פיליפ דה קונינק

פיליפ דה קונינק
לידה 5 בנובמבר 1619
אמסטרדם עריכת הנתון בוויקינתונים
פטירה 4 באוקטובר 1688 (בגיל 68)
אמסטרדם עריכת הנתון בוויקינתונים
הושפע על ידי רמברנדט עריכת הנתון בוויקינתונים
יצירות ידועות River landscape, Joost van den Vondel (1587–1679). Poet, The entrance to the woods, The Feast of Bacchus עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

פיליפ דה קונינקהולנדית: Philip de Koninck או Philips Koninck, פיליפס קונינק; ‏5 בנובמבר 16194 באוקטובר 1688) היה צייר נוף הולנדי ואחיו הצעיר של יאקוב קונינק (אנ').[1]

פיליפ דה קונינק, נוף נהר עם אדם עומד

,

פיליפ דה קונינק היה בנו של תכשיטן. [2] הוא היה נשוי פעמיים - בשנת 1641 עם קורנליה, אחותו של אברהם פורנריוס, שהתגוררה ברוטרדם, ובשנת 1657 עם מרגרטה ואן ריין מאמסטרדם. פיליפ למד ציור אצל אחיו ג'ייקוב ברוטרדם. לאחר נישואיו השניים עבר לאמסטרדם. על פי חוקר האמנות ההולנדי ארנולד אובראקן, פיליפ קונינק סיים את הכשרתו בסטודיו של רמברנדט באמסטרדם.

בשלהי שנות 1640, החל דה קונינק לצייר פנורמות. הבדים שלו היו מחולקים אופקית לשניים, במידות שוות של פני האדמה והשמיים. נראה כי קונינק הושפע רבות מחריטות של רמברנדט כמו 'שדה הזהב', שנשקף על פני רחבה של שכבות עם פסי אור. כמו כן, ניתן לאתר אצלו גם את הסגנון של הרקולס סגרס. [3] פיליפס קונינק, החל לצייר כך בעשור שלאחר מכן. כמעט כל הפנורמות שלו דומות ומאופיינים בפסים צרים של חושך ואור על הבד.

הוא זכה להצלחה גדולה. מכירת אחד ציוריו נתנה לו הון לקניה ולתפעול קו דוברות שעבר בין אמסטרדם לרוטרדם דרך ליידן, כך שהדוברות יכלו להפליג בנופים שהנציח.[4]

פיליפ דה קונינק, נוף

הוא צייר בעיקר נופים רחבים מלאי אור ואווירה. הם נראים מנקודת מבט גבוהה שמאפשרת מבט רחב על השמיים. הכנסת דיוקנאות לתוך הנוף בציוריו, דומה במידה מסוימת לשיטתו של רמברנדט. יש דוגמאות לכך באוספים בגלריות בקופנהגן ובאוסלו. ״נוף בפתח נהר בהאג״ עם העתק מעט גדול יותר בגלריה הלאומית, לונדון. ״גבול החורש וכפר״ (עם דמויות של אדריאן ואן דה ולדה) באמסטרדם. ונופים נוספים נמצאים בבריסל, פירנצה (האופיצי), ברלין וקלן. נראה כי פיליפ קונינק, היה איש עסקים משגשג, אך צייר רק כמה תמונות בעשור האחרון לחייו.

כמה מיצירותיו יוחסו באופן שגוי לרמברנדט ורבים אחרים לאחיינו סלומון דה קונינק (1609–1656), תלמידו של רמברנדט, שציוריו ותחריטיו מורכבים בעיקר מדיוקנאות וסצינות מקראיות. הוא היה גם דודם של הציירים יעקב ודניאל קונינק.

יש להבחין בין כל הציירים הללו לבין דייוויד קונינק (1636? -1687), המכונה גם רממלר. דייוויד קונינק נולד באנטוורפן ולמד שם אצל יאן פיט. בהמשך התיישב ברומא, שם הוא מת בשנת 1687. התמונות שלו הן בעיקר נופים עם בעלי חיים ודומם.

  • Chisholm, Hugh, ed. (1911). "Koninck, Philip de". Encyclopædia Britannica. 15 (11th ed.). Cambridge University Press. p. 896.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פיליפ דה קונינק בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ Philips Koninck in the RKD
  2. ^ W. Liedtke, Dutch Paintings in the Metropolitan Museum"", p. 404
  3. ^ https://www.museothyssen.org/en/collection/artists/koninck-philips
  4. ^ Rembrandt's Eyes, Simon Schrama, Alfred A. Knopf, Borzoi Books, New York 1999, p. 562