כוחות ההגנה המלכותיים של איי בהאמה

כוחות ההגנה המלכותיים של איי בהאמה
Royal Bahamas Defence Force
מדינה איי בהאמה
תקופת הפעילות 1980–הווה (כ־44 שנים) עריכת הנתון בוויקינתונים
כוח אדם
גיל הגיוס גיל 18 לשירות חובה
זמינות לשירות צבאי מכלל האוכלוסייה בין הגילאים 16-49: 84,903
מתאימים לשירות צבאי מכלל האוכלוסייה גברים בני 16–49: 62,779 (הערכה משנת 2010)
נשים בנות 16–49: 63,954 (הערכה משנת 2010)
גודל מחזור שנתי המגיע לגיל הגיוס גברים: 2,840 (הערכה משנת 2010)
נשים: 2,758 (הערכה משנת 2010)
תקציב
אחוזי תמ"ג 0.7% (2010)
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

כוחות ההגנה המלכותיים של בהאמה (RBDF) הם הצי הימי של איי בהאמה. לפי חוק הביטחון, התפקידים של כוחות ההגנה המלכותיים של בהאמה הם להגן על המדינה, לשמור על שלמותה הטריטוריאלית, לסייר במימיה, לסייע בשעות אסון, לשמור על הסדר בשיתוף עם רשויות אכיפת החוק של בהאמה, ולבצע כל חובה נוספת שנקבעה על ידי המועצה לביטחון לאומי של איי בהאמה.

ה-RBDF הוא כוח ימי, ועם 1000 חברים בערך הוא הגדול מציי האיים הקריביים שמשתייכים לחבר העמים הבריטי. מספר שינויים בציוד נצפו במהלך ההיסטוריה של הצבא. בהתחלה, מדי הצבא היו מדים בריטיים. היום המדים הם מדי הסוואה אמריקאים. כלי הנשק הראשונים שהיו בשימוש ה-RBDF הם תת המקלע סטרלינג והרובה L1A1 SLR הבריטיים. עכשיו רובה M4 ורובה הצלפים UMP עומדים לשירות הצבא. שלא כמו כוחות אחרים מחבר העמים הבריטי, ל-RBDF אין חטיבות חיל רגלים סדירות. במקום יש את יחידת המבצעים המיוחדים, המהווה סעיף ימי שקשור לכל הספינות ולכלי השיט הקטנים, ואת שייטת הקומנדו שמשמשת כיחידת חיל רגלים אמפיבית ומבצעת תפקידים ביטחוניים. שייטת הקומנדו היא כוח גדול של לפחות 500 חיילי קומנדו ימיים מיוחדים. אימוניהם מתקיימים עם הקומנדו הימי של ארצות הברית (אריות הים) בלוחמה ימית מיוחדת, וכן עם חיל הנחתים המלכותי. אימון שכיח למשל הוא לערוך שחייה של 2 מייל עם תרמיל שמשקלו 40 קילוגרם.

האוניות העיקריות הן 2 ספינות סיור של בהאמה, ו-3 ספינות פרוטקטור קטנות יותר. המשימות העיקריות מורכבות מסיורים נגד סחר בסמים וציד בלתי חוקי, אכיפת הגירה, חיפוש והצלה, או משימות כלליות של כוחות ההגנה הלאומיים.

אגף אווירי

[עריכת קוד מקור | עריכה]

כוחות ההגנה המלכותיים של בהאמה מפעילים 3 כלי טיס: סופר קינג אייר 350, ססנה 208 קרוואן, ופרטאנביה P.69. המטוסים משמשים בעיקר עבור סיור ימי, אך הם גם מספקים פיקוח על שטחים גדולים ומסייעים בהיערכות האסטרטגית של יצירה על פני השטח.

קיימים שני מסלולי קריירה צבאית: ימית, כאשר הדרגות בקריירה זו נעות בין חייל (Marine), לבין קצין זוטר (מש"ק) ראשי, וקצונה, כאשר דרגות הקצונה נעות בין קצין זוטר\צוער (Midshipman) לבין קומודור. הכוחות מאורגנים ומסודרים בסגנון של הצי המלכותי הבריטי, ורבים מן הקצינים משתתפים באקדמיות שירות בריטיות. הקצין המפקד, המכונה "מפקד כוחות הביטחון", הוא קומודור רודריק באו. המטה הראשי של כוחות הביטחון נמצא על האי פרובידנס, ובסיסים נוספים נמצאים במת'יו טאון (Matthew Town) שבאי אינגואה (Inagua), ובפריפורט (Freeport) שבאי גרנד בהאמה. ה-RBDF משתמש בשיטת הצי המלכותי הבריטי לדירוג סמלים, וכל הספינות והאוניות נושאות את הכותרת: HMBS (ספינת הוד מלכותה של איי בהאמה-Her Majesty's Bahamian Ship). בשל היעדר באוניות רוב החיילים לא מממשים את שירותם הצבאי בים, אלא בתפקידים צבאיים או לא-צבאיים אחרים.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]