מדריך הסוטה לאידאולוגיה

מדריך הסוטה לאידאולוגיה
The Pervert's Guide to Ideology
בימוי Sophie Fiennes עריכת הנתון בוויקינתונים
תסריט סלבוי ז'יז'ק
שחקנים ראשיים סלבוי ז'יז'ק
מוזיקה מגנוס פיינס
מדינה בריטניה
שיטת הפצה וידאו על פי דרישה עריכת הנתון בוויקינתונים
הקרנת בכורה 2012 עריכת הנתון בוויקינתונים
שפת הסרט אנגלית
סוגה סרט תיעודי עריכת הנתון בוויקינתונים
הכנסות באתר מוג'ו pervertsguidetoideology
סרט קודם מדריך הסוטה לקולנוע
אתר רשמי
דף הסרט ב־IMDb
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

מדריך הסוטה לאידאולוגיהאנגלית: The Pervert's Guide to Ideology) הוא סרט תיעודי בריטי משנת 2012 בבימויה והפקתה של סופי פיינס, שנכתב והוגש על ידי הפילוסוף והפסיכואנליטיקן הסלובני סלבוי ז'יז'ק.[1] זהו סרט המשך לסרט התיעודי שיצרו השניים ב-2006, "מדריך הסוטה לקולנוע". אף על פי שהסרט ממשיך את צורתו של קודמו, הפעם הדגש התוכני הוא על האידאולוגיה עצמה. באמצעות פסיכואנליזה המושפעת בעיקר מלאקאן, ובאמצעות פילוסופיה ותיאוריה ביקורתית המושפעת בעיקר ממרקס ומהגל, ז'יז'ק חוקר את "המנגנונים המעצבים את מה שאנו מאמינים ואת האופן שבו אנו מתנהגים".[2]

הסרט יצא לאקרנים בארצות הברית על ידי Zeitgeist Films בנובמבר 2013. [3]

ז'יז'ק מושתל בסצנות של סרטים שונים, חוקר וחושף כיצד הם מחזקים את האידאולוגיות הרווחות. ככל שמתגלות האידאולוגיות העומדות בבסיס הפנטזיות הקולנועיות, נוצרות אסוציאציות בולטות: מנזירות המייעצות בעקבות רצונותיך ב"צלילי המוסיקה" ועד לממדים הפוליטיים של מלתעות. מקרי בוחן בולטים נוספים הם הסרטים נהג מונית, נקודת זבריצקי, המחפשים, האביר האפל, טיטאניק, והם חיים של ג'ון קרפנטר (שז'יז'ק הגדיר כ"אחת מיצירות המופת הנשכחות של השמאל ההוליוודי", וזכה לעדנה מחודשת בעקבות הסרט). בנוסף ז'יז'ק דן בצילומי חדשות אמיתיים, "אודה לשמחה", וקטעי תעמולה מגרמניה הנאצית ורוסיה הסובייטית ואף בקוקה-קולה ובביצת קינדר כמקרי בוחן אידאולוגיים.

רשימת הסרטים הנדונים בסרט

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בנוסף ז'יז'ק דן בפרסומות לקוקה-קולה, ונכללים גם כמה קטעי חדשות של שסיקרו את פיגועי 11 בספטמבר, מתקפת הטרור בנורווגיה (2011) והמהומות בממלכה המאוחדת (2011), ומוצגות תמונות מהופעה של להקת רמשטיין.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ "The Pervert's Guide to Ideology: Toronto Review". The Hollywood Reporter. נבדק ב-29 בספטמבר 2012. {{cite web}}: (עזרה)
  2. ^ "Pervert's Guide to Cinema's Fiennes and Žižek Reteam for Pervert's Guide to Ideology". indiewire.com. נבדק ב-29 בספטמבר 2012. {{cite web}}: (עזרה)
  3. ^ "Perverts Uprising! Zeitgeist Films Will Distribute Two New Documentaries". IndieWire. נבדק ב-18 ביולי 2013. {{cite web}}: (עזרה)