Les larves del chinicuil són unes erugues de color vermellós de fins 5 cm de llargada, amb la pell sense pilositat. Es tracta d'una plaga que ataca l'Agavetequilana en especial les espècies Agave angustifolia i A. salmiana rosegant les tiges per arribar al seu interior suculent. S'aprofiten les erugues en la gastronomia d'Oaxaca i la de l'estat d'Hidalgo.
Les larves són una de les espècies que s'utilitzen per posar al mescal.[2] En castellà també, es coneixen com a chilocuil, chinicuil o tecol i s'han utilitzat tradicionalment com a menjar a la cuina mexicana.[3] Les erugues també es coneixen com gusanos rojos, donant nom a una marca popular de mescal. Són un dels dos tipus de "cucs" col·locats en ampolles de mescal, donant un color i un sabor únics a la beguda. Les altres, menys apreciades, són les larves del corc del musell de l'atzavara, Scyphophorus acupunctatus.[4]
Blásquez I. 1870. Insectos del maguey. La Naturaleza, 1: 282-290.
Brown RM. 1975. A revision of the North American Comadia (Cossidae). Journal of Research on the Lepidoptera, 14: 189-212.
Dampf A. 1927. Contribución al conocimiento de la morfología de los primeros estados de *Hypopta agavis Blázquez [sic] (Chilodora Dyar) (Lepidóptera, fam., Cossidae), plaga de los magueyes de la mesa central de Méx. Estudios sobre las plagas de las plantas y de los animales de México, No. 1. Oficina para la Defensa Agrícola. México
Schoorl JWJr. 1990. A phylogenetic study on Cossidae (Lepidoptera: Ditrysia) based on external adult morphology. Zoologische Verhandelingen, Leiden, 263: 1–295.