פיטר ג'ונס

פיטר ג'ונס
Peter Jones
לידה 18 במרץ 1966 (בן 58)
לנגלי (אנ'), ברקשייר, אנגליה, הממלכה המאוחדת
מדינה אנגליה
מקום מגורים בקינגהאמשייר, אנגליה
השכלה קולג' דסבורו (אנ')
בית הספר לנערים וינדזור (אנ')
בת זוג קרוליין (1988–?)
טארה קאפ (?–היום)
צאצאים אנאבל ג'ונס
ויליאם ג'ונס
נטליה ג'ונס
איזבלה ג'ונס
טלולה ג'ונס
מספר צאצאים 5
פרסים והוקרה מפקד מסדר האימפריה הבריטית
www.peterjones.com

פיטר דייוויד ג'ונס CBEאנגלית: Peter David Jones; נולד ב-18 במרץ 1966) הוא איש עסקים, יזם, מיליארדר וידוען בריטי. פעילויותיו בתחומי התקשורת הסלולרית, הטלוויזיה, הקמעונאות והמקרקעין זכו לפרסום רב והצלחה משגשגת, ועיתון הסאנדיי טיימס העריך את הונו בכ-1.15 מיליארד לירות שטרלינג ב-2021. כמו כן נודע בשל השתתפותו בתוכניות הריאליטי מאורת הדרקונים (אנ')[1] וממציא אמריקאי (אנ')[2].

ילדות ונעורים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

ג'ונס נולד ב-18 במרץ 1966 בלנגלי (אנ'), ברקשייר, אנגליה, בטרם עברה משפחתו למיידנהד (אנ') כאשר היה בן שבע. תחילה למד במספר בתי ספר פרטיים, אך בשך העלות הכלכלית הגבוהה שהייתה כרוכה בכך, בנוסף לחוסר שביעות רצונו מאותן מסגרות, החליט לוותר על חינוכו הפרטי לטובת למידה במוסדות ציבוריים. לימודי החטיבה שלו התקיימו בקולג' דסבורו (אנ'), ומאוחר יותר עבר לבית הספר לנערים וינדזור (אנ')[3][4].

כאשר היה בן שש עשרה נתקל ג'ונס בהזדמנות ההשקעה הראשונה שלו, מעין מסעדה שנועדה לחקות את הבר מהסרט קוקטייל בכיכובו של טום קרוז, אך בעקבות כשלים ניהוליים וחוסר ניסיון הפסיד כ-200 אלף לירות שטרלינג לאורך השנתיים הבאות[5].

בראשית שנות העשרים לחייו הקים עסק מצליח למחשבים אשר צמח ושגשג במהרה, אולם כעבור מספר שנים נקלע לצרות כלכליות ונאלץ למכור את ביתו ואת רכבי היוקרה שהיו בבעלותו, ואף לחזור להתגורר עם הוריו למשך זמן קצר[5]. באותה תקופה גם התפרקו נישואיו עם אשתו הראשונה, קרוליין, עמה יש לו שני ילדים, ויליאם ואנאבל. בחודשים שלאחר מכן עבר ללון במשרד ששכר מבנק מקומי בטרם עלה בידו למצוא עבודה בשורותיה של חברת סימנס ניקסדורף אינפורמיישנסיסטם (אנ')[6].

חרף התקדמותו המהירה של ג'ונס בסולם הדרגות של מקום עבודתו החדש, עד כדי כך שתוך פחות משנה כבר ניהל את כל סניפי החברה בממלכה המאוחדת, התפטר ממשרתו ב-1999 על מנת להקים עסק למכירת טלפונים סלולריים, פונס אינטרנשיונל גרופ, אשר זכה להצלחה רבה שסייעה לו לגייס סכומי כסף גדולים עמם תכנן לבצע השקעות נוספות[7]. ב-2011 מכר חלק מהחברה, ויירלס לוג'יק, תמורת 38 מיליון לירות שטרלינג[8].

לאורך העשור הראשון של המאה ה-21 ייסד ג'ונס מספר עסקים מצליחים נוספים, ביניהם אתר האינטרנט Wines4Business, שירות קמעונאי מקוון המוכר יין[9], בנוסף לחברת צלזיוס ריסורסינג, עסק לגיוס אישים בעלי כישורים אקדמאים ובייחוד כאלו המחזיקים ברקע ביוטכנולוגי[10].

