The Witcher (סדרת משחקים)

ערך מחפש מקורות
רובו של ערך זה אינו כולל מקורות או הערות שוליים, וככל הנראה, הקיימים אינם מספקים.
אנא עזרו לשפר את אמינות הערך באמצעות הבאת מקורות לדברים ושילובם בגוף הערך בצורת קישורים חיצוניים והערות שוליים.
אם אתם סבורים כי ניתן להסיר את התבנית, ניתן לציין זאת בדף השיחה.
ערך מחפש מקורות
רובו של ערך זה אינו כולל מקורות או הערות שוליים, וככל הנראה, הקיימים אינם מספקים.
אנא עזרו לשפר את אמינות הערך באמצעות הבאת מקורות לדברים ושילובם בגוף הערך בצורת קישורים חיצוניים והערות שוליים.
אם אתם סבורים כי ניתן להסיר את התבנית, ניתן לציין זאת בדף השיחה.
The Witcher
הלוגו של הזיכיון מאז 2015
הלוגו של הזיכיון מאז 2015
הלוגו של הזיכיון מאז 2015
יוצר CD Projekt RED
משחקים
משחקים The Witcher Adventure Game
משחקי תפקידים The Witcher Role-Playing Game
משחקי וידאו הסדרה הראשית:
The Witcher (2007)
The Witcher 2: Assassin of Kings (2011)
The Witcher 3: Wild Hunt (2016)
משחקי ספין-אוף פעילים:
GWENT: The Witcher Card Game (2018)
Thronebreaker: The Witcher Tales (2018)
The Witcher: Monster Slayer (2021)
ומשחקי ספין אוף נוספים, אשר אינם פעילים אך מפורטים בגוף הערך.
שונות
https://thewitcher.com/en

The Witcherפולנית: Wiedźmin, "המכשף") היא סדרת משחקים אשר פותחה על ידי חברת המשחקים הפולנית CD Projekt RED ומונה כיום טרילוגיה של משחקי תפקידים ממוחשבים וכן מספר משחקי ספין-אוף, המבוססים על העולם המתואר בסדרת ספרי הפנטזיה באותו השם מאת הסופר הפולני אנדז'יי ספקובסקי, ומהווים המשך עלילתי לספרים אלו.

המשחק הראשון בסדרה הוא The Witcher, אשר שוחרר בשנת [1]2007 וזכה להצלחה שגררה עימה יצירה ופרסום של שני משחקי המשך: The Witcher 2: Assassin of Kings ששוחרר ב-2011, ו-The Witcher 3: Wild Hunt אשר שוחרר ב-2015 ונחשב למשחק המצליח ביותר בסדרה זו, עם למעלה מ-50 מיליון עותקים שנמכרו ברחבי העולם לאחר 5 שנים מיציאתו.

במרץ 2022 CD Ptojekt RED הכריזו שהם התחילו בפיתוח של המשחק הבא, שיהווה התחלה של סאגה חדשה חדשה בסדרה.[2]

מאפיינים עיקריים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

משחקי הסדרה מתרחשים בעולם הבדיוני (המכונה "היבשת", The Continent) המתואר בסדרת הספרים של ספקובסקי, וסובבים סביב גיבור הסדרה, גראלט מריוויה, אחד המכשפים האחרונים שנותרו ביבשת. גראלט הוא צייד מפלצות מקצועי, אשר הוכשר מגיל צעיר (הודות לאימונים ושינויים גנטיים בגופו) להילחם במפלצות קטלניות שפלשו ליבשת אלפי שנים קודם לכן. מבחינה עלילתית, האירועים המתוארים במשחקים מתרחשים לאחר תום האירועים בסדרת הספרים, כאשר המשחק הראשון מתחיל זמן מה לאחר "הפוגרום בריוויה" שתואר בספר האחרון בסדרה, "גבירת האגם" (The Lady of the Lake).

