלוטין. מדיה שאינה חיה כמו VOD, ולוגים וסרטוני YouTube מוזרמים מבחינה טכנית, אך לא מוזרמים בשידור חי.

שירותי זרם חי מקיפים מגוון רחב של נושאים, החל במדיה חברתית וכלה במשחקי וידאו. פלטפורמות כמו פייסבוק לייב, פריסקופ, קואישו ו-17 כוללות הזרמת מבצעים מתוכננים ואירועי סלבריטאים, כמו גם סטרימינג בין משתמשים, כמו גם בסרטוני וידאו. אתרים כמו Twitch.tv הפכו לשוק פופולרי לצפייה באנשים שמשחקים משחקי וידאו, כמו למשל ב-eSports, Let's Play בסגנון משחק, או speedrunning.

אינטראקציה של משתמשים באמצעות חדרי צ'אט מהווה מרכיב עיקרי בהזרמה בשידור חי. פלטפורמות כוללות לרוב את היכולת לדבר עם השדרן או להשתתף בשיחות בצ'אט. דוגמה קיצונית להתממשקות הצופים היא הניסוי החברתי Twitch Plays Pokémon, בו הצופים משתפים פעולה כדי להשלים משחקי פוקימון על ידי הקלדת פקודות המתאימות לתשומות הבקר.

בנוסף, הזרמת סטרימינג בשידור חי מתאפיינת בחוסר חזותי גרפי ולרוב אינה משודרת ברזולוציה הגבוהה ביותר, משום שהזרמת סטרימינג משתמשת בפרוטוקול שונה של שידור וידאו, וזאת כדי שהשידור החי יגיע כמה שיותר בזמן ופחות מדויק.

מדיה חברתית

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בתחום המדיה החברתית המונח "מדיה חיה" מתייחס למדיה חדשה המשתמשת בטכנולוגיות מדיה זורמת לצורך יצירת רשתות של מולטימדיה חיה המשותפת בין אנשים, חברות וארגונים. משווק המדיה החברתית בריאן קרמר מתאר סטרימינג בשידור חי כ"כלי שיווקי ותקשורת מפתח זול המסייע למותגים להגיע לקהל המקוון שלהם." משתמשים יכולים לעקוב אחר הווידאו החי של חבריהם "שיתופי" כמו גם "שיתופים" הקשורים לתוכן או לפריטים ספציפיים. ניתן לשתף מדיה חיה דרך כל אתר או יישום אינטרנט; לפיכך, כאשר אנשים גולשים באתר ספציפי, הם עשויים למצוא זרמי מדיה חיה הרלוונטיים לתוכן שהם מחפשים.[1]

מדיה חיה יכולה לכלול סיקור של אירועים שונים כמו קונצרטים או סיקור חדשותי חי שנצפה באמצעות דפדפן אינטרנט או אפליקציות כמו סנאפצ'ט. ג'יימס הארדן וטרולי קידמו את משחק האולסטאר של ה-NBA הקרוב באמצעות סנאפצ'אט.

במרץ 2015 השיקה טוויטר אפליקציית סטרימינג בשידור חי בשם Periscope. בדרך כלל המשתמשים יראו היפר קישור המחובר לשידור שלהם, ומכוון אנשים לכרטיסייה חדשה. באמצעות Periscope, סרטונים מופיעים בשידור חי על ציר הזמן. אם המשתמש אישר לאתר לשתף מידע, אחרים יכולים לראות מאין המשתמש זורם. במהלך השידור משתמשים יכולים להגיב, לדבר עם השדרן או לשאול שאלות.[2] קיוון בייקפור, מנכ"ל פריסקופ, דיק קוסטולו וג'ק דורסי, מנכ"ל טוויטר, כולם חלקו מטרה משותפת – להמציא משהו שימזג את שתי הקבוצות לאחת במקום כשותפים.[3] הצוות רצה להעניק לאנשים נגישות רבה יותר גם לטוויטר וגם לפריסקופ. הפתרון שלהם היה שילוב של סטרימינג חי וטוויטר.

