Harold Cohen

Plantilla:Infotaula personaHarold Cohen
Biografia
Naixement1r maig 1928 Modifica el valor a Wikidata
Londres Modifica el valor a Wikidata
Mort27 abril 2016 Modifica el valor a Wikidata (87 anys)
Encinitas (Califòrnia) Modifica el valor a Wikidata
FormacióSlade School of Fine Art (1948–1952)
Universitat de Nottingham Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballArt computacional, abstract painting (en) Tradueix, intel·ligència artificial i programació d'ordinadors Modifica el valor a Wikidata
Lloc de treball Estats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióinformàtic, dibuixant, mestre d'escola, professor d'art, programador, artista digital, artista gràfic, artista, pintor, professor d'universitat Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat de Califòrnia a San Diego, catedràtic (1968–1994)
Commonwealth Fund (en) Tradueix, fellow (1959–1961)
Universitat de Nottingham, fellow (1956–1959)
Slade School of Fine Art, professor lector Modifica el valor a Wikidata
GènereArt abstracte Modifica el valor a Wikidata
Participà en
24 juny 1977documenta 6
28 juny 1964documenta 3 Modifica el valor a Wikidata
Obra
Obres destacables
Família
ParellaHiromi Itō Modifica el valor a Wikidata
GermansBernard Cohen Modifica el valor a Wikidata

Lloc webaaronshome.com Modifica el valor a Wikidata

Harold Cohen (1 de maig del 1928 - 27 d'abril del 2016)[1] va ser un artista britànic, reconegut per ser el creador d'AARON,[2] un programa d'ordinador dissenyat per produir dibuixos i pintures de manera autònoma. El treball de Cohen en la intersecció de la intel·ligència artificial d'ordinadors amb la pintura va donar lloc a exhibicions a diversos museus, inclosa la Tate Gallery, a Londres.[3]

Primers anys de vida

[modifica]

Cohen va néixer a Londres l'1 de maig del 1928 a Londres. Els seus pares, Victor i Leah, tenien una exitosa tenda de varietats i esperaven que Cohen donés continuïtat al negoci familiar. No obstant això, ell va decidir assistir a la Slade School of Fine Art.[4] En matricular-se, l'any 1951, va obtenir un diploma i una beca que li va permetre passar un any a Roma.[5]

Carrera

[modifica]

Cohen va representar a Gran Bretanya a la Biennal de Venècia l'any 1966.[6] Posteriorment, el 1968 va marxar als Estats Units com a professor visitant a la Universitat de Califòrnia, San Diego. Anys després, se li va atribuir el rang de professor i es va quedar a la UC San Diego durant gairebé tres dècades. Gran part del temps representant el càrrec de president del Departament d'Arts Visuals.

No només això, sinó que també va exercir com a director del Centre de Recerca en Informàtica i Arts de la UC San Diego del 1992 al 1998.

Cohen va dedicar-se a la docència a la UC San Diego del 1968 al 1994.[7] Després de retirar-se de la UCSD, va seguir treballant amb AARON, alhora que creava noves obres d'art al seu estudi d'Encinitas, Califòrnia.

L'any 2014 va rebre el premi ACM SIGGRAPH Distinguished Artist Award for Lifetime Achievement.[8]

Als inicis del 2016, Cohen va començar un nou projecte amb AARON, anomenat Fingerpainting for the 21st Century. En aquesta ideació, l'artista utilitzava una pantalla tàctil per pintar i acabar les obres d'art de manera digital. Això es va diferenciar dels projectes AARON anteriors, on les imatges es produïen en forma física abans que Cohen fes modificacions.[9]

Vida familiar

[modifica]

La seva parella va ser la poeta japonesa Hiromi Itō.[10][11]

AARON

[modifica]

El treball de Cohen sobre AARON va començar el 1968 a la Universitat de Califòrnia, San Diego.[12] Inicialment, va escriure AARON en el llenguatge de programació C, però finalment es va convertir a Lisp, ja que C era "massa inflexible, massa inexpressiu, per tractar una cosa tan complexa conceptualment com el color".

Va decidir anomenar-lo "Aaron" perquè pensava que el programa estaria seguit per una nova versió B, després una C, D, E... continuant alfabèticament. Per dur a terme el projecte, va investigar sobre les condicions mínimes sota les quals un conjunt de marques funciona com a imatge. Posteriorment, després d'estudiar com dibuixen les nenes i els nens petits i entrevistar a artistes, va desenvolupar algoritmes que permetien a un ordinador dibuixar línies amb la mateixa irregularitat que el traçat humà a mà lliure.

Mentre AARON es desenvolupava, aprenia a prendre decisions sobre formes obertes i tancades, primers plans i fons... I, sobretot, a reconèixer quan una obra d'art ha arribat a la seva finalització.


Cohen va anar refinant AARON al llarg de la seva vida. De fet, sovint es referia al programa com a la seva altra meitat. A la dècada dels 80 el va conduir cap a la direcció del realisme, generant roques, després plantes i, finalment, persones. La següent dècada va incorporar-hi el color i cap als 2000 va tornar a l'abstracció. Tot això mentre Cohen anava exhibint a AARON en diverses exposicions a museus d'arreu del món.

AARON va posicionar a Harold Cohen en un continu diàleg amb el món de l'art, a través de les qüestions que desencadenava sobre el significat profund de la creativitat i la naturalesa de l'art.[13]

Referències

[modifica]
  1. Obituary tribute Harold Cohen
  2. HÉDER, Mihály. AARON. In: Frana, P L; Klein, M J (Eds.) Encyclopedia of Artificial Intelligence: The Past, Present, and Future of AI. Santa Barbara (CA), USA: ABC-CLIO (2021) 378 p. pp. 1-2.
  3. «Profile on webpage about AARON». Arxivat de l'original el 2018-05-20. [Consulta: 20 desembre 2023].
  4. «Harold Cohen, artist – obituary». Telegraph.co.uk. [Consulta: 12 maig 2016].
  5. «Harold Cohen, a Pioneer of Computer-Generated Art, Dies at 87».
  6. «Center for Human Imagination». imagination.ucsd.edu. Arxivat de l'original el 2022-01-15. [Consulta: 15 gener 2022].
  7. «UC San Diego Visual Arts Exhibition Honors Art and Computing Pioneer Harold Cohen». ucsdnews.ucsd.edu. [Consulta: 15 gener 2022].
  8. Archived at Ghostarchive and the Wayback Machine: «ACM SIGGRAPH Awards - Harold Cohen, Distinguished Artist Award for Lifetime Achievement». YouTube. 
  9. «Archived copy». Arxivat de l'original el 17 gener 2018. [Consulta: 16 gener 2018].
  10. Sundararajan, Louise. «Harold Cohen and AARON: Collaborations in the Last Six Years (2010–2016) of a Creative Life». direct.mit.edu, 09-08-2021. [Consulta: 31 desembre 2022].
  11. «WMU News - Well-known Japanese writer, poet visits campus». wmich.edu. [Consulta: 31 desembre 2022].
  12. Cohen, Harold. «Toward Diaper-Free Autonomy». aaronshome.com. Arxivat de l'original el 1 juliol 2015. [Consulta: 29 juny 2015].
  13. Cohen, Harold. «"A Sorcerer's Apprentice" Talk at the Tate Modern». aaronshome.com. Arxivat de l'original el 1 juliol 2015. [Consulta: 29 juny 2015].

Enllaços externs

[modifica]