Kyrill, 2007 yılında Kuzey ve Orta Avrupa'da esen, büyük maddi zarara ve can kayıplarına neden olan kasırga ve o kasırgaya neden olan alçak basınç alanı.
15 Ocak 2007'de Newfoundland'da oluştu. Atlas Okyanusu'nu geçerek 17 Ocak akşamı İrlanda ve Büyük Britanya'ya ulaştı. Kuzey Denizi'ni geçerek 18 Haziran öğleden sonra Hollanda ve Almanya kıyılarına vurdu. Yoluna devam ederek 18 ve 19 Haziran'da Polonya'yı ve Baltık kıyılarını kasıp kavurdu. Kuzey Rusya üzerinden yoluna devam etti. Fırtına en hızlı estiği noktada 225 km/saat hıza erişti.
Kyrill Batı Avrupa'da, özellikle Büyük Britanya ve Almanya'da büyük zararlara yol açtı. 19 Ocak itibarıyla 47 ölüm saptandı. Toplu taşıma sistemleri zarar gördü, yüz binin üzerinde evde elektrikler kesildi, kamuya ait ve özel binalar zarar ciddi gördü, ormanlarda ağaçlar devrildi.
Alman meteoroloji uzmanları, Kyrill'in on yılda bir gerçekleşen şiddette bir doğa olayı olduğunu açıkladı. Almanya'yı bu ölçüde etkileyen bir önceki fırtına, 1999'daki Lothar'dı.
Kasırganın sigorta sektörüne getirdiği tazminat ödeme yükü, Swiss Re reasürans şirketi tarafından 3,5 milyar Euro olarak tahmin edildi. Bunun 530 milyar Avrosu Birleşik Krallık'taki hasarlardan kaynaklanıyordu.
Alp Dağlarında yüksek irtifa rüzgârlarının esmesi nedeniyle Avusturya hükûmeti dağcıları ve kayakçıları sığınak aramaları için uyardı.
Fırtınaya Kyrill adını Berlin Özgür Üniversitesi'nin meteoroloji enstitüsü verdi. İsim, üniversiteye bağışta bulunan ve Berlin civarında yaşayan Bulgar kökenli bir hayırsevere aitti.