De Anne Frank Stichting is een stichting die is opgericht om het Anne Frank Huis te behouden. Het beheer van het Anne Frank Huis en het uitdragen van het levensverhaal en de idealen van Anne Frank (vooral bekend door haar dagboek) zijn de belangrijkste doelstellingen van de stichting. In binnen- en buitenland verzorgt de Anne Frank Stichting exposities en voorlichting over Anne Frank. Ook zet de stichting zich in tegen antisemitisme en racisme.
De Anne Frank Stichting is opgericht op 3 mei 1957 om te voorkomen dat het huis waar Anne Frank tijdens de oorlog ondergedoken zat en haar dagboek schreef, zou worden gesloopt. Otto Frank, Annes vader die de oorlog overleefde, was betrokken bij de oprichting van de stichting. Ook verzetsvrouw Truus Wijsmuller-Meijer was een van de oprichters; zij bleef tot 1975 bestuurslid. In 1960 werd het Anne Frank Huis een museum. Tegenwoordig is het een van de drukst bezochte musea van Amsterdam. Directeur van de Anne Frank Stichting is Ronald Leopold.
In 1992 ontving de Anne Frank Stichting de Geuzenpenning. In 2022 werd de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs aan de stichting toegekend.