מלבד השקעותיו העסקיות הקים ג'ונס גם את "קרן פיטר ג'ונס" ב-1 ביולי 2005, מוסד צדקה ללא מטרות רווח שנועד לתמוך בחינוך והוראה של נשים צעירות, בייחוד בתחומים של יזמות ומנהל עסקים. כעבור ארבע שנים ייסד ג'ונס גם את אקדמיית העסקים פיטר ג'ונס (אנ'), אשר שמה לה ליעד להנחיל את לימודי היזמות ברחבי הממלכה המאוחדת. לאקדמיה ישנם מספר קמפוסים במדינה, ביניהם באמרשם (אנ'), שפילד, מנצ'סטר, סאות'אנד-און-סי ואוקספורד.

בשנים הבאות רכש ג'ונס את ג'סופס (אנ'), חברה בריטית ותיקה למצלמות ותמונות. החברה נאבקה בחובות וקשיים כלכליים במשך שנים, ואף מצאה את עצמה על סף הליכי פשיטת רגל, בטרם נרכשה בידי תאגידו של ג'ונס, פי ג'יי. אינווסטמנט גרופ, אשר מינה אותו לבעלים ולמנכ"ל הראשי של החברה, שאת שמה שינה לג'סופס גרופ לימיטד[11].

ג'ונס משמש כשופט בתוכנית הטלוויזיה הבריטית מאורת הדרקונים (אנ') (ממנה התפתחה הגרסה האמריקאית של הכרישים) מאז עלייתה לשידור ב-2005[1]. למרות שכל שאר עמיתיו עזבו לאורך יותר מעשרים העונות ששודרו עד כה או הוחלפו מעת לעת ביזמים ואנשי עסקים אחרים, ג'ונס נותר היחיד אשר שמר על מקומו הקבוע. בשנתה הראשונה של התוכנית רכש הלה את חברת רד לטר דייס (אנ') יחד עם שופט נוסף, תיאו פאפיטיס (אנ'). ב-6 באוגוסט 2017 התפרסמה ידיעה כי השניים כמעט ונפלו קורבן להונאה מידי רואה חשבון אשר זייף שיקים במשך תקופה בת חודשיים[12].

כשנה לאחר עלייתה של מאורת הדרקונים לאוויר מכר ג'ונס את רעיונו לתוכנית חדשה בשם "הממציא" לתאגיד השידור האמריקאי, אשר הפיק אותה תחת השם ממציא אמריקאי (אנ') בשותפות עם חברת פרימנטל (אנ'), חברת פיטר ג'ונס טלוויזן (חברת הפקה בבעלותו של ג'ונס), והידוען סיימון קאוול. התוכנית שודרה לראשונה במרץ 2006, כאשר ג'ונס נמנה בחבר השופטים שלה[2].

לאחר שחתם על עסקה בעלת אופי הידוע כאזיקים מזהב (אנ') עם חברת איי. טי. וי. בה התחייב לייצג אותה בתור הפנים החדשות של ענף תוכניות הטלוויזיה העסקיות, הופיע ב-21 בספטמבר 2006 בתוכנית הבוקר גוד מורנינג טלוויז'ן (אנ') ושוחח על מאורת הדרקונים ועל תוכנית הטלוויזיה החדשה שפיתח עבור הרשת, טייקון (אנ'), אשר הופקה בעזרת חברת הטלוויזיה שלו. הסדרה לא זכתה להצלחה רבה ושידרה עונה אחת בלבד[13].

מלבד הופעותיו המרכזיות בתוכניות שהוזכרו לעיל, השתתף ג'ונס גם במספר תפקידי אורח שונים וראיונות תקשורתיים. בינואר 2010 הופיע בפרק החמישי של העונה השישית של הסדרה הנוכלים יחד עם שני שופטים נוספים ממאורת הדרקונים, דאנקן בנאטיין (אנ') ודברה מידן (אנ')[14]. במרץ אותה שנה הופיע בסדרת הקומדיה סלבריטי ג'וס (אנ'), וביוני בגביע העולם של ג'יימס קורדן (אנ'). בנובמבר הופיע בתפקיד אורח בסדרת החידונים של תאגיד השידור הבריטי אל תתייחסו לבוזקוקסים (אנ'), ובינואר 2011 בסדרת תחרות הכישרונות הקוסמים (אנ'). כמו כן הופיע פעמיים בתוכנית טופ גיר, באחת הפעמים יחד עם שותפו העסקי תיאו פאפיטיס.