לאורך משחקי הסדרה, גראלט חמוש בשתי חרבות (ובמשחק השלישי גם בקשת מוצלבת) הנישאות על גבו: חרב מפלדה, המשמשת אותו להילחם כנגד בני-אדם, וחרב מכסף, המשמשת אותו כנגד יצורים על-טבעיים. כמו כן, ככל מכשף, לגראלט יש שליטה בצורה בסיסית של קסם הקרוי "סימנים" (Signs), כאשר בסדרת המשחקים זמינים לשחקן חמישה סימנים שכאלו. בנוסף לכך ישנה בכל המשחקים מערכת אלכימיה מפותחת, המאפשרת לשחקן לרקוח שיקויים, פצצות ושמנים אותם ניתן למשוח על הנשק על מנת להקנות בונוס כנגד אויבים מסוימים. מערכת הקרב במשחקים מעודדת את השחקן לבחור את סגנון הלחימה שלו, ובכך הוא יכול להתמקד בשיפור יכולות הקסם, באלכימיה או בלחימה פיזית, תוך כדי שימת דגש על זריזות או על הגנה, אך גם מאפשרת לשלב בין יכולות מכל אחד מהתחומים.

המשחקים נחשבים לפתוחים למדי ולא-ליניאריים מבחינת סדר ביצוע המשימות. בדומה למשחקי תפקידים ממוחשבים רבים, גם משחקים אלו הם מוכווני בחירות, כאשר רבות מאפשרויות הדו-שיח שמוצגות בפני השחקן (חלקן מוגבלות בזמן המיוצג על ידי טיימר המוצג מתחת לאפשרויות הדו-שיח), משימות מסוימות ופעולות אחרות שהשחקן מבצע, יכולות להשפיע על המשך המשחק ואף על סופו, וכן על יחסיו של גראלט עם דמויות אחרות בעולם המשחק; כתוצאה מכך ייתכנו מספר סופים אפשריים לכל משחק בסדרה. בנוסף לכך, שחקן שיש ברשותו יותר ממשחק אחד בסדרה, יכול לגרום לבחירות שביצע במשחק הקודם "להיגרר" אל המשחק הבא בסדרה על ידי ייבוא קובץ שמירה מהמשחק הקודם, או על ידי ביצוע משימת סימולציה, במהלכה השחקן יישאל על בחירות ואירועים בהם היה מעורב במשחק הקודם. עם זאת, כל משחק מציג עלילה חדשה משלו, אשר אינה מחייבת בהכרח את השחקן "להשלים פערים" מהמשחקים הקודמים.

משחקי הסדרה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הטרילוגיה הראשית

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ערך מורחב – The Witcher (משחק מחשב, 2007)

המשחק הראשון בסדרה, שעלילתו מתרחשת 5 שנים לאחר האירועים בספר "גבירת האגם" (The Lady of the Lake). בתחילת המשחק, גראלט מוצא את עצמו סמוך למבצר המכשפים "קאר מורהן", בית הספר למכשפים בו החל את אימוניו, לאחר שאיבד את זכרונו. לאחר שהוא פוגש שוב בחבריו, המבצר מותקף על ידי כנופיית פושעים אשר מרכזה בממלכת טמריה ומצליחה לשדוד משם את סודות בית הספר. על גראלט לצאת לעבר ממלכת טמריה על מנת להשיב את סודות בית הספר, במסע בו יכיר ידידים ואויבים וייאלץ לבחור מספר בחירות גורליות.

עבודת הפיתוח של המשחק החלו בשנת 2003 לאחר ש-CD Projekt קנו מידי ספקובסקי את הזכויות ליצור משחק וידאו המבוסס על עולמו, וזאת לאחר שניסיון קודם לפתח משחק שכזה נוסה על ידי סטודיו Metropolis (אף הוא סטודיו פולני) במהלך השנים 1996–1997, כשל[3]. אף על פי שזה היה המשחק הראשון של החברה, המשחק זכה להצלחה וביקורות חיוביות. המשחק יצא למחשב האישי בלבד, וגרסה בשם The Witcher: Rise of the White Wolf הוכרזה עבור הקונסולות עם צפי שחרור לסוף 2009 אך בוטלה בסופו של דבר.

