El barret té més o menys forma cònica de jove, després més aplanat i amb un lleuger umbó apical, de color blanc de llet. Superfície lleugerament fibril·losa, lluent. Fa un diàmetre de 4-7 cm.
Làmines d'adnexes a gairebé lliures, denses i de color blanquinós. Presenten algun reflex glauc en envellir. Aresta irregular, una mica dentada i del mateix color.
El peu fa 5-8 per 0,5-1,5 cm, de cilíndric a fusiforme, de color blanc i amb taques blaves o glauques a la base, no sempre presents. Superfície una mica fibril·losa.
És un bolet poc comú que apareix a la tardor (des de principis del setembre fins a mitjan novembre) sota planifolis, especialment sureres (Quercus suber) i castanyers (Castanea sativa), i sobre sòls preferentment àcids.[5][11]
L'aspecte del barret (lleugerament umbonat), el color uniformement blanc del basidioma, l'olor no desagradable i les taques blaves o glauques de la base del peu o de les làmines, faciliten la seua ràpida identificació, i la separen d'altres espècies blanques (com ara, Tricholoma album), les quals tenen l'olor desagradable. També es podria confondre amb tàxons blancs del gènere Melanoleuca, però aquests darrers tenen un aspecte del basidioma diferent i viuen generalment en prats de muntanya.[5]
Bon, M., 1987: Guía de campo de los hongos de Europa. Ediciones Omega, S.A. Barcelona.
Butlletí de la Societat Micològica Valenciana. València.
Lange, J.E., D. M. Lange i X. Llimona, 1981: Guía de campo de los hongos de Europa. Ediciones Omega, S.A., Barcelona.
Llimona, X. et al., 1991: Història Natural dels Països Catalans. Vol. 5. Fongs i Líquens. Fundació Enciclopèdia Catalana, S.A. Barcelona.
Revista Catalana de Micologia. Editada per la Societat Catalana de Micologia. Barcelona. (Abans de 1995, Butlletí de la Societat Catalana de Micologia).