פייסבוק הציגה שירות הזרמת וידאו, Facebook Watch לאנשים מסוימים באוגוסט 2016, ולציבור בינואר 2017.[4] פייסבוק לייב מאפשרת למשתמשי פייסבוק לכלול "תגובות" משלהם כשמישהו משדר.[5]

יוטיוב נרכשה על ידי גוגל בשנת 2006, והצמד הודיע לאחר מכן על אפליקציית הסטרימינג החיה שלהם. כמו פריסקופ, משתמשים יכולים להגיב לשידור. שלא כמו פריסקופ, ניתן לשמור זרמים חיים ביוטיוב וכל משתמש יכול לגשת אליהם דרך האפליקציה.[6] ראש מוצר הצרכנים של יוטיוב, מנואל ברונשטיין הצהיר כי סטרימינג בשידור חי מעניק ליוצרים אפשרות "למעשה ליצור חיבור אינטימי יותר עם מעריציהם."

מייסד משותף של Twitch, ג'סטין קאן, לובש ערכת צילום

Lifestreaming, או Lifecasting, כרוך שידור רציף של אירועי היומיום בחייו של אדם. ג'סטין קאן ייסד את Justin.tv כאתר להמשך חייו המתמשך,[7][8] וזוכה בזכות הפופולריות של הסגנון.[9] וויל פרטין מ"רולינג סטון" תיאר את מזרים החיים כמי ש"הזרים כמה שעות מחייו ההתרחשות הבולטים כמעט בכל יום ויום."[10]

יישומים בולטים לפרסום ולהקלטת זרמים חיים בו זמנית כוללים את evmux, StreamYard,‏ MotionCaster,‏ Open Broadcaster Software,‏ Wirecast ו-XSplit Broadcaster. הם משמשים לפרסום זרמים ביוטיוב, פייסבוק, פריסקופ ו-Twitch.tv, בין היתר.

משחקי וידאו

[עריכת קוד מקור | עריכה]

סטרימינג בשידור חי של משחקי וידאו צבר פופולריות במהלך העשור השני של המאה ה-21. דייוויד מ. אוולט התייחס ל-Twitch.tv כ-"ESPN של משחקי הווידאו".[11] האתר הוליד וצמח להאפיל על Justin.tv, ונרכש על ידי Amazon.com בסוף 2014 תמורת 970 מיליון דולר.[12] אתרי הזרמת אחרים אוריינטציה משחקי הווידאו כוללים את Smashcast.tv, אשר הוקמה לאחר מיזוג של Azubu ו-Hitbox.tv, ואת השירות מבוסס קוריאה הדרומית afreecaTV. בשנת 2015, YouTube השיקה את YouTube Gaming – אתר משנה ואפליקציה מוכוונת למשחקי וידאו שנועדה להתחרות עם Twitch.[13]

דוגמה לאירוע מוזרם חי בשידור חי הוא Games Done Quick, מרתון מהירות צדקה המתארח ב-Twitch. הצופים מעודדים לתרום תמריצים במהלך הזרם כמו שמות של דמויות בריצה, שהרצים ינסו לאתגרים קשים יותר או לזכות בפרסים.[14] למעלה מ-10 מיליון דולר גויסו במשך שישה עשר מרתונים.[15]

סטרימרים מקצועיים יכולים לייצר הכנסות ניתנות למימוש מנויי הצופים ותרומות, כמו גם מפרסומות פלטפורמה וחסויות מארגוני eSports, ולעיתים קרובות מרוויחים הרבה יותר מזרם מאשר מזכיות בטורניר.[16] הקהלים של טורנירי המשחקים המקצועיים הם בעיקר צופים בזרם חי בנוסף לקהלים חיים בתוך מקומות. The International 2017, טורניר Dota 2 עם מאגר הפרסים הגדול ביותר בהיסטוריה של eSport, מוזרם בעיקר דרך Twitch, עם שיא של למעלה מחמישה מיליון צופים במקביל.[17]