The Witcher 2: Assassin of Kings

[עריכת קוד מקור | עריכה]

עלילת המשחק השני בסדרה מתרחשת מספר חודשים לאחר תום אירועי המשחק הראשון. פולטסט, מלך טמריה, נרצח על ידי מתנקש בתחילת המשחק, והאשמה נופלת על גראלט. על גראלט לצאת למסע הרה סכנות על מנת לטהר את שמו ולגלות את האחראי האמיתי לרצח.

סרטון המתאר את המשחק הודלף לרשת עוד במהלך 2009, זמן מה לפני ש-CD Projekt התכוונה להכריז רשמית עליו[4]. יומיים לאחר מכן, אישרו המפתחים את עצם קיומו של המשחק. המשחק מציג שכלולים רבים למערכת הקרב והדיאלוג וכן שיפור משמעותי בגרפיקה, לאחר ש-CD Projekt החליטו לזנוח את השימוש במנוע Aurora של BioWare ששימש את המשחק הקודם (אותו מנוע ששימש את נוורווינטר נייטס) לטובת פיתוח מנוע משחק משלהם: REDengine.

The Witcher 3: Wild Hunt

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ערך מורחב – The Witcher 3: Wild Hunt

נחשב למשחק החותם את הטרילוגיה, ולמצליח ביותר מבין כל משחקי הסדרה. מבחינה עלילתית המשחק מתרחש ישירות לאחר תום האירועים במשחק הקודם, ובמהלכו, גראלט מתוודע לחזרתה של בתו המאומצת, סירילה "סירי", לאחר שכביכול נעלמה מהעולם בתום סדרת הספרים. גראלט למד כי סירי נמצאת בסכנה מידי כוח על-טבעי מרושע המכונה "ציידי הפרא" (The Wild Hunt) המתכוון ללכוד אותה על מנת להשתמש בכוחותיה המיוחדים לרעה, ועליו לצאת לדרכו על מנת למצוא אותה לפני ש"ציידי הפרא" ישימו עליה את ידיהם.

המשחק זכה להצלחה מסחררת, כאשר הצליח למכור למעלה מ-10 מיליון עותקים שנה לאחר יציאתו (2016), וכן נחשב לאחר ממשחקי הווידאו הטובים ביותר שיצאו אי פעם[5][6][7]. הצלחת המשחק גררה עימה פיתוח של שתי חבילות הרחבה, Hearts of Stone ו-Blood and Wine, אף הן זכו להצלחה ולביקורות חיוביות.

משחקי ספין-אוף

[עריכת קוד מקור | עריכה]

The Witcher: Crimson Trail

[עריכת קוד מקור | עריכה]

משחק בטכנולוגיית Java שיצא לטלפונים הניידים ב-20 בנובמבר 2007 שפותח על ידי Breakpoint לאחר שקנו את הרישיון מ-CD Projekt. עלילת המשחק אינה קשורה למשחקי הסדרה. המשחק לא נתמך בטלפונים מודרניים המריצים מערכות הפעלה דוגמת iOS או אנדרואיד ולמעשה כבר אינו משווק עקב אי זמינותו של אתר המשחק.

The Witcher: Versus

[עריכת קוד מקור | עריכה]

משחק לחימה ממוחשב מרובה משתתפים בטכנולוגיית פלאש שיצא כמשחק דפדפן ב-9 ביולי 2008 וכן יצא ל-iOS בשנת 2011. במשחק כל שחקן נדרש לבחור מקצוע מסוים מבין שלושה מקצועות - מכשף, קוסמת או מפלץ - ולהתמודד אחד נגד השני. המשחק אינו זמין יותר החל מה-31 במאי 2012 עקב תום החוזה של החברה המפתחת, one2tribe, עם CD Projekt.

The Witcher Battle Arena

[עריכת קוד מקור | עריכה]

משחק MOBA (זירת קרב מרובת משתתפים) שפותח על ידי Fuero Games והופץ על ידי CD Projekt RED. המשחק יצא בצפון אמריקה לאייפון בדצמבר 2014 וחודש לאחר מכן, בינואר 2015, שוחרר גם לאנדרואיד וליתר העולם. התמיכה במשחק הסתיימה לאחר ששרתי המשחק נסגרו ב-31 בדצמבר 2015, פחות משנה לאחר יציאתו.

