OmniSTAR

OmniSTAR bir uydu tabanlı güçlendirme sistemi (SBAS - Satellite Based Augmentation System) hizmet sağlayıcısıdır. OmniSTAR düzeltme sinyalleri tescilli olan ve bir abonelik yetkisi almak için OmniSTAR şirketince satın alınmalıdır.[1] OmniSTAR Dünya'da her yerleşim kıtasının kara kütlesinin çoğunu kapsayan 8 bölgede yerdurağan uyduları kullanır:

  1. MSV-E, MSV-C, MSV-W (Kuzey Amerika)
  2. AMSAT (Orta ve Güney Amerika ve Karayipler)
  3. AORWH (Atlantik Okyanusu Doğu Kıyısı)
  4. AOREH (Atlantik Okyanusu Avrupa/Afrika)
  5. EUSAT (Avrupa ve Afrika)
  6. IORHN (Hint Okyanusu Bölgesi)
  7. APSAT (Asya, Avustralya, Batı Pasifik, Doğu Afrika, Güney Afrika)
  8. OCSAT (Avustralya, Yeni Zelanda)[2][3]

MSV hizmeti Mobile Satellite Ventures adlı bir şirket tarafından işletilen, MSAT AMSC-1 ve MSAT-M1 uyduları tarafından sağlanmaktadır.

Kullanıcının OmniSTAR çözümüne erişmek için bir OmniSTAR yetenekli alıcısı bulunmalıdır. OmniSTAR yetenekli alıcılar Autofarm, Geneq, Hemisphere GPS, Novatel, Topcon, Trimble, Raven vb. GPS üreticilerinin bir dizisi edinilebilir. OmniSTAR hizmet seçenekleri tek frekans (yalnızca L1) kodu fazlı DGPS çözümleri ve çift frekans (L1/L2) taşıyıcı faz çözümleri ikisini de içerir. Doğruluk, uydu geometrisine bağlıdır, yerel koşullar, alıcı kabiliyeti ve diğer değişkenlerin, ancak genellikle L1 tek çözüm (VBS - Virtual Base Station) zaman <+/1 metre >%95 yatay doğruluk verimleri L1 / L2 çözümleri (OmniSTAR HP, OmniSTAR XP veya HP / XP birleştirilmiş) <+/- 15cms >%95 yatay doğruluk sağlamaktadır.

XP GPS Uyduları hassas yörünge ve saat düzeltmelerini kullanır. NASA JPL G2 referans istasyonları OmniSTAR kendi ağından hesaplanan Yörünge ve Saatler kullandığı verileri satın alır.

Motorola bir kez OmniSTAR adının sahibi olarak bir optik baş son ürün gamına sahiptir. Bu yeni nesil OmniSTAR GX2 platformu ile sektördeki liderliğini sürdürüyor.

  1. ^ "Omnistar Services". 10 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ocak 2008. 
  2. ^ "Omnistar Coverage". 10 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ocak 2008. 
  3. ^ "Omnistar Satellites". 10 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ocak 2008. 

Ayrıca bakınız

[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar

[değiştir | kaynağı değiştir]