ג'רולד זכריאס

ג'רולד זכריאס
Jerrold R. Zacharias
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית
לידה 23 בינואר 1905
ג'קסונוויל, ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
פטירה 16 ביולי 1986 (בגיל 81) עריכת הנתון בוויקינתונים
ענף מדעי פיזיקה גרעינית עריכת הנתון בוויקינתונים
מקום לימודים אוניברסיטת קולומביה עריכת הנתון בוויקינתונים
מנחה לדוקטורט שירלי לאון קווימבי עריכת הנתון בוויקינתונים
מוסדות המכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס עריכת הנתון בוויקינתונים
תלמידי דוקטורט ריינר וייס, Hinko Henry Stroke, רוברט די האון, ריצ'ארד טימותי דיילי, ג'וזף אייזינגר, Luther Clarence Davis, Darragh E. Nagle, קרול ויין זאבל, ג'ון ג. קינג, הין לו, ויליאם ברנרד פוהלמן, תומאס מרשל האן, Renne Stephen Julian עריכת הנתון בוויקינתונים
פרסים והוקרה
  • I. I. Rabi Award (1986)
  • מדליית ארסטד (1961) עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

ג'רולד ריינאך זכריאסאנגלית: Jerrold R. Zacharias; ‏23 בינואר 1905 – ‏ 16 ביולי 1986) היה פיזיקאי גרעין יהודי אמריקאי, פרופסור ב-MIT. חבר האקדמיה הלאומית למדעים של ארצות הברית.

קורות חיים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

זכריאס נולד בג'קסונוויל שבמדינת פלורידה, בן למשפחה יהודית.

הוא עבד במעבדת הקרינה ב-MIT וכן בפרויקט מנהטן. הוא עזר לבנות את המחלקה לפיזיקה ב-MIT אחרי מלחמת העולם השנייה והיה אחראי לגיוסם של ברונו רוסי וויקטור וייסקופף למכון. בתקופת המלחמה הקרה ניהל כמה מחקרים הקשורים לביטחון שהתבצעו ב-MIT, ומאוחר יותר יסד וניהל את הוועדה ללימוד מדע הפיזיקה (Physical Science Study Committee), שהייתה בעלת השפעה רבה בשינוי החינוך לפיזיקה בארצות הברית אחרי שיגור הספוטניק בברית המועצות ב-1957.

זכריאס פיתח את הגרסה הראשונה של שעון מבוסס קרן צזיום[1]שנקרא לעיתים קרובות שעון אטומי ומאוחר יותר התקבל כסטנדרט למדידת זמן.

ב-1954 העיד זכריאס בוועדה לקביעת אישור ביטחוני של רוברט אופנהיימר, שם הואשם כשותף בקנוניה לפגוע בביטחון הלאומי של ארצות הברית המכונה ZORC (ראשי תיבות של זכריאס, אופנהיימר, רבי וצ'ארלס לוריצן - באנגלית Zacharias, Oppenheimer, Rabi, Charles Lauritsen). מאוחר יותר נחקר על ידי סוכנים של הסנטור ג'וזף מקארתי. הוא לא שיתף פעולה, למרות שהיה חשש שיאבד את משרתו.

בשנת 1957 נבחר כחבר האקדמיה הלאומית למדעים של ארצות הברית. ב-1961 קיבל את מדליית ארסטד (Oersted Medal) על חינוך לפיזיקה.

בתקופת הממשל של הנשיא לינדון ג'ונסון עבד זכריאס עבור המשרד של הבית הלבן למדע וטכנולוגיה. באמצע שנות ה-60 העביר סדרה של הרצאות באוניברסיטת טאפטס שפעלה כקטליזטור ליצירת הארגון החלוצי של אמנים בבתי הספר "מורים וסופרים משתפים פעולה".[2] זכריאס המשיך לדחוף לרפורמות חינוכיות במשך שנות ה-60 וה-70 על ידי פרויקטים כמו מחקר מדעי בסיסי וסדרה בטלוויזיה החינוכית Infinity Factory. הוא היה גם המייסד של מרכז לפיתוח חינוכי (Education Development Center), מוסד ללא כוונת רווח שמפתח תוכניות לימודים במדע ומתמטיקה.

זכריאס נפטר בגיל 81.

לקריאה נוספת

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  • Jack S. Goldstein, A Different Sort of Time: The Life of Jerrold R. Zacharias, MIT Press, 1992.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ Norman Ramsey, Jerrold R. Zacharias,
  2. ^ Hechinger, Fred M. "About Education: An Experiment in 'Activism,'" New York Times (Dec. 4, 1979).