15 februari - Meer dan zes miljoen mensen, verspreid over meer dan 600 steden, protesteren tegen de oorlog. Dit is de grootste anti-oorlogsdemonstratie ooit.
26 februari - De Amerikaanse president George W. Bush vertelt zijn visie van een naoorlogs Irak. Hij zegt dat het een "voorbeeld" zal zijn voor andere Arabische landen.
De Turkse spreker van het parlement ontwijkt de stemming om Amerikaanse soldaten toe te laten op Turks grondgebied. 264 parlementariërs stemmen voor, en 250 tegen de toelating van 62.000 soldaten.
Iraakse soldaten bedreigen twee Amerikaanse verkenningsvliegtuigen , waarin VN inspecteurs zitten, waardoor de vliegtuigen terug moeten naar Irak. Hoge Iraakse functionarissen beschrijven het als een "technische fout" van de VN inspecteurs.
Volgens de Arabische media heeft Saddam Hoessein enkele terroristische trainingskampen geopend in Irak, voor Arabische vrijwilligers die zelfmoordaanslagen tegen het Amerikaanse leger zouden willen uitvoeren.
17 maart - President Bush geeft Saddam een laatste kans. Hij geeft hem en zijn zonen 48 uur de tijd om Irak te verlaten.
19 maart - President Bush geeft toestemming voor de invasie in Irak. Tommy Franks leidt de aanval. De eerste bominslagen worden gemeld in Bagdad.
20 maart - Landtroepen van de VS, Groot-Brittannië, Australië en Polen vallen Irak binnen.
22 maart - De VS en het Groot-Brittannië beginnen met een offensief, wat inhoudt dat er een groot aantal bommen op Bagdad worden gegooid, die afgevuurd zijn van schepen in de Perzische Golf.
President Bush verklaart aan boord van een Amerikaans vliegdekschip voor de kust van San Diego, Californië dat de oorlog (major combat operations) is afgelopen. Op de achtergrond hangt een spandoek met Mission Accomplished.
15 mei - Operation Planet X pakt 260 verdachte vluchtelingen op in de buurt van Tikrit. Daarvan worden 230 mensen later weer vrijgelaten. Er worden ook hoge personen opgepakt hierbij.
29 augustus - De Imam Alimoskee wordt getroffen door een zelfmoordaanslag, waarbij de invloedrijke AyatollahSayed Mohammed Baqir al-Hakim wordt gedood. Hij is het hoofd van een van de grootste sjiitische politieke partijen. De aanslag kost aan zeker 85 mensen het leven.