Julia Polak

Dame Julia Margaret Polak, DBE, FMedSci (26 Haziran 1939 - 11 Ağustos 2014)[1] Arjantin doğumlu bir İngiliz patologdu. Imperial College London'da Doku Mühendisliği ve Rejeneratif Tıp Merkezi'nin başkanıydı. Yine Imperial College'dan Larry Hench ile insanlara transplantasyon için hücre ve doku geliştirmek üzere kurduğu bir tıbbi araştırma merkezi kurdu.

Julia Polak, Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te doğdu. Londra'ya taşınmadan önce Buenos Aires Üniversitesi'nde eğitim gördü. Burada bir akademisyenle evlendi ve üç çocuğu oldu.[2]

Polak, Birleşik Krallık'ta kalp ve akciğer nakli sonucu hayatta kalan en uzun süreli alıcılarından biriydi. 1995 yılında gerçekleşen nakil, kariyer yönünü patolojide yeni gelişen doku mühendisliği alanına doğru değiştirmesine neden oldu.

Tissue Engineering dergisinin editörü, MRC/UK Kök Hücre Bankası Klinik ve Kullanıcı İrtibat Komitesi üyesi, Bilim ve Parlamento Komitelerinin danışmanıydı. Alanında en çok alıntı yapılan ve en etkili araştırmacılardan biri olarak kabul edildi.[3]

Çalışmaları, Endokrinoloji Derneği, Uluslararası Patoloji Akademisi ve Klinik Patologlar Derneği tarafından kabul edildi. Teksas/Birleşik Krallık Collaborative Research Initiative in Biosciences'dan fon aldı. [ <span title="This claim needs references to reliable sources. (September 2010)">alıntı gerekli</span> ] Polak, 11 Ağustos 2014'te 75 yaşındayken açıklanmayan nedenlerden öldü.[1]

Ödüller ve onurlar

[değiştir | kaynağı değiştir]

2003'te tıbba verdiği hizmetler nedeniyle Britanya İmparatorluğu Nişanı (DBE) almaya hak kazandı. Dame Komutanı oldu. 2004 yılında Royal Society of Medicine'den Ellison-Cliffe Madalyası aldı.

  1. ^ a b "Professor Dame Julia Polak - obituary". The Telegraph. 8 Eylül 2014. 6 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Eylül 2014.  Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi: "Obituary" adı farklı içerikte birden fazla tanımlanmış (Bkz: Kaynak gösterme)
  2. ^ "Julia Margaret (Dame) Polak". Munks Roll. Royal College of Physicians of London. 6 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mart 2019. 
  3. ^ "Clinical Medicine category list". ISIHighlyCited.com. 4 Aralık 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Mayıs 2012.