דן פוונמיר

יש לערוך ערך זה. הסיבה היא: יש לערוך את הערך מבחינה לשונית, עודף קישורים פנימיים.
אתם מוזמנים לסייע ולערוך את הערך. אם לדעתכם אין צורך בעריכת הערך, ניתן להסיר את התבנית.
יש לערוך ערך זה. הסיבה היא: יש לערוך את הערך מבחינה לשונית, עודף קישורים פנימיים.
אתם מוזמנים לסייע ולערוך את הערך. אם לדעתכם אין צורך בעריכת הערך, ניתן להסיר את התבנית.
דן פוונמיר
Dan Povenmire
לידה 18 בספטמבר 1963 (בן 61)
סן דייגו, קליפורניה
מדינה ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
תקופת הפעילות מ-1987 עריכת הנתון בוויקינתונים
מקום לימודים
צאצאים Melissa Povenmire עריכת הנתון בוויקינתונים
פרופיל ב-IMDb
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

דניאל קינגסלי פוונמיראנגלית: Daniel Kingsley Povenmire, נולד ב-18 בספטמבר 1963) הוא במאי טלוויזיה, יוצר, מפיק, אמן תכנון ושחקן אמריקאי בכמה סדרות אנימציה בטלוויזיה. ידוע בתור שותף ביצירת סדרת האנימציה של חברת וולט דיסני, פיניאס ופרב, בה דיבב את דמות המדען המרושע, ד"ר היינץ דופנשמירץ. פוונמיר גדל בעיר מוביל באלבמה, שם הוא היה תלמיד אומנותי מוכשר שבילה מחוץ לביתו את הקיץ ויצר סרטים. למד באוניברסיטת דרום אלבמה, ואז החליט לפתח קריירה קולנועית, עבר לאוניברסיטת דרום קליפורניה, ולמד בבית ספר לאומנויות הקולנוע.

פוונמיר משתתף זמן רב בעסקי האנימציה ולקח חלק בסדרות אנימציה שונות כגון: היי ארנולד!, משפחת סימפסון, החיים המודרניים של רוקו ובובספוג מכנסמרובע. הוא היה במאי ותיק בסדרה איש משפחה, ועזב את הסדרה כדי ליצור את פיניאס ופרב יחד עם ג'ף "סוומפי" מארש. פוונמיר הועמד למספר פרסים בשל עבודתו: פרס באפט"א, פרס אנני ושלושה פרסי אמי.

לאחר סיום העבודה על פיניאס ופרב, יצרו פוונמיר ומארש את הסדרה "חוקי המרפי של מיילו". ב-12 באוגוסט הוציא פוונמיר סדרה נוספת בשם "גרטל והאוגר" המספרת על הקשר בינו לאחותו, ובה קווין מייצג את דן, וגרטל (הדמות שמייצגת את אחותו) והאוגר שלהם מקבלים כוחות על וכך נבחנים היחסים ביניהם. פוונמיר מתגורר עם אשתו ושתי בנותיו בפסדינה, קליפורניה.

חייו הפרטיים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

פוונמיר נולד בסן דייגו, קליפורניה ב-18 בספטמבר 1963, וגדל בעיר מוביל באלבמה, הוא החל לצייר בגיל שנתיים, וכאשר היה בן 10, עבודתו הוצגה בתערוכת אומנות מקומית. המאמצים הראשונים שלו באנימציה כללו סדרת ספרים שיצר מהטקסט של ספרים בבית הספר שלו. כילד, נחשב פוונמיר אנימטור כמו הגיבור שלו צ'אק ג'ונס. בראיון ב-2009, הוא ציין כי "כל ציור לא היה יפה להסתכל אליו על אף שהיה הרבה אנרגיה בו". אמו עודדה אותו ואמרה שכל פעילות שלו בחופשת הקיץ פורה,לא פסיבית מול הטלוויזיה, ושפוונמיר הצעיר היה בחופשת הקיץ בחוץ ובנה בית עץ וחפר מנהרות. הוא גם עשה סרטים באמצעות מצלמת סופר-8 שלו, מעל לסלון ביתו תלוי כורך בד שחור של חלליות כדי ליצור תפאורות לסרטים שהגדיר בחלל. נישא לקלריסה, מעצבת ויוצרת תבניות תעשייתית בשנת 2001.