מקרים רבים של פשעים כמו אונס ותקיפה, יחד עם התאבדויות, הוזרמו בשידור חי, ולא הותירו זמן רב עד למנהלים להסיר את התוכן הפוגע. פשעים מוזרמים בשידור חי הפכו למגמה באמצע העשור השני של המאה ה-21 עם אירועים שדווחו בהרחבה כמו תקיפות והתאבדות שהוזרמו באמצעות פריסקופ בשנת 2016.[18] וחטיפת אדם בשיקגו הוזרמה באמצעות פייסבוק לייב בשנת 2017.[19] אירוע הירי בג'קסונוויל, שהביא למותם של שניים בנוסף ליורה, התרחש במהלך טורניר מדלן NFL 19.[20] חלק הטבח בכרייסטצ'רץ' הוזרם בפייסבוק לייב על ידי מבצע העבירה במשך 17 דקות.[21]

בנוסף, סטרימינג בשידור חי לקהלים גדולים טומן בחובו את הסיכון כי הצופים עשויים לבצע פשעים מרחוק וגם באופן אישי. מייסד שותף של Twich, ג'סטין קאן היה יעד תכוף להחלפה. אירוע שאירע באפריל 2017 בשדה התעופה הבינלאומי של הפניקס סקיי הארבור כאשר צופה הזעיק איום פצצה וכינה את הנחל כאשם, כשהוא סגר את שדה התעופה באופן זמני.[10] הם עשויים להיות גם קורבן להטרדה מאיימת כמו אצל ידוענים אחרים; לדוגמה, נער הופיע ללא הזמנה לביתו של מזרים וביקש לגור איתו לאחר שחסך לטיסה טרנס-יבשתית לכיוון אחד.[22] מזרים אמריקני ממוצא טאיוואני נפל קורבן למסע הטרדות משוכלל וממוקד על ידי מזרים טאיוואני, שתואם באמצעות קבוצת פייסבוק פרטית עם 17,000 חברים "שפעילותם הייתה מעקב אחר מקום הימצאו", איומי מוות "והפצת מספר הטלפון והכתובת של הוריו בארצות הברית". Twich הגיבה בכך שהשעתה זמנית את המזרים שהוטרד.[23]

לקריאה נוספת

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  • עידו רוזן. "גל פתוח עד גמר הבטרייה: סיקור חתונת יו"ר הכנסת בפייסבוק לייב כ'אירוע ניו מדיה'". כנס פיקציה ללימודי טלוויזיה. אוניברסיטת תל אביב. 2019.  

