L-KO Kompany was een Amerikaanse filmstudio, opgericht in 1914 door Henry Lehrman.
In de lente van 1914 had Lehrman in de Keystone Studios al verschillende komedies geregisseerd met The Keystone Cops zoals The Bangville Police (1913) en The Kid Auto Races at Venice (1914), Charlie Chaplin’s debuut. Na onenigheid met filmproducent Mack Sennett verliet Lehrman samen met steracteur Ford Sterling Keystone om samen Sterling Comedies op te richten onder hoede van de Universal Film and Manufacturing Co., het latere Universal Pictures. Na een paar maanden kreeg Lehrman ook onenigheid met Sterling en richtte hij de L-KO Kompany op als onafhankelijke eenheid binnen Universal. De initialen L-KO staan voor "Lehrman KnockOut".
De eerste komische steracteur van de studio was de Engelse veteraan Billie Ritchie, die zijn filmdebuut maakte in de allereerste film van L-KO Love and Surgery, uitgebracht op 15 oktober 1914. De film was ook het debuut voor Gertrude Selby, een comédienne die een belangrijke rol zou vertolken in de L-KO-komedies en Fatty Voss, L-KO’s antwoord op Roscoe "Fatty" Arbuckle. Louise Orth, een acteur die ook meespeelde in films van Biograph speelde ook mee in deze eerste film en zou later nog in meerdere films van L-KO meespelen. Later voegden Hank Mann, Alice Howell en Harry Gribbon zich bij de firma en ten slotte ook Mack Swain. Lehrman filmde slapstickkomedies met veel valpartijen en gevaarlijke situaties voor de acteurs en stuntlui wat hem de bijnaam "Mr. Suicide" opleverde.
Na wederom een dispuut, deze maal met de verantwoordelijken van Universal, verliet Lehrman L-KO einde 1916 en nam hij de Sunshine Comedies van de Fox Entertainment Group over. Na het vertrek van Lehrman werd L-KO enkele maanden geleid door John G. Blystone alvorens deze ook vertrok naar Fox Sunshine. De studio bleef verder films maken en Charles Parrott, beter gekend als Charley Chase kwam aan het hoofd in augustus 1918 en bleef daar tot het einde. In mei 1919 werd de studio gesloten door Universal na een uitbraak van de Spaanse griep. De laatste film An Oriental Romeo werd uitgebracht op 24 september 1919.
Van de circa 300 films die de studio maakte, zijn er minder dan 10 procent bewaard gebleven.