Hemo the Magnificent

Infotaula de pel·lículaHemo the Magnificent
Fitxa
DireccióFrank Capra
William T. Hurtz
Protagonistes
ProduccióFrank Capra i Shamus Culhane
GuióFrank Capra
ProductoraFrank Capra Productions Inc. i Shamus Culhane Productions
DistribuïdorN. W. Ayer & Son (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units
Estrena1957
Durada60 min
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènereanimació didàctica

IMDB: tt0156602 FilmAffinity: 138986 Letterboxd: hemo-the-magnificent Allmovie: v190184 TMDB.org: 89606 Modifica el valor a Wikidata

Hemo the Magnificent és un llargmetratge d'animació educatiu americà rodat per a la televisió per Frank Capra i William T. Hurtz i difós el 1957.

Argument

[modifica]

Gràcies a Hemo - un personatge musculat i transparent - i als seus amics els animals, el doctor Frank Baxter i Richard Carlson, als seus propis papers, intenten respondre a diverses preguntes sobre les característiques i la funció de la sang (Hemo = hemoglobina) a l'organisme humà, com «per què la sang és vermella ? », etc.

Animacions il·lustren així el funcionament del cor, dels pulmons, de l'aparell circulatori.

Comentari

[modifica]

En els anys cinquanta la carrera de Frank Capra comença a volar i, després de dos fracassos punyents, roda Wonders of Life, una sèrie de telefilms educatius patrocinats per la Bell Telephone Company i comprenent Our Mr. Sun, Hemo the Magnificent, The Strange Case Of The Cosmic Rays i The Unchained Goddess.

Aquestes pel·lícules van ser projectades sovint en un marc escolar i Hemo va impressionar els joves espectadors de llavors, poc acostumats a un ús massiu del color a la televisió, aquí molt particularment el vermell.

Avui la pel·lícula ha caducat, i les gràcies metafòriques de l'escenificació que acompanyen les explicacions científiques relativament àrdues poden desconcertar.

Repartiment (veu)

[modifica]

Premis

[modifica]

Enllaços externs

[modifica]
  • Fitxa AllMovie(anglès)
  • Fiche Dvd Arxivat 2007-11-02 a Wayback Machine. (crítica de Noel Murray, 2003, a Av Club)(anglès)