GWENT: The Witcher Card Game

[עריכת קוד מקור | עריכה]

משחק קלפים ממוחשב המבוסס על המשחקון הבדיוני "גוונט" שהוצג במשחק השלישי וזכה לפופולריות בקרב מעריצי המשחק, שהצליחו בסופו של דבר לשכנע את CD Projekt לשחרר את המשחקון כמוצר עצמאי. המשחק יצא ב-2018 למחשב האישי ולקונסולות, וב-2019 ו-2020 ל-iOS ולאנדרואיד בהתאמה. המשחק זמין הן בתצורת שחקן יחיד והן כמשחק מרובה משתתפים.

Thronebreaker: The Witcher Tales

[עריכת קוד מקור | עריכה]

המשחק פותח ושוחרר על ידי CD Projekt RED ב-2018 בסמיכות ל-GWENT. המשחק הוא משחק תפקידים ופאזלים בו השחקן נכנס לדמות של מיב שהיא מלכת ליריה וריויה שהודחה בהפיכה של אנשי החצר שלה. ויחד עם קומץ נאמנים היא עוברת מסע בין המדינות השכנות עד אשר היא מצליחה להשיב לעצמה את הכיסא, המשחק זכה לתשבחות ולביקורות חייבויות מאוד על הגרפיקה המיוחדת והמשחקיות המעולה. המשחק למעשה מרחיב את Gwent בכך שמערכת הקרב בו היא משחק קלפים מבוסס תורות הדומה ל-Gwent. עלילת המשחק מתרחשת באותו העולם ובאותו ציר זמן של המשחק הראשי אבל איננה קשורה בצורה ישירה. המשחק יצא גם לקונסולת נינטנדו סוויץ'.

The Witcher: Monster Slayer

[עריכת קוד מקור | עריכה]

משחק מובייל, מבוסס מיקום במציאות רבודה, שמפותח על ידי Spokko והופץ ביולי 2021 ל-iOS ולאנדרואיד. במשחק זה השחקן נכנס לנעליו של מכשף, ועליו למצוא מפלצות בסביבתו הקרובה ולהילחם בהן.

משחק דו-ממדי בסגנון ארקייד בו השחקן שולט על סוסתו של גראלט, רואץ', הרוכבת במסלול ישר ועליה לחמוק ממכשולים שונים בדרך. המשחק היה זמין כמיני-משחק בתוך Cyberpunk 2077 אך בספטמבר 2022 יצא כמשחק עצמאי לחנויות האפליקציות של iOS ואנדרואיד.

מדיות נוספות

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בנוסף למשחקי הווידאו האלו, יצאו גם מספר משחקים שולחניים המתרחשים בעולם בו מתרחשת סדרת המשחקים, וביניהם משחק ההרפתקה The Witcher Adventure Game (אשר יצא על ידי חברת Fantasy Flight Games) ומשחק התפקידים השולחני The Witcher Role-Playing Game, אשר פותח על ידי CD Projekt RED בשיתוף פעולה עם R. Talsorian Games (המוציאים לאור של סדרת משחקי התפקידים השולחניים סייברפאנק).

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא The Witcher בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ The Witcher [Gameplay], IGN (באנגלית)
  2. ^ The Witcher 3: Wild Hunt - Official Website, The Witcher 3: Wild Hunt - Official Website (באנגלית)
  3. ^ Robert Purchese, Seeing Red: The story of CD Projekt, Eurogamer, ‏17 במאי 2015 (באנגלית)
  4. ^ The Witcher 2: Assassin of Kings video leaked, possibly, Destructoid, ‏18 בספטמבר 2009
  5. ^ "Edge Special List: The 100 Greatest Video Games". Edge. September 2015.
  6. ^ Stuff's Best Games Ever: The 50 greatest games of all time, Stuff.tv
  7. ^ The 500 best games of all time: 500-401, מגזין Polygon