SSCB Seyrüseferci Madalyası

SSCB Seyrüseferci Madalyası
Madalyanın önden görünüşü
 Sovyetler Birliği tarafından verilir
TürAskeri Madalya
Olası Hak
Sahipleri
SSCB Vatandaşları
GerekçeHavacılıkta Mükemmellik gösteren pilotlara verilmiştir.
Tanım30 Eylül 1965
İstatistikler
İlk Verilişi16 Ağustos 1966

SSCB Seyrüseferci Madalyası (RusçaЗаслуженный пилот СССР) Sovyetler Birliği devlet sivil ödülü olarak 30 Eylül 1965'te SSCB № 3993-VI Yüksek Sovyet Başkanlığı Kararı ile sivil havacılığın mükemmelliği için başladı.[1] SSCB Seçkin Pilot Madalyası ile ilişkilidir 22 Ağustos 1988'de Yüksek Sovyet Presidyum № 9441-XI Kararı ile kaldırıldı.

Ödül Tüzüğü

[değiştir | kaynağı değiştir]

Onur unvanı modern uçakların geliştirilmesinde, en gelişmiş pilot tekniklerin kullanılmasında, özel sektöre ait nitelikli 1. sınıf sivil pilotlara, Uçuş personelinin eğitimi ve eğitiminde en yüksek standartlar hazırlayanlar, uzun süreli sorunsuz uçuş ve ulusal ekonomide havacılık kullanımında olağanüstü başarılar gösterenlere verildi. SSCB Yüksek Sovyetinin Başkanlığı, SSCB Sivil Havacılık Bakanının tavsiyelerine dayanan ödülün ana yetkili otoritesi oldu

"SSCB'nin Onurlu Pilotu" amblemi göğsün sağ tarafında ve üzerlerine yerleştirilen diğer emirlerin mevcudiyetinde takıldı. Rusya Federasyonu'nun fahri unvanlarıyla takılıysa, ikinci fakülte onayı alır.

Madalya tanımı

[değiştir | kaynağı değiştir]

Onur unvanı 27mm genişliğinde 23mm yüksek gümüş ve nikel poligonlu yükseltilmiş kenarlıydı. Ön yüzde üst kısmında, ortada, sağa doğru diyagonal olarak tırmanan bir jet nakliye uçağının yaldızlı tombağı imgesinin solundaki "ÖDÜLLENMİŞ PİLOT" başlıklı iki satırdaki kabartma yazı bulunurdu, altta, kabartma yazıt "SSCB" (Rusça: СССР) bir defne şubesi üzerine bindirildi. Nişan, süspansiyon halkası boyunca gümüş kaplama bir halka ile standart bir Sovyet dörtgen çerçeveye tespit edildi.[2] Montaj yeri ipek kumaşlı mavi bir şerit ile örtülmüştür. Madalya giysilere bir pim bağlantısıyla veya dişli vida ve somun ile sabitlendi.

Bu kişiler nişanla ödüllendirildi.

  • Arutsyan O.M.
  • Kirillov, E.M.
  • Kostenko, N.F.
  • Nagornov S.I.
  • Stepanenko, A.D.
  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 14 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Kasım 2016. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 18 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Kasım 2016. 

Ayrıca bakınız

[değiştir | kaynağı değiştir]