ג'ונס הפך לפרזנטור של חברת בריטיש טלקום ב-2008 לאחר שחתם עמם על חוזה העסקה והחליף בכך את השף גורדון רמזי. ביל מרפי, המנהל העסקי של החברה, הודיע כי ג'ונס ”יגלם את רוח היזמות המאפיינת כל כך הרבה עסקים קטנים”, והוסיף כי אותם עסקים הם ”דם החיים של הכלכלה הבריטית”[15].

פרסים והוקרה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

ג'ונס מונה לדרגת מפקד (CBE) מסדר האימפריה הבריטית בטקס תארי הכבוד של השנה החדשה (אנ') ב-2009 (אנ'), עבור ”שירותו בתחומי העסקים והיזמות, ומתן עזרה לאנשים צעירים”[16].

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פיטר ג'ונס בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ 1 2 "מאורת הדרקונים", בסיס הנתונים האינטרנטי לסרטים, אורכב מהמקור ב-5 בנובמבר 2022.
  2. ^ 1 2 "ממציא אמריקאי", בסיס הנתונים האינטרנטי לסרטים, אורכב מהמקור ב-5 בנובמבר 2022.
  3. ^ "אודות פיטר ג'ונס", האתר של פיטר ג'ונס, אורכב מהמקור ב-4 בנובמבר 2022.
  4. ^ אתר למנויים בלבד Angela Wintle, ‏World of Peter Jones, entrepreneur, The Telegraph, 8 August 2011
  5. ^ 1 2 "ההצעה היקרה של הטייקון שנועדה לעקוף את טום קרוז", סאנדיי טיימס, 29 ביולי 2007, אורכב מהמקור ב-4 בנובמבר 2022.
  6. ^ "המיליון הראשון שלי: פיטר ג'ונס", פייננשל טיימס, אורכב מהמקור ב-3 ביוני 2018.
  7. ^ "הפרופיל של פיטר ג'ונס", הגרדיאן, אורכב מהמקור ב-4 בנובמבר 2022.
  8. ^ אתר למנויים בלבד Richard Tyler, ‏Peter Jones sells Wireless Logic to create war chest, The Telegraph, 15 August 2011
  9. ^ "פיטר ג'ונס", יזמים מפורסמים, אורכב מהמקור ב-6 בנובמבר 2022.
  10. ^ "צלזיוס ריסורסינג לימיטד", אתר ממשלת בריטניה, אורכב מהמקור ב-6 בנובמבר 2022.
  11. ^ "ג'סופס נמכרה לפיטר ג'ונס ממאורת הדרקונים", תאגיד השידור הבריטי, 31 בינואר 2013, אורכב מהמקור ב-4 בנובמבר 2022.
  12. ^ "כוכבי מאורת הדרקונים פיטר ג'ונס ותיאו פאפיטיס הפסידו 33,000 ליש"ט במעשה רמאות מידי עובד מושחת", הפינגטון פוסט, אש פרסיבל, 7 באוגוסט 2017, אורכב מהמקור ב-4 בנובמבר 2022.
  13. ^ "טייקון", בסיס הנתונים האינטרנטי לסרטים, אורכב מהמקור ב-5 בנובמבר 2022.
  14. ^ "הנוכלים - הונאת המזל", בסיס הנתונים האינטרנטי לסרטים, אורכב מהמקור ב-5 בנובמבר 2022.
  15. ^ "הדרקון ג'ונס מחליף את השף בפרסומותיה של בריטיש טלקום", הגרדיאן, מארק סוויני, 22 באפריל 2008, אורכב מהמקור ב-5 בנובמבר 2022.
  16. ^ "מפקדי מסדר האימפריה הבריטית", לונדון גאזט, 31 בדצמבר 2008, אורכב מהמקור ב-5 בנובמבר 2022.