Day Tripper

"Day Tripper"
סינגל בביצוע הביטלס
יצא לאור 3 בדצמבר 1965
תאריך הקלטה 16 באוקטובר 1965
סוגה פופ רוק
שפה אנגלית עריכת הנתון בוויקינתונים
בי-סייד We Can Work It Out (איי-סייד כפול)
אורך 2:50
חברת תקליטים פרלופון, קפיטול רקורדס
כתיבה ג'ון לנון ופול מקרטני
לחן ג'ון לנון, פול מקרטני עריכת הנתון בוויקינתונים
הפקה ג'ורג' מרטין
כרונולוגיית סינגלים של הביטלס בבריטניה
"Help!"
(1965)
"Day Tripper"
(1965)
"Paperback Writer/Rain"
(1966)
כרונולוגיית סינגלים של הביטלס בארצות הברית
"Yesterday"
(1965)
"Day Tripper"
(1965)
"Nowhere Man"
(1966)
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

"Day Tripper" הוא שיר של להקת הרוק הבריטית הביטלס, שיצא כסינגל כפול עם השיר "We Can Work It Out" בדצמבר 1965. השיר נכתב על ידי ג'ון לנון עם כמה תרומות מפול מקרטני. שני השירים הוקלטו במהלך הסשנים לאלבום Rubber Soul של הלהקה. הסינגל הגיע לראש המצעדים בבריטניה, אירלנד, הולנד ונורווגיה. בארצות הברית, "Day Tripper" הגיע למקום החמישי במצעד בילבורד הוט 100 ו-"We Can Work It Out" החזיק במקום הראשון. הוא זכה לגרסאות כיסוי, מאמנים שונים כמו ג'ימי הנדריקס, ELO וננסי סינטרה.

Day Tripper הוא שיר רוק המבוסס על ריף גיטרה חשמלית ושואב השראה ממוזיקת נשמה אמריקאית. הלהקה ניגנו את השיר בהופעות שלהם עד פרישתם מההופעות החיות בסוף אוגוסט 1966.

בבריטניה, "Day Tripper" / "We Can Work It Out" היה הסינגל השביעי הנמכר ביותר בשנות ה-60. נכון לדצמבר 2018, הוא היה הסינגל ה-54 הנמכר ביותר בכל הזמנים בבריטניה, אחד מששת הסינגלים של הביטלס שנכללו בדירוג המכירות הגבוה ביותר שפורסם על ידי חברת המצעדים הרשמית.

רקע והשראה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

"Day Tripper" נכתב בתחילת הסשנים של Rubber Soul כאשר הביטלס היו תחת לחץ להפיק סינגל חדש לשוק חג המולד. ג'ון לנון הלחין את השיר וכתב את רוב המילים, בעוד שפול מקרטני תרם חלק מהמילים. לנון ביסס את ריף הגיטרה של השיר על זה של השיר "Watch Your Step" של בובי פארקר, שהיה גם המודל שלו לשיר "I Feel Fine" מ-1964. בספר מ-1997 "Many Years from Now", מקרטני טוען כי היה זה שיתוף פעולה, אך לנון היה ראוי ל"קרדיט העיקרי".

ב-1970, תיאר לנון את "Day Tripper" כ"שיר סמים", ובראיון מ-2004 אמר מקרטני שהוא "על LSD". שם השיר הוא משחק מילים המתייחס לתייר ביום טיול וגם ל"טיול" ("טריפ") במובן של חוויה פסיכדלית.  לנון סיפר: "מטיילי יום הם אנשים שיוצאים לטיול יומי, נכון? בדרך כלל על מעבורת או משהו. אבל השיר היה סוג של... 'אתה פשוט היפי בסוף שבוע.' הבנת?" בספר "Many Years From Now", מקרטני אומר ש-"Day Tripper" עסק בסקס ובסמים.

מצעדי כל הזמנים
ארגון שם מיקום
כאן 88 מצעד שירי הביטלס של כאן 88 55[1]

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]