משתתפים בציון פורום האינטרסקס הבינלאומי השלישי במלטה, דצמבר2013
פורום האינטרסקס הבין-לאומי הוא אירוע שנתי המאורגן ונתמך על ידי האיגוד "ILGA" ואזורו האירופי "ILGA-Europe" לצד ארגונים רבים נוספים המאמינים כי זהו אירוע האינטרסקס הראשון והיחיד מסוגו העולם.
אירוע זה, המתואר כ-"היסטורי" הפגיש 24 אנשים מ-17 ארגונים אינטרסקסים כדי ליצור רשת לא רשמית חדשה ולהסכים להצהרה בסיומו. בהצהרה נכתב:
"ברחבי העולם אנשים אינטרסקסיים נתונים להליכים כירורגיים והורמונליים משתנים לא אנושיים ומשפילים, ללא הסכמת האדם האינטרסקסי, לפי שיקול דעתם של הרופאים ורגולציה משפטית חיצונית. הם נעשים כדי "לנרמל" את איברי המין והגופות כדי להתאים אנשים אינטרסקסים למין הבינארי של גברים ונשים. פתולוגיזציה של אנשים אינטרסקסים גורמת להפרות גסות של זכויות אדם ולפגיעה בשלמות הגוף והכבוד האישי".
הפורום הסכים על הדרישות שמטרתן לשים קץ לאפליה נגד אנשים אינטרסקסים ולהבטיח את הזכות לשלמות הגוף ולהגדרה עצמית:
לשים קץ לפרקטיקות של השחתות "נרמול' כגון ניתוחים באיברי המין, טיפולים פסיכולוגיים ואחרים, לרבות רצח תינוקות והפלה סלקטיבית (על רקע אינטרסקסי) בחלקים מסוימים של העולם.
להבטיח שההסכמה האישית, החופשית, המוקדמת והמושכלת המלאה של הפרט האינטרסקסי היא דרישה חובה בכל השיטות והפרוטוקולים הרפואיים.
יצירה והנחיה של סביבות תומכות ובטוחות עבור אנשים אינטרסקסים, משפחותיהם וסביבתם.
הפורום השני בבירת שוודיה, סטוקהולם, ריכז 37 פעילים שייצגו כ-33 ארגונים ומוסדות אינטרסקסים, שנבחרו מתהליך הגשת בקשה לשיחות פתוחות בניהול "ILGA" ו-"ILGA Europe". המשתתפים מהמדינות: ארגנטינה, אוסטרליה, קנדה, צרפת, גרמניה, טאיוואן, תוניסיה, אוגנדה וארצות הברית,[4] העלו סדרה של "דרישות שמטרתן לשים קץ לאפליה נגד אנשים אינטרסקסים ולהבטיח את הזכות לאוטונומיה גופנית ולהגדרה עצמית", כולל הפסקת רצח תינוקות, הפסקת ניתוחים "מנרמלים" ומתן זכויות אדם ואזרחות,[5][6][7][8]
לשים קץ לפרקטיקות של השחתה ו-"נרמול' כגון ניתוחים באברי המין, טיפולים פסיכולוגיים ואחרים, לרבות רצח תינוקות והפלה סלקטיבית (על רקע אינטרסקסי).
להבטיח שהסכמה אישית, חופשית, מוקדמת ומיודעת באופן מלא של הפרט האינטרסקסי היא דרישת חובה בכלל הפרקטיקות והפרוטוקולים הרפואיים.
יצירה והנחיה של סביבות תומכות ובטוחות עבור אנשים אינטרסקסים, משפחותיהם וסביבתם.
על מנת להבטיח את שלמות הגוף ובריאותו של הילד האינטרסקסי, תמיכה פסיכו-סוציאלית ותמיכה לא-פתולוגית מצד עמיתים תינתן להורים או למטפלים ולמשפחתו הקרובה של הילד במקום טיפול כירורגי או אחר, אלא אם כן התערבויות אלה מצילות חיים.
מתן גישה לרשומות הרפואיות של האדם עצמו ולכל תיעוד, ואישור זכותו של האדם האינטרסקסי לאמת.
הכרה ותיקון הסבל והעוול אשר נגרם בעבר לפרט האינטרסקסי.
הפורום השלישי נערך במלטה עם כ-34 אנשים המייצגים 30 ארגונים מכלל יבשות העולם. הצהרת מלטה, הצהרת הסיום, אישרה את קיומם של אנשים אינטרסקסים, אישרה מחדש את עקרונות הפורום הבינלאומי האינטרסקסי הראשון והשני והרחיבה את הדרישות שמטרתן לשים קץ לאפליה נגד אנשים אינטרסקסיים ולהבטיח את הזכות לשלמות גופנית, אוטונומיה גופנית והגדרה עצמית. בפעם הראשונה, המשתתפים הצהירו על רישומי לידה, בנוסף לנושאים אחרים של זכויות אדם,[11][12]
לשים קץ לפרקטיקות של השחתה ו-"נרמול' כגון ניתוחים באברי המין, טיפולים פסיכולוגיים ואחרים באמצעות חקיקה ואחרים.
לשים קץ לאבחון גנטי טרום השרשה, בדיקה וטיפול טרום לידתי, והפלה סלקטיבית של עוברים אינטרסקסים.
להבטיח שסיווגי מין או מגדר ניתנים לתיקון באמצעות הליך מנהלי פשוט לבקשת האנשים הנוגעים בדבר בעוד כל המבוגרים והקטינים צריכים להיות מסוגלים לבחור בין נקבה (F), זכר (M), מין א-בינארי או אפשרויות מרובות בעתיד.
להעלות את המודעות לנושאי אינטרסקס ולזכויותיהם של אנשים אינטרסקסים בחברה בכללותה.
