Presidentpalasset i Nanjing (kinesisk: 总统府) er det anlegg i Nanjing i Kina som huset kontorene til presidenten i Republikken Kina inntil han flyktet til Taiwan i 1949. Det ble senere omgjort til Museet for Kinas moderne historie.
Under Ming-dynastiet var det etter hverandre to fyrstepalasser på stedet. Under Qing-dynastiet ble de kontoret for generalguvernæren for «de to jianger» (两江总督), det vil si for det område som nå dekkes av provinsene Jiangsu, Anhui og Jiangxi.
I 1853 ble palassene stort sett jevnet med jorden under Taipingopprøret, og taipingopprørerne bygget et nytt der.
Etter Xinhairevolusjonen i 1911 ble Sun Yat-sen tatt i ed her som Republikken Kinas president. Men palasset kunne ikke tas i bruk av nasjonalistregjeringen før i 1927 da Kuomintangs styrker erobret under sin kamp mot krigsherrene. Chiang Kai-shek hadde sitt kontor i palasset. Da han flyktet med regjeringen til Chongqing under krigen mot Japan ble bygningene hovedkvarter for Wang Jingwei som samarbeidet med japanerne. Etter at Japan kapitulerte i 1945 flyttet Chiang Kai-sheks regjering inn igjen. Der var den helt til nasjonalistenes flukt til Taiwan etter at Mao Zedong opprettet Folkerepublikken Kina og flyttet hovedstaden til Beijing.