Kambriyen-Ordovisiyen yok oluşu yaklaşık 488 milyon yıl önce (myö) meydana geldi. Bu erken Fanerozoyik Üst Zaman yok oluşu, birçok brakiyopod ve konodontu ortadan kaldırdı ve trilobit türlerinin sayısını ciddi şekilde azalttı. Kambriyen yok oluşunda en fazla canlının neslinin tükendiği dönem Caerfai Dönemi'dir.
Kambriyen–Ordovisiyen yok oluşundan yaklaşık 517 milyon yıl önce daha az belgelenmiş (ancak muhtemelen daha çok canlının neslinin tükendiği) Botomiyen sonu yok oluşu ve yaklaşık 502 milyon yıl önce de Dresbahiyen yok oluşu meydana geldi.
Kambriyen-Ordovisiyen yok oluşu, Kambriyen Dönem'i sona erdirdi ve Paleozoyik Zaman'daki Ordovisiyen Dönemi başladı.
Fas'ta, yok oluştan 20 milyon yıl sonrasına tarihlenen Kambriyen morfolojik özelliklerine sahip yumuşak gövdeli fosiller ortaya çıkarıldı. Roy, Orr, Botting ve diğerlerinin bu keşfini duyuran 2010 tarihli makale, Kambriyen türlerinin Orta Paleozoyik'e kadar varlığını sürdürdüklerini öne sürmektedir. Kambriyen–Ordovisiyen yok oluşu olarak yorumlanan şeyin, bir yok oluş yerine stratigrafik kayıtlardaki bir boşluktan kaynaklanan bir durum olduğunu iddia edildi. Yumuşak gövdeli hayvanların kalıntıları daha öncesinde yaygın olup istisnai Kambriyen fosil yataklarındaki yumuşak gövdeli hayvanların kalıntıları sonradan korunmuştur. Yumuşak gövdelilerin fosilleri, yalnızca özel koşulların bu canlıların fosilleşmesini desteklediği nadir yerlerde, daha sonraki Ordovisiyen yataklarında korunmuştur.[2]