Frank Devine

Frank Devine
Date personale
Născut[1] Modificați la Wikidata
Blenheim⁠(d), Marlborough District⁠(d), Noua Zeelandă Modificați la Wikidata
Decedat (77 de ani)[2][1] Modificați la Wikidata
CopiiMiranda Devine[*][[Miranda Devine (jurnalistă australiană)|​]] Modificați la Wikidata
Cetățenie Australia
 Noua Zeelandă Modificați la Wikidata
Ocupațiejurnalist Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba engleză Modificați la Wikidata

Frank Devine (n. , Blenheim⁠(d), Marlborough District⁠(d), Noua Zeelandă – d. )[3] a fost un jurnalist și editor de ziar australian, născut în Noua Zeelandă.

Devine s-a născut în orașul Blenheim de pe Insula de Sud și și-a început acolo, la vârsta de 17 ani, cariera de jurnalist la Marlborough Express. În 1953 Devine lucra pentru West Australian Newspapers din Perth, colaborând și la Western Mail. Mai târziu, el a lucrat pe post de corespondent extern la New York, Londra și Tokyo înainte de a reveni la Perth, în calitate de redactor al Weekend News în 1970.[4]

În 1971 a fost numit redactor-șef al ediției australiene a revistei Reader's Digest. După zece ani, s-a transferat pe poziția de senior editor al Digest din New York.[5]

A rămas în Statele Unite ale Americii, unde a fost numit de Rupert Murdoch în postul de redactor la Chicago Sun-Times.[6] În 1986 a părăsit orașul Chicago ca să preia postul de redactor al ziarului New York Post.[7] Ulterior, Devine a fost editorialist și redactor al ziarului The Australian. El a contribuit cu un articol lunar pentru Quadrant din 2002 până în 2009; a pregătit o colecție din aceste articole intitulată  Older and Wiser,[8] înainte de a muri.

S-a căsătorit cu Jacqueline Magee în aprilie 1959, cu care va avea trei copii. Cel mai mare, Miranda Devine, a fost editorialist pentru Sydney Morning Herald și Daily Telegraph.[9]

  1. ^ a b Frank Devine, SNAC, accesat în  
  2. ^ http://www.watoday.com.au/lifestyle/people/editor-and-columnist-frank-devine-dies-20090703-d757.html  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  3. ^ „Vale Frank Devine, laughing cavalier of journalism”. The Australian. News Limited. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  4. ^ Libel over restaurant The Canberra Times, 1 august 1970, at Trove
  5. ^ Digest editors The Canberra Times, 4 April 1981, at Trove
  6. ^ Lee, Sandra (). „Newspaper legend Frank Devine files his last story”. Arhivat din original la . Accesat în .  Mai multe valori specificate pentru |nume= și |last= (ajutor)
  7. ^ „Frank Devine Is Designated Editor of The New York Post”. New York Times. New York Times. . Accesat în . 
  8. ^ Devine, Frank, Older and Wiser: Essays 2002 - 2009, Quadrant Books, Sydney (2009).
  9. ^ Australia’s many media dynasties (crikey)

Legături externe

[modificare | modificare sursă]