ליצור ולאפשר סביבות תומכות ובטוחות עבור אנשים אינטרסקסים, משפחותיהם וסביבתם.
להבטיח שלאנשים אינטרסקסים תהיה הזכות למידע מלא ולגישה לרשומות הרפואיות וההיסטוריה שלהם.
להבטיח שכל אנשי המקצוע וספקי שירותי הבריאות שיש להם תפקיד ספציפי ברווחתם של אנשים אינטרסקסים עברו הכשרה נאותה לספק שירותים איכותיים.
לספק הכרה נאותה בסבל ובחוסר הצדק שנגרמו לאנשים אינטרסקסים בעבר, ולספק פיצוי הולם, פיצוי, גישה לצדק וזכות לאמת.
לבנות חקיקה נגד אפלית אינטרסקסים על רקע מאפייני מין, בנוסף לעילות אחרות.
להבטיח את מתן כלל זכויות האדם וזכויות האזרחות לאנשים אינטרסקסים, לרבות הזכות להינשא ולהקים משפחה.
להבטיח שאנשים אינטרסקסים יוכלו להשתתף בספורט תחרותי, בכל הרמות, בהתאם למינם החוקי בעוד ספורטאים אינטרסקסים שהושפלו או נשללו מהם תאריהם צריכים לקבל פיצוי והחזרה.
הכרה בכך שמדיקליזציה וסטיגמטיזציה של אנשים אינטרסקסים גורמות לטראומה ולחששות משמעותיים בבריאות הנפש.
לאור הבטחת שלמות גופם ורווחתם של אנשים אינטרסקסים, תמיכה פסיכו-חברתית ועמיתים אוטונומית שאינה פתולוגית תהיה זמינה לאנשים אינטרסקסים לאורך חייהם כמו גם להורים או מטפלים.
הפורום קרא ל:
מוסדות זכויות אדם בינלאומיים, אזוריים ולאומיים לקחת על עצמם ולספק נראות לנושאי אינטרסקס בעבודתם.
ממשלות לאומיות לתת מענה לחששות שהועלו על ידי פורום האינטרסקס ולמצות פתרונות הולמים בשיתוף פעולה ישיר עם נציגים וארגונים אינטרסקסים.
סוכנויות מדיה ומקורות להבטיח את זכותם של אנשים אינטרסקסים לפרטיות, כבוד, ייצוג מדויק ואתי.
עבור מממנים לעסוק בארגונים אינטרסקסים ולתמוך בהם במאבק לנראות, הגדלת יכולתם, בניית הידע ואישור זכויות האדם שלהם.
ארגוני זכויות אדם לתרום לבניית גשרים עם ארגונים אינטרסקסים ובסיס לתמיכה הדדית ברוח של שיתוף פעולה.
הפורום אורגן על ידי סילבן אגיוס ורות בלדאצ'ינו מאת "ILGA Europe", ושלושה פעילים אינטרסקסיים שנבחרו מתהליך הגשת בקשה לשיחות פתוחות בניהול "ILGA Europe": מאורו קברל גרינשפן מארגנטינה, מאני מיטשל מניו זילנד והידה וילוריה מהארגון "OII-USA" הידוע כיום כ-"Intersex Campaign for Equality".
המשתתפים כללו את שון סייפה וול ופידגאון פאגוניס מאת הארגון "AIC" (כיום "interACT"),[13] מורגן קרפנטר וטוני בריפה - אינטרסקס אינטרנשיונל אוסטרליה ו-"Intersex Austria",[14][15] הולי גרינברי - "Intersex UK", מרים ואן דר האב ואינגה אינטן מרשת אינטרסקס ההולנדית (Nederlandse Netwerk Intersekse) ונציגי קבוצות זכויות האדם למען אינטרסקס הגרמניות "Zwischengeschlecht" ו-"IVIM/OII Deutschland".[16][17]
בעקבות כנס אירופאי במרץ פורסמה "הצהרת וינה" אשר קראה להפסיק את הפרות זכויות אדם בקרב אינטרסקסים, ולהכרה בזכויות לשלמות גופנית, אוטונומיה פיזית ולהגדרה עצמית.[23]
בדצמבר 2017, פעילי אינטרסקס אפריקאים פרסמו הצהרה המפרטת דרישות מקומיות, אשר הוסיפה קריאה להפסקת רצח תינוקות אינטרסקסים ורציחות עקב אמונות מסורתיות-דתיות.[24]
בפברואר 2018, פעילי אינטרסקס אסייתים פרסמו את ההצהרה, "הצהרה של אינטרסקס אסיה ופורום האינטרסקס האסייתי", תוך הצגת דרישות מקומיות, כולל קריאה להפסקת רצח תינוקות, נטישה ו-"רציחות על חילול כבוד המשפחה".[25]
באפריל 2018, פעילי אינטרסקס באמריקה הלטינית והקריביים פרסמו את "הצהרת סן חוסה דה קוסטה ריקה", בעודה מגדירה את דרישותיהן המקומיות וכוללת הכרה ב-"כל הדרכים שבהן חוויותינו הושבתו היסטורית ושוב ושוב, מהפלישה לשטחנו - אל גופנו".[26]
^About the Author Benjamin Riley Benjamin Riley is a freelance writer, works in gay men's health He is also the Star Observer's former Victorian journalist Twitter, Global intersex community affirms shared goals, Star Observer, 2013-12-04 (באנגלית אמריקאית)
^About the Author Jesse Jones Jesse was Star Observer's senior journalist between 2016, 2019 His special interests include health, gender, travel You can connect with him on Twitter or Facebook Twitter Facebook, Intersex activists in Australia and New Zealand publish statement of priorities, Star Observer, 2017-03-10 (באנגלית אמריקאית)