כורסת טלוויזיה

כורסת טלוויזיה

כורסת טלוויזיה היא רהיט שמשמש לישיבה, בדומה לספה או כיסא, אך יש בו פונקציות נוספות של נוחות, המותאמות לצפייה בטלוויזיה. משענת כורסת הטלוויזיה גמישה, כך שאפשר להטות אותה כלפי מעלה ומטה בהתאם לרצונו של היושב. לרוב כוללת הכורסה גם משענת רגל שניתן להגביה באמצעות ידית מובנית בכורסה.

בסביבות שנת 1850 הציגו הצרפתים מיטת שכיבה, שיכולה לשמש הן ככיסא והן כספת שכיבה. הכורסה הייתה בנויה ממוטות ניידות מרופדות עם מסגרת פלדה. בסוף המאה ה-18 כבר נוצרו עיצובים רבים עבור כיסאות שנעשו מעץ עם מושב מרופד, שהמשענת שלו יכולה לנוע קדימה ואחורה. כיסא מסוג זה השכיח ביותר היה בבעלות נפוליאון השלישי.

בשנת 1928 שני בני דודים, אדוארד קנבוש ואדווין שומק, בנו את הכורסא הראשונה בעיר מונרו במישיגן. הם רשמו את פטנט מסחרי על הכורסא, והקימו חברה בשם "פלורל סיטי פורניטור קומפני". בשנת 1931 הם קיבלו תעודה שמאשר להם לייצר את הכורסה. אחר כך הם שינו את שם החברה ל"זד-בוי"[1].

בשנת 1959, דניאל קלדמייר רשם פטנט על כורסא כבעלים על ריהוט לאומי. ממוקם באוונסוויל, אינדיאנה. שמו היה מבוסס על העובדה שהוא פיתח את הכיסא שלו אשר התמקד והשתמש במדע של קינטיקה בעת שירותו בחיל האוויר האמריקני. העיצוב שלו שימש את נאס"א עבור המושבים בפרויקטים מרקורי, ג'מיני ואפולו. הכיסאות שלו שימשו בחדר מוכן למשימות אלה כפי שניתן לראות בסרט אפולו 13.

השירות החשאי קנה 50 מהם לנשיא לינדון ביינס ג'ונסון כמתנה לחג המולד. לאחר ניתוח בכיס המרה של הנשיא ג'ונסון, הועלה תצלום במגזין "LIFE" עם הנשיא, מרים את חולצתו ומראה את צלקת הניתוח בזמן ישיבתו על אחד הכיסאות.

סוגי כורסאות

[עריכת קוד מקור | עריכה]

כיום קיימים מגוון גדול של סוגי כורסאות. כורסאות לשימוש מוסדי או לשירות צרכים רפואיים, כורסאות לשימוש ביתי המותאמות לאנשים עם בעיות תפקוד, כורסאות נוחות וכורסאות עיסוי למנוחה מפנקת מול הטלוויזיה. בנוסף, יש אפשרות לעצב כורסה בהתאמה למבנה הגוף, סוג החדר בו רוצים להציב אותן, עם סוגי ריפוד מגוונים וגדלים שונים.

  • כורסאות פיזיותרפיה - בעל מאפיינים מיוחדים המותאים להליך הטיפול הפיזיותרפי.
  • כורסאות קשישים - בעלי תכונות ייחודיות להקלה על ההתיישבות והקימה מהם.
  • כורסאות חשמליות - בעל הנעה חשמלית למשענת או לרגלית או לשניהם.
  • כורסאות רפואיות - מותאם לצרכים הרפואיים הנדרשים.
  • כורסאות בעיצוב אישי - הזמנות פרטיות של כורסאות בהתאם לבקשות אישיות.
  • כורסאות מסאז' - מותאם לעריכת מסאז'.

חוויית הכורסא

[עריכת קוד מקור | עריכה]

החוויות הייחודית של הכורסא היא הישיבה הנעימה והנוחה מול הטלוויזיה, כאשר המבנה המיוחד של הכורסא מאפשרת לפרוס את הרגליים קדימה, ולצפות במצב של מנוחה. במהלך השנים, התפתחו הכורסאות וחלקם נבנו כך שיהיה אפשר לשבת עליהם במשך שעות רבות מבלי תופעות הלוואי המלוות לישיבה ממושכת על כיסא רגיל.

אחת ההמצאות בתחום זה הן כורסאות קימה לקשישים. מדובר בכורסאות קימה חשמליות שמונעות מאנשים מבוגרים את הצורך להפעיל כוח בשביל לקום מהכורסא. על הקשיש היושב בכורסא, נדרש רק ללחוץ על כפתור שמשנה את הכורסא למצב קימה נוח. שכלול זה חוסך לבצע את התנועות החדות והכוח הנדרש כדי לעבור באופן רגיל ממצב של ישיבה לקימה וההפך.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא כורסת טלוויזיה בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ The Recliner. כתבה מהאתר NPR, מתאריך 15 באפריל 2002.(הקישור אינו פעיל, 5.03.2018)