הפטריוטים של רוסיה

הפטריוטים של רוסיה
Патриоты России
מדינה רוסיה עריכת הנתון בוויקינתונים
מייסד גנאדי סמיגין עריכת הנתון בוויקינתונים
מנהיגים גנאדי סמיגין עריכת הנתון בוויקינתונים
תקופת הפעילות 2005–הווה (כ־19 שנים) עריכת הנתון בוויקינתונים
אידאולוגיות סוציאליזם דמוקרטי, קולקטיביזם
מטה מוסקבה עריכת הנתון בוויקינתונים
מיקום במפה הפוליטית שמאל
ארגונים בינלאומיים החזית העממית הכול-רוסית עריכת הנתון בוויקינתונים
www.patriot-rus.ru
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

"הפטריוטים של רוסיה"רוסית: «Патриоты России») הייתה מפלגה פוליטית רשומה ברוסיה, שהוקמה בשנת 2005 כתוצאה מפיצול המפלגה הקומוניסטית, על בסיסה של "מפלגת העבודה הרוסית"[1] שהתקיימה עד ינואר 2021 עת מוזגה עם מפלגת רוסיה הוגנת. מייסדה ומנהיג המפלגה בשנות קיומה היה גנאדי סמיגין[2].

על פי המצע הרשום במשרד המשפטים, האידאולוגיה של המפלגה היא סוציאליזם דמוקרטי וקולקטיביזם[3].

בשנת 2004, לאחר קיום קונגרס אלטרנטיבי של המפלגה הקומוניסטית של הפדרציה הרוסית בניסיון להחליף את זיוגאנוב, ביוזמתו של גנאדי סמיגין, הוקמה באותה שנה "קונגרס הפטריוטים של רוסיה", המאחד מספר עמותות ציבוריות[4][5].

ב-20 באפריל 2005 נערך הקונגרס המכונן של מפלגת הפטריוטים של רוסיה, שנרשמה כחוק כקונגרס הבא של מפלגת העבודה הרוסית, ששינתה את שמה, בקונגרס זה נבחר גנאדי סמיגין ליושב ראש המפלגה[4].

בשנת 2008 הקונגרס השמיני של "פטריוטים של רוסיה" אישר את הפיכת המפלגה לחלק מהפטריוטים של "מפלגת השלום והאחדות", אולם בשנת 2012, לאחר תיקוני חקיקה בנושא פישוט הליך רישום מפלגות פוליטיות, החליטה הוועדה המארגנת של "מפלגת השלום והאחדות" בראשות סאג'י אומלטובה על היפרדות והפיכת "פטריוטים של רוסיה" לתנועה פוליטית עצמאית[6].

שיתוף פעולה ומיזוג עם רוסיה הוגנת

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנים 2005–2008 המפלגה הייתה חברה בקואליציה שהוקמה באותו שם עם "המפלגה העממית של הפדרציה הרוסית"; רצון העם; מפלגת תחיית רוסיה; מפלגת השלום והאחדות[4][5]. מאז 2011 המפלגה משתפת פעולה עם החזית העממית הרוסית שנוצרה ביוזמתו של ולדימיר פוטין[7].

בינואר 2021 התמזגה עם מפלגת רוסיה הוגנת לקראת הבחירות הפרלמנטריות ברוסיה 2021.

בשנת 2007 המפלגה קיבלה 0.89% (615,417 קולות) בבחירות לדומא החמישית. בראש הרשימה עמדו מנהיג המפלגה גנאדי סמיגין, יו"ר הדומה לשעבר ומנהיג מפלגת התחייה הרוסית גנאדי סלזניוב, השחקן סרגיי מאחוביקוב, צירי הדומה אנדריי ויורי סאבייב, וכן ויקטור צ'רפקוב, אלכסנדר קרוטוב וולדימיר סמגו - שמועמדותם אושרה בקונגרס המפלגה השביעי[4][5].

בשנת 2011 המפלגה קיבלה 0.97% (639,119 קולות) בבחירות לדומה הששית. רשימת המפלגה בראשות מנהיג המפלגה גנאדי סמיגין, כללה את השחקן סרגיי מאחוביקוב וצירי הדומה לשעבר נאדז'דה קורנייבה וסרגיי גלוטוב.

בשנת 2016, בבחירות לדומה השביעית, המפלגה סיימה במקום ה-12 עם 0.59% מהקולות.

בשנת 2018 המפלגה לא מינתה מועמד משלה בבחירות לנשיאות, ותמכה בפוטין.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא הפטריוטים של רוסיה בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]