עטיפת המשחק | |
כללי | |
---|---|
תאריך הוצאה | 28 בינואר 2022 |
סוגה | משחק תפקידים |
פיתוח | GameFreak |
הוצאה לאור | נינטנדו |
ארץ מקור | יפן |
שפות | יפנית, ספרדית, סינית מפושטת, סינית מסורתית, איטלקית, צרפתית, גרמנית, אנגלית, קוריאנית |
סדרה | פוקימון |
דרישות תוכנה | |
מצבי משחק | משחק וידאו למשתתף יחיד |
פלטפורמות | נינטנדו סוויץ' |
המשחק הבא | Pokémon Legends Z-A |
legends | |
פוקימון אגדות: ארכאוס (באנגלית: Pokémon Legends: Arceus) הוא משחק וידאו מסוגת משחקי התפקידים, המהווה פריקוול למשחקים פוקימון יהלום ופנינה (2006), פוקימון פלטינום (2008) ופוקימון יהלום מבריק ופנינה נוצצת (2021). המשחק פותח על ידי Game Freak והופץ על ידי נינטנדו לקונסולת נינטנדו סוויץ'. המשחק הוכרז בחגיגות ה-25 לזיכיון של "פוקימון" יחד עם המשחק "פוקימון יהלום מבריק ופנינה נוצצת".
"פוקימון אגדות: ארכאוס" הוא משחק אשר מתרחש בעולם חצי פתוח (השחקן מטייל במפות שונות ויכול לחקור אותן, אך זמן טעינה בין המפות קיים וכן כל מפה מוגבלת בגודלה בעזרת גבולות בלתי נראים).[1] העלילה מתרחשת במחוז סינו (Sinnoh) בעבר אשר נקרא מחוז היסוי (Hisui), הרבה לפני המשחקים פוקימון יהלום ופנינה.[1][2][3] הפוקימון המיתי ארכיאוס מהווה חלק מרכזי בעלילת המשחק.[3]
במשחק, השחקנים יכולים לתפוס את הפוקימון ללא קרב, למרות זאת יש לפוקימונים שלושה סוגי התנהגות: יש פוקימונים שצריך להתחבא על מנת לתפוס אחרת הם ייבהלו, יברחו וייעלמו, יש פוקימונים חברותיים שיעקבו אחרי השחקן ויתנו לו לתפוס אותם בקלות (פוקימונים אלה יכולים להיבהל ולברוח או להפוך לתוקפניים), ויש פוקימונים תוקפניים שאיתם צריכים להילחם לפני התפיסה בעזרת הפוקימונים שנתפסו על ידי השחקן.[1][4] בנוסף, במשחק קיימים פוקימונים מסוג "אלפא" שהם פוקימונים גדולים יותר מפוקימונים רגילים וכן בעלי נתונים התקפיים והגנתיים חזקים יותר, אותם השחקן יכול ללכוד. בשונה מהמשחקים הקודמים בסדרה, הפוקימונים שמשוטטים בעולם יכולים לתקוף את השחקן ישירות ולאחר מספר פגיעות, השחקן יכול לאבד את הכרתו ולאבד חפצים שאסף קודם לכן.
מערכת בניה ויצירה (Crafting) קיימת במשחק ואת הפוכדורים במשחק מייצרים השחקנים עצמם באמצעות עצים ומינרלים. כאשר הפוקימון נתפס, נראה אד קיטור בוקע מהכדור. בנוסף לפוכדורים, השחקנים יכולים לייצר לעצמם שיקווים לריפוי, פצצות עשן ושאר חפצים שימושיים בעזרת חומרים שהם מוצאים בזמן שיטוט במפות השונות במשחק. ניתן גם לרכוש חפצים מוכנים מהחנות שממוקמת בכפר ג'ובילייף בעלות כספית.
שלושת הפוקימונים ההתחלתיים לבחירה באזור זה הם: ראולט (פוקימון עשב ממחוז אלולה), סינדקוויל (פוקימון אש ממחוז ג'וטו) ואושוואט (פוקימון מים ממחוז יונובה). "פוקימון אגדות: ארכיאוס" הוא המשחק הראשון בסדרה אשר שלושת ההתחלתיים בו הם מאזורים שונים ביחד.[5][6] למרות שהשחקן מקבל פוקימון התחלתי אחד, בסוף המשחק השחקן יוכל לקבל את השניים הנותרים מהפרופסור ואפילו לתפוס אותם בתוך הפרעת זמן חלל.
במשחק, מכוני הפוקימון וכן ליגת הפוקימונים לא קיימים. במקום זאת, השחקן נלחם בחמישה פוקימונים אציליים. כל קרב מול פוקימון אצילי מורכב משני שלבים: על השחקן להתחמק מהתקפותיו של הפוקימון האצילי בזמן שהוא זורק עליו מעין כדורי מזון שהפוקימון האצילי אוהב, לאחר מספר תקיפות, הפוקימון האצילי מאבד ריכוז והשחקן יכול לשלוח את אחד הפוקימונים שלו להילחם נגד הפוקימון האצילי. לאחר מספר התחמקויות, זריקות וקרבות, הפוקימון האצילי נרגע והקרב מסתיים. לאחר סוף העלילה הראשית, השחקן יכול להילחם בשנית בפוקימונים האציליים, שכעת התחזקו מאז המפגש הקודם עם השחקן.