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סטרימינג בשידור חי בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ Kramer, Bryan. "How Live-Streaming is Going to Crush it in 2016". SocialMediaToday. נבדק ב-30 בספטמבר 2016. {{cite web}}: (עזרה)
  2. ^ Price, Rob (26 במרץ 2015). "Twitter just launched Periscope, its hot new streaming app". Business Insider. נבדק ב-4 בנובמבר 2016. {{cite web}}: (עזרה)
  3. ^ Pierce, David (12 בינואר 2016). "Periscope Now Drops Live Video Into Your Twitter Timeline". Wired. נבדק ב-4 בנובמבר 2016. {{cite web}}: (עזרה)
  4. ^ Bell, Karissa (28 בינואר 2016). "Facebook is finally bringing live streaming to everyone". Mashable. נבדק ב-24 באפריל 2016. {{cite web}}: (עזרה)
  5. ^ Greenberg, Julia. "Zuckerberg Really Wants You to Stream Live Video on Facebook". WIRED (באנגלית אמריקאית). נבדק ב-2016-11-30.
  6. ^ Pierce, David. "YouTube Is the Sleeping Giant of Livestreaming". WIRED (באנגלית אמריקאית). נבדק ב-2016-11-30.
  7. ^ Herrman, John (17 ביוני 2018). "With Twitch, Amazon Tightens Grip on Live Streams of Video Games". The New York Times. נבדק ב-9 באוגוסט 2018. Twitch began in 2011 as an offshoot of Justin.tv, a lifecasting site founded by two Yale graduates, Emmett Shear and Justin Kan. They started the platform after they found that viewers were more interested in watching their lifecasters play video games than eat or sleep. {{cite web}}: (עזרה)
  8. ^ Yang, Jeff (27 במרץ 2007). "Asian Pop: Man with a Cam". San Francisco Chronicle. נבדק ב-9 באוגוסט 2018. {{cite web}}: (עזרה)
  9. ^ Hughes, Matthew (31 באוקטובר 2016). "Whale is the latest app from twitch.tv founder Justin Kan". The Next Web. נבדק ב-9 באוגוסט 2018. In 2006, he launched Justin.tv, which is credited for popularizing lifestreaming. {{cite web}}: (עזרה)
  10. ^ 1 2 Partin, Will (9 ביוני 2017). "On Air With LA's Most Wanted Man, 'Life Streamer' Ice Poseidon". Rolling Stone. נבדק ב-2017-07-22. {{cite web}}: (עזרה)
  11. ^ Ewalt, David M. (2 בדצמבר 2013). "The ESPN of Videogames". Forbes. {{cite news}}: (עזרה)
  12. ^ "Amazon to Buy Video Site Twitch for More Than $1 Billion". The Wall Street Journal. 25 באוגוסט 2014. נבדק ב-25 באוגוסט 2014. {{cite news}}: (עזרה)
  13. ^ Dredge, Stuart (26 באוגוסט 2015). "Google launches YouTube Gaming to challenge Amazon-owned Twitch". The Guardian. נבדק ב-5 בספטמבר 2015. {{cite news}}: (עזרה)
  14. ^ Smith, Ernie (2015-01-13). "How Gaming Gurus Reinvented Telethons for the Web". Association Now.
  15. ^ "all events tracker". 2017-01-14.
  16. ^ Leslie, Callum (2014-12-31). "Hearthstone players won more than $1 million in the game's first year". The Daily Dot. אורכב מ-המקור ב-9 במאי 2016. {{cite web}}: (עזרה)
  17. ^ Handrahan, Matthew (14 באוגוסט 2017). "The International 2017 reached 5m peak concurrent viewers". GamesIndustry.biz. נבדק ב-15 באוגוסט 2017. {{cite web}}: (עזרה)
  18. ^ Blaise, Lilia (7 ביולי 2017). "Suicide on Periscope Prompts French Officials to Open Inquiry". New York Times. נבדק ב-28 בינואר 2017. {{cite news}}: (עזרה)
  19. ^ Meisner, Jason; Lee, William; Schmadeke, Steve (2017-01-05). "Brutal Facebook Live attack brings hate-crime charges, condemnation from White House". chicagotribune.com. נבדק ב-2017-07-07.
  20. ^ "Multiple People Were Killed In A Mass Shooting At A Madden Gaming Event In Jacksonville". BuzzFeed News (באנגלית). נבדק ב-2018-08-26.
  21. ^ Hunt, Elle; Rawlinson, Kevin; Wahlquist, Calla (16 במרץ 2019). "'Darkest day': how the press reacted to the Christchurch shootings". The Guardian. ISSN 0261-3077. נבדק ב-16 במרץ 2019 – via www.theguardian.com. {{cite news}}: (עזרה)
  22. ^ D'Anastasio, Cecilia (2017-05-02). "When Fans Take Their Love For Twitch Streamers Too Far". Kotaku. נבדק ב-2017-08-27.
  23. ^ Julia, Alexander (5 בפברואר 2018). "American Twitch IRL streamer details doxing and targeted harassment campaign in Taiwan". Polygon. נבדק ב-23 במרץ 2018. {{cite web}}: (עזרה)