Windows Fundamentals for Legacy PCs

Windows Fundamentals for Legacy PCs
Windows FLP:n työpöytä
Windows FLP:n työpöytä
Kehittäjä Microsoft
Tuoteperhe Windows NT
Toiminnallinen tila Toiminnassa
Viimeisin vakaa versio Service Pack 3 (7. lokakuuta 2008)
Ytimen tyyppi Hybridi
Lähdekoodimalli Jaettu lähdekoodi
Lisenssi Microsoft EULA
Aiheesta muualla
Windows FLP

Windows Fundamentals for Legacy PCs (WinFLP, tunnetaan myös koodinimeltä Eiger ja Mönch) on Microsoftin minimalistinen Windows-käyttöjärjestelmä. Se on optimoitu toimimaan vanhemmilla tietokoneilla, jotka eivät täytä Windows Vistan laitteistovaatimuksia. FLP julkaistiin 8. heinäkuuta 2006.

Microsoftin tarkoituksena on ollut tarjota käyttöjärjestelmä, joka sisältää vain tietojenkäsittelyn perustarpeet käsittävän kokonaisuuden. WinFLP sisältää paljon osia Windows XP Service Pack 2 -julkaisusta, kuten Windows Firewall -palomuurin, Ryhmäkäytäntö-työkalun ja Automaattiset päivitykset -työkalun. FLP lainaa myös Windows Server 2003:n ja Windows Vistan tietoturvaominaisuuksia ja toimintoja.

Käyttötarkoitus

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

FLP syntyi tarpeesta tarjota yrityksille yksinkertainen ja halpa palvelinasiakas paljon tehoja vaativan Windows Vistan tilalle.

Vaikka WinFLP on suunniteltu yleisluontoiseksi käyttöjärjestelmäksi, sitä ei voi silti hankkia retail- tai OEM-kanavien kautta. Yritys voi hankkia sen ainoastaan Microsoftin Software Assurance -sopimuksella. Tämä johtuu siitä, että FLP on tarkoitettu niille yrityksille, joiden tietokoneet käyttävät Microsoftin vanhoja käyttöjärjestelmiä joiden tuki on jo lopetettu. Koska Linux saavuttaa markkinaosuutta näissä yrityksissä, Microsoft näkee FLP:n edulliseksi ja halvaksi tavaksi päivittää Windows-versiot uudemmiksi sekä säilyttää markkinaosuutensa.

FLP (kuten myös Windows XP) voidaan asettaa toimimaan etäkäynnistettävänä työasemana. Yritykset voivat myös hyödyntää FLP:tä terminaalipäätteenä ohjelmistoille, jotka on asennettu palvelimeen ja joita käytetään Remote Desktop -ohjelmiston kautta. FLP:tä voidaan käyttää myös itsenäisenä käyttöjärjestelmänään.

WinFLP ei sisällä pelejä, Outlook Express -sähköpostiohjelmaa eikä joitain järjestelmätyökaluja edes täysimittaisella asennuksella, joka vie tilaa noin 1,1 gigatavua kiintolevyltä.

Laitteistovaatimukset

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  • Tukea modeemiyhteydelle ja terminaalipohjaisille yhteyksille ei ole.
  • Vanhempien Windows-9x ohjelmien kanssa saattaa ilmetä yhteensopivuusongelmia.
  • Vanhojen ajurien kanssa saattaa ilmetä ongelmia.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]