The Last Shadow Puppets

The Last Shadow Puppets
The Last Shadow Puppets esiintymässä Glastonburyssä vuonna 2008.
The Last Shadow Puppets esiintymässä Glastonburyssä vuonna 2008.
Tiedot
Toiminnassa 2007–
Tyylilaji indie rock, baroque pop
Kotipaikka Englanti, Iso-Britannia
Laulukieli englanti
Jäsenet

Alex Turner
Miles Kane
James Ford

Levy-yhtiö

Domino

Aiheesta muualla
Kotisivut

The Last Shadow Puppets on Alex Turnerin (Arctic Monkeys) ja Miles Kanen (The Rascals) sekä säveltäjä-tuottaja James Fordin vuonna 2007 perustama yhtye, joka on julkaissut kaksi albumia.

Elokuussa 2007 NME raportoi, että Arctic Monkeysin laulaja Alex Turner ja vastaperustetun The Rascalsin Miles Kane äänittäisivät albumin James Fordin kanssa, joka myös tuottaisi levyn ja soittaisi sillä rumpuja.[1] Turner ja Kane ystävystyivät, kun Kanen edellinen yhtye The Little Flames esiintyi Arctic Monkeysin lämmittelijänä Britannian kiertueella 2005. Turner ja Kane kirjoittivat kappaleita yhdessä myös Arctic Monkeysin vuoden 2007 kiertueella, jolla The Little Flames jälleen lämmitteli.[2] Lisäksi Kane soitti kitaraa yhtyeen Favourite Worst Nightmare -albumin kappaleessa "505", sekä "Fluorescent Adolescent" -singlen b-puolissa "The Bakery" and "Plastic Tramp". Kane oli mukana myös vierailevana esiintyjänä Arctic Monkeysin keikoilla 2007, Glastonbury mukaan luettuna.

The Last Shadow Puppetsin albumin ensimmäiset äänitykset tehtiin Ranskassa elokuussa 2007. Joulukuussa Owen Pallett nimitettiin vastaamaan albumin jousi-, puhallin- ja lyömäsoitinsovituksista London Metropolitan Orchestran kanssa. Äänitysten aikana Turner and Kane pestasivat myös Luke Seomoren ja Joseph Bullin dokumentoimaan projektin etenemistä.[3]

The Age of the Understatement

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Helmikuussa 2008 duo paljasti, että yhtyeen nimi olisi The Last Shadow Puppets, ja että se julkaisisi The Age of the Understatement -nimisen albumin 21. huhtikuuta 2008. Albumi meni suoraan brittilistan ykköseksi. Sen ensimmäinen single "The Age of the Understatement" julkaistiin viikkoa aiemmin, 14. huhtikuuta, ja se sisälsi kappaleen "Two Hearts in Two Weeks" sekä coverit Billy Furyn "Wondrous Place" - ja David Bowien "In the Heat of the Morning" -kappaleista. Näistä jälkimmäisen Turner on nimennyt yhdeksi lempikappaleistaan.[4][5] Duo on sanonut ottaneensa vaikutteita Scott Walkerilta ja Bowien varhaisesta tuotannosta.

Albumilta julkaistiin myöhemmin kaksi muuta singleä "Standing Next to Me" (7. heinäkuuta 2008)[6] sekä "My Mistakes Were Made for You" (20. lokakuuta 2008).

Albumi oli ehdolla vuoden 2008 Mercury Music Prize -palkinnon saajaksi[7], mutta palkinnon sai Elbow-yhtyeen The Seldom Seen Kid.

Toinen albumi

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhtyeen toinen albumi, Everything You’ve Come to Expect julkaistiin huhtikuussa 2016.

Yhtye soitti ensimmäisen keikkansa Brooklynissa, New Yorkissa Sound Fix Recordsissa 4. maaliskuuta 2008[8] ja toisen Lower East Siden Cake Shopissa seuraavana iltana.[9]

Kesällä 2008 yhtye soitti salaisen keikan Glastonburyssa, jossa oli mukana Arctic Monkeysin rumpali Matt Helders sekä The Raconteursista ja The White Stripesista tuttu Jack White.[10]

Heinäkuussa duo esitti kappaleen "Standing Next to Me" syntymäpäivälahjana Jo Whileylle BBC Radio 1:llä, minkä lisäksi he coveroivat Rihannan "SOS" -kappaleen.

Vuoden 2008 Reading ja Leeds -festivaaleihin valmistuessa yhtye soitti kaksi pienimuotoista konserttia 16-päisen orkesterin kanssa Portsmouth Guildhallissa ja Oxford New Theatressa. Loka- ja marraskuussa 2008 yhtye aloitti pääesintyjänä ensimmäisen kiertueensa Isossa-Britannissa ja Yhdysvalloissa. Se sai yleisesti hyvät arvostelut sekä faneilta että kriitikoilta.[11][12]

Studioalbumit

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  • "Standing Next to Me" (2008)
  • "My Mistakes Were Made for You" (2008)
  • "The Dream Synopsis" (2008)
  • "The Age of the Understatement" (2008)
  • "Bad Habits" (2016)
  • "Everything You’ve Come to Expect" (2016)
  • "Aviation" (2016)
  • "Miracle Aligner" (2016)
  • "Is This What You Wanted" (2016)
  • "Les Cactus" (2016)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]