הפוקידע במשחק הוא שונה והפעם, לא מספיק שהשחקן ילכוד את הפוקימונים, עליו גם לבצע איתם משימות שונות על מנת למלא את כל דפי המידע עליהם בפוקידע. לדוגמה, על מנת למלא דף של פוקימון מסוים, על השחקן להילחם בעזרתו ולהשתמש במתקפות מסוימות מספר ספציפי של פעמים. למרות זאת, על מנת לפגוש את ארכיאוס, על השחקן רק ללכוד את כל הפוקימונים, ללא צורך למלא את הדפים עליהם בפוקידע. מילוי הדפים בפוקידע מעלה את הדירוג של השחקן בצוות גלקסי, מה שמעניק לו גישה לחפצים טובים יותר וכן גישה למפות נוספות לחקירה במחוז. מערכת הדירוג במשחק מחליפה את איסוף תגי המכון מהמשחקים הקודמים, כאשר כל דירוג נוסף מעניק לשחקן שליטה על פוקימונים חזקים יותר ומתכונים לפריטים חזקים ושימושיים יותר.
בנוסף לעלילה הראשית, קיימות משימות משנה (Requests) בהן השחקן מסוגל לקחת חלק ולאחר ביצוען לקבל חפצים שונים ופוקימונים מסוימים. זהו המשחק הראשון בסדרה הראשית בו קיימות משימות משנה. חלק מהמשימות נועדו לפיתוח הכפר ג'ובילייף וחלקן מסייעות לשחקן להשיג פוקימונים בלעדיים או חפצים שונים.
מהלכי HM אינם קיימים בתקופה זאת, ובמקומם השחקן מקבל לידיו חליל מיוחד איתו הוא מזמן פוקימונים שונים שיעזרו לו להגיע לאזורים שונים במפה. הפוקימונים הם:
לאחר השלמת העלילה הראשית ולכידת כל הפוקימונים במחוז, החליל של השחקן משתנה ומאפשר לו לפתוח שער למימד בו ארכיאוס נמצא, להילחם נגדו ולתפוס אותו.
בתחילת המשחק, הפוקימון האגדי ארכאוס משגר ילד/ה מההווה לעבר, נותן להם חפץ בשם טלפון ארק ומצווה עליהם לתפוס את כל הפוקימונים. השחקן מתעורר על חופיו של כפר בשם ג'ובילייף ופוגש בפרופסור לבנטון, פרופסור שעובד עבור צוות גלקסי. הפרופסור מסביר לשחקן שהוא נפל מהקרע בשמיים, המתברר להיות קרע זמן חלל שממוקם מעל הר קורונט במחוז. לאחר שהשחקן עוזר לפרופסור לתפוס שלושה פוקימונים שברחו לו, הם מגיעים יחד עם הפרופסור לכפר ופוגשים את אקארי/ראי, עוזר/ת המחקר של הפרופסור. מאחר שלשחקן אין מקום לשהות בו, מפקדת הצוות סיילין מסכימה לקבל את השחקן לשירות צוות גלקסי ולעזור ביצירת הפוקידע הראשון.
השחקן מתחיל לתפוס פוקימונים שונים במטרה למלא את הפוקידע ומגלה שברק ירד מקרע הזמן חלל ופגע בפוקימונים האציליים, גרם להם להשתגע ולתקוף בני אדם. השחקן מקבל משימה להרגיע כל פוקימון אצילי במחוז. במהלך המסע, השחקן גם פוגש סוחר נודד בשם וולו המשתייך לגילדת סוחרים בשם גינקו שבעצמו חוקר על ההיסטוריה של המחוז ומנסה לשם כך ללמוד על הלוחיות. בנוסף, במהלך המשחק השחקן נתקל בכנופיה בשם שודדות המזל שמנסות לעצור אותו מספר פעמים במהלך הרפתקאותיו. במהלך מסעו, השחקן מקבל לידיו חליל בשם חליל הסלסטיק דרכו הוא יכול לזמן פוקימונים שונים שיכולים לעזור לו להגיע לאזורים שונים ברחבי המחוז (לדוגמה, לשחות במים או לעוף).
