Harold Washington Kütüphanesi (İngilizce: Harold Washington Library), Chicago şehrinin merkez kütüphanesidir. İsmini şehrin eski belediye başkanı Harold Washington'dan almıştır.
Şikago şehir merkezinde yer alan Loop'un hemen güneyinde yer alan kütüphanenin tam adresi 400 South State Street'dir. Tam teşekküllü bir kütüphane olup, fiziksel engellerin kullanımında da uygundur. Yaklaşık olarak 70.300 metrekarelik bir alana yayılmıştır.
Hammond, Beeby and Babka firması, 1987'de düzenlenen mimarlık yarışmasını kazanmasının ardından, inşaata başlanmış ve kütüphane 7 Ekim 1991 tarihinde kullanıma açılmıştır.
Cephenin alt kısımlarının büyük granit kaplamaları ile kaplandığı yapının cephesinin çoğunluğu kırmızı tuğla ile kaplanmıştır. Granit ve tuğlanın olduğu cepheler Beaux-Art stiline yakın tasarlanmıştır. Yapının en üst kısımları ve Plymouth Court'a bakan batı cephesi ise cam, çelik ve aluminyum malzeme ile kaplanmıştır. Çatı seviyesi ise daha çok Maniyerizm tarzında tasarlanmıştır. 1993 yılında çatıya yedi adet süs heykeli eklenmiştir.
Yapının giriş kısmında Cindy Pritzker Oditoryumu, çok amaçlı bir salon ve sergi holü yer almaktadır. İki kat yüksekliğindeki orta lobinin doğu tarafında ana kütüphane, ikinci katta ise Thomas Hughes Çocuk Kütüphanesi yer alıyor. Üçüncü katta ise ana kütüphanenin giriş kısmı, sirkülasyon masaları, kamunun kullanıma açık bilgisayarlar, düzenli yayınlar ve genel bilgi masası yer alıyor. Dördüncü katta ağırlıklı olarak iş dünyası, genel bilimsel ve teknoloji ile ilgili yayınlar yer alıyor. Beşinci katta devlet yayınları, Chicago belediyesi yayınları, haritalar, görme ve işitme engeller ile fiziksel engelliler için bir merkez yer alıyor. Altıncı katta ise sosyal bilimler ve tarihi kaynaklar yer alıyor. Yedinci katta ise edebiyat ve dil ile ilgili kaynaklara ek olarak Polonyalı bir heykeltıraş olan Jerzy Kenar'ın bir tasarımı yer alıyor. Sekizinci katta duyusal ve performans sanatları kaynakları, müzik prova odaları ile işitsel görsel amaçlı odalar yer alıyor. Dokuzuncu katta yer alan kış bahçesi belirli amaçlar için kiralanabilecek alanları içeriyor, aynı zamanda özel koleksiyonlar ile kütüphaneye ait arşivler de burada yer alıyor. Kamuya açık olmayan onuncu katta ise kütüphane idare birimleri ile teknik servis birimleri yer alıyor.
Harold Washington Kütüphanesi 7 Ekim 1991 tarihinde kullanıma açıldığından beri, Guinness Rekorlar Kitabı'na göre dünyanın en büyük kamuya açık kütüphanesidir.