מסדר הכתר ההודי

המסדר הקיסרי של כתר הודו
The Imperial Order of the Crown of India
פרטים
מדינה הממלכה המאוחדת עריכת הנתון בוויקינתונים
מפקד המסדר צ'ארלס השלישי, מלך הממלכה המאוחדת
זכאות נסיכות בריטיות ונשות נסיכים ופקידי ממשל הודים
נוסד 1878 עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית
Elizabeth in red uniform on a black horse
אליזבת השנייה, במדיה כאלוף-משנה משמר הסקוטים, עונדת את תג המסדר כמדליה (ראשונה משמאל). (יום הולדתו הרשמי של המונרך, 1986)

המסדר הקיסרי של הכתר ההודיאנגלית: Order of the Crown of India) הוא מסדר במערכת המסדרים והעיטורים הבריטית. המסדר הוקם על ידי המלכה ויקטוריה בשנת 1878, כשהפכה לקיסרית הודו.[1] המסדר פתוח רק לנשים ולא נקבעו מינויים נוספים מאז חלוקת הודו בשנת 1947. המסדר הוגבל לנסיכות בריטיות, נשים או קרובי משפחה של נסיכים הודים ואשתו או קרובות משפחה של כל אדם שהחזיק בתפקיד:

חברי המסדר יכלו להשתמש באותיות הפוסט-נומינליות "CI", אך לא קיבלו כל קדימות או מעמד מיוחד בשל כך. יתר על כן, הם היו רשאים לענוד את תג המסדר, שכלל את האותיות הקיסריות של המלכה ויקטוריה, VRI ("ויקטוריה רג'ינה אימפריקס"). האותיות היו משובצות ביהלומים, פנינים וטורקיז והיו יחד מוקפות בגבול פנינים שעליו דמות הכתר הקיסרי. התג נלבש מחובר לקשת כחולה בהירה, עם שוליים לבנים, על כתף שמאל. המלכה אליזבת השנייה (כנסיכה אליזבת) ואחותה הנסיכה מרגרט מונו למסדר על ידי אביהם המלך ג'ורג' השישי ביוני 1947. עד לפטירתה הייתה המלכה אליזבת השנייה החברה האחרונה שנותרה בחיים וכיום הריבון של המסדר הוא בנה צ'ארלס השלישי, מלך הממלכה המאוחדת. החברה הרגילה האחרונה הייתה הנסיכה אליס, דוכסית גלוסטר שנפטרה ב־2004.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מסדר הכתר ההודי בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ Kay, Ella. "The Imperial Order of the Crown of India". The Court Jeweller.