פוונמיר רכש השכלה בבית הספר התיכון "שאו" במוביל. בהתחלה, הוא למד באוניברסיטת דרום אלבמה, שם הוא יצר את הקומיקס הפופולרי הראשון שלו, החיים הם דגים, מוקדש לחיי דג הזהב, הרמן, בקולג' התלמידים שם הוא מתגורר. פוונמיר החל לעבוד גם כמלצר וגם כשחקן בתיאטרון ארוחת הערב. ב-1985, הוא עבר לאוניברסיטת דרום קליפורניה (USC), ותכנן לפתח קריירה בתחום הקולנוע. זמן קצר לאחר שהגיע לאוניברסיטת דרום קליפורניה, הוא הציג את הקומיקס החיים הם דגים למארק אורדסקי, העורך הראשי של העיתון דיילי טרוג'ן, עיתון האוניברסיטה. אורדסקי הבריש בעקרון את הראשון, אבל לאחר צפייה בתיק של פוונמיר, קיבל את הרצועה. הדגים החל לרוץ בעיתון, למרות הקצב המהיר, פוונמיר חשש ש"יאזלו הרעיונות", הוא לא החמיץ אף מועד והרוויח 14,000 דולר בשנה באמצעות סחורת הדגים שכללה חולצות, ספרים, לוחות שנה שנמכרו ביריד האומנות בקמפוס. המשמעת והייצור באופן קבוע למדו את פוונמיר כיצד מייצגים משהו ומה עלות סכומיו.

תחילת היצירה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בלי לסיים את דרישות לתואר, פוונמיר השתמש בכסף מסחורת הדגים כדי לממן תקופה קצרה בתור אמן רחוב. האנימציה הראשונה המקצועית שלו, הייתה הסרט רחוק האדם של טומי צ'ונג, בסרט, פוונמיר הפיק שתי דקות של אנימציה. בגיל 24, היה פוונמיר אחראי על כמה סדרות אנימציה וביניהן הסדרה צבי הנינג'ה.

בשנת 1989, הופיע בתפקיד קטן בתור חבר להקה בסרט הראשון של אדם סנדלר, הולכים לים.

בשנת 1990, השיג פוונמיר עבודה בתור אנימטור בלהיט האנימציה משפחת סימפסון. את השולחן שלו הניח מול ג'ף "סוומפי" מארש, עוד אנימטור, והם חלקו את אותו טעם ההומור והמוזיקה, וכך הפכו לעמיתים לפרויקטים.

ניסיונו של פוונמיר מהעבודה התעשייתית בפרויקטים הקודמים שלו, זיכה אותו לכבוד רב בבית משפחת סימפסון. פוונמיר עבד על פריסת האנימציה בפעולה ועל ייצור התכנון של הסדרה, אחרי שהתחיל לעבוד נזכר כי הצוות מסר לו דפי הערות של ייצור המונחים שנקראו "ההאם ההערות של יתד ציפור וכל השאר זה הגיוני". הוצע לפוונמיר לביים את סרט האימה דל התקציבים "שוטר פסיכופת 2", והתנאי היה להתפטר ממשפחת סימפסון. פוונמיר החליט להישאר להנפיש את משפחת סימפסון, שבו נהנה ושקל התאמה טובה יותר עם שאיפות לעתיד. בסופו של דבר ריף קוגן ביים את הסרט.

בעבודה על משפחת סימפסון, מעורבות לוח הזמנים היה חריג, המפיקים פיטרו את צוות האנימציה בתקופה של שניים-שלושה חודשיים, והעסיקו את הצוות בשלבים המתקדמים של מיחזור הייצור. במהלך פיטורים אלו, מצא פוונמיר עבודה זמנית בסדרה החיים המודרניים של רוקו, הקריקטורה הראשונה של ניקלודיאון. יוצר הסדרה, ג'ו מוריי, שכר את פוונמיר, אך ורק בגלל רצועת החיים לקומיקס שלו, הדגים, אשר בו הוא הוכיח שהוא יכול גם לכתוב וגם לצייר.

על אף שהחיים המודרניים של רוקו נכתבו על ידי פוונמיר כדי להתעסק בזמן השביתה של יוצרי משפחת סימפסון, נהנה יותר פוונמיר בסדרה הזמנית משום שקיבל חופש יצירתי גדול. לבסוף פוונמיר החליט להפסיק לעבוד על משפחת סימפסון ולהתחיל לעבוד על החיים המודרניים של רוקו במשרה מלאה.

בהחיים המודרניים של רוקו התאחד פוונמיר עם ג'ף "סוומפי" מארש, הפעם כשותף בכתב; מארש טען שהצוות קיווה שהניקיון של פוונמיר יקזז את התכנון המרושל שלו. השניים פתחו סגנון ייחודי של מספרים מוזיקליים האופייני לסצינות מרדף. ב-1996, פוונמיר ומארש זכו יחדיו הישג סביבתי עבור פרק של החיים המודרניים של רוקו שכתבו.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא דן פוונמיר בוויקישיתוף