לאחר שהשחקן מצליח להרגיע את חמשת הפוקימונים האציליים, קרע הזמן חלל בשמיים מתרחב והשמיים נצבעים באדום. צוות גלקסי, שחושד בשחקן מכיוון שהוא בעצמו הגיע למחוז דרך הקרע, מגרשת אותו משורותיה ומהכפר ג'ובילייף. השחקן מבקש סיוע מגילדות הפנינה והיהלום, אך הן מסרבות על מנת לשמור על יחסים טובים עם צוות גלקסי. למרות זאת, וולו מסכים לסייע לשחקן ולוקח אותו למקום סודי במחוז שבו גרה אישה בשם קוגיטה, ממנה הם לומדים על שרשרת אדומה היכולה "לחבר את העולם מחדש" ולשים סוף לקרע. כדי למצוא את החומרים להכנת השרשרת, השחקן נעזר בגילדות הפנינה והיהלום ומבקר בשלושה אגמים מרכזיים במחוז עליהם שומרות שלושת רוחות האגם. לאחר שהשחקן עובר את המבחנים של שלושת הרוחות, הוא מקבל מהן את השרשרת. השחקן חוזר עם השרשרת לכפר ג'ובילייף, אך מגלה שהמפקד קומודו, מפקד צוות גלקסי עשה דרכו לבד אל מקדש סינו, הממוקם על הר קורונט כדי להתמודד עם הפוקימון שאחראי לקרע. השחקן מגיע להר ונלחם בעצמו נגד קמאדו, מפקד צוות גלקסי, שלבסוף מתנצל על שגירש את השחקן ונותן לו רשות להמשיך אל עבר המקדש.
במקדש, השחקן נלחם נגד דיאלגה/פאלקיה (תלוי באיזו גילדה השחקן בחר שתעזור לו קודם), אך כאשר השחקן מנסה להשתמש בשרשרת האדומה, היא נקרעת לרסיסים וקרב מתחיל. בסוף הקרב, השחקן מצליח לתפוס את דיאלגה/פאלקיה והפוקימון האגדי השני מופיע גם הוא, אך כולם בורחים כדי לנוח ולאגור כוחות. בבסיס, פרופסור לבנטון מצליח ליצור פוכדור מיוחד בעזרת הרסיסים של השרשרת האדומה והשחקן בעזרתו מצליח לתפוס את הפוקימון האגדי השני ולהחזיר את המחוז לקדמותו. לאחר ששתי הגילדות חזו במתרחש, הן מיישבות את היריבות ביניהן. המשחק מסתיים כשהמפקד קומודו מכריז על פסטיבל בכפר ג'ובילייף יחד עם צוות המחקר ושתי הגילדות.
זמן מה לאחר מכן, וולו מבקש את עזרת השחקן בלמצוא את הלוחות שנותרו על מנת להבין יותר את ההיסטוריה של המחוז. על מנת לקבל את שאר הלוחות, על השחקן לתפוס את שאר הפוקימונים האגדיים שמסתובבים במחוז בעזרתם של וולו וקוגיטה. לאחר שהשחקן השיג 18 לוחות, הוא פוגש את וולו במקדש סינו, שם וולו חושף שהוא היה זה שיצר את קרע הזמן חלל בעזרתו של פוקימון אגדי בשם גיראטינה, במטרה למשוך את ארכאוס לכדור הארץ ובעזרתו ליצור עולם חדש. השחקן נלחם נגד וולו וגיראטינה ביחד ולבסוף משיג ממנו את הלוח האחרון. לאחר שהשיג את כל 19 הלוחות, חליל הסלסטיק של השחקן משתנה לחליל האזורה ולאחר שהשחקן תפס את כל הפוקימונים במחוז הוא מנגן בחליל ויוצר מעין מדרגות לייקום אחר, שם ארכאוס מחכה לו. כאשר השחקן נפגש בארכאוס, מתחיל ביניהם קרב ולבסוף השחקן לוכד את ארכאוס והמשחק נגמר.
"פוקימון אגדות: ארכאוס" פותח על ידי GameFreak.[7] זהו הפרויקט הראשון שלהם המתרחש בעולם פתוח. המשחק הוכרז לראשונה ב-26 בפברואר 2021 יחד עם המשחקים "פוקימון יהלום מבריק" ו"פוקימון פנינה נוצצת" לכבוד חגיגות 25 שנה לפוקימון. לפי אחד המפתחים, המשחק מהווה "פרימייק" (שילוב של פריקוול ורימייק) למשחקי "פוקימון יהלום" ו"פוקימון פנינה".[8] המשחק הופץ ברחבי העולם ב-28 בינואר 2022.[9][10]
כאשר הקדימון הופץ, מעריצים החלו להשוות בין "פוקימון אגדות: ארכאוס" לבין The Legend of Zelda: Breath of the Wild, משחק דומה שמתרחש בעולם פתוח עם גרסת ציור דומה בקדימון.[11][12]
המשחק קיבל ציון של 85 באתר Metacritic.[13]
{{cite web}}
: (עזרה)
{{cite news}}
: (עזרה)
{{cite news}}
: (עזרה)
{{cite news}}
: (עזרה)
{{cite news}}
: (עזרה)
{{cite web}}
: (עזרה)
{{cite web}}
: (עזרה)
{{cite news}}
: (עזרה)
{{cite web}}
: (עזרה)
{{cite news}}
: (עזרה)
{{cite news}}
: (עזרה)