ז'יולי שרטאווה

ז'יולי שרטאווה
ჟიული შარტავა
לידה

7 במרץ 1944
סוחומי אבחזיה אסס"ראבחזיה אסס"ר אבחזיה אסס"ר

גאורגיה הסובייטיתגאורגיה הסובייטית גאורגיה הסובייטית ברית המועצותברית המועצות ברית המועצות
פטירה 27 בספטמבר 1993 (בגיל 49)
סוחומי, אבחזיה גאורגיה
שם לידה ჟიული შარტავა עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה גאורגיה
מקום קבורה סנקי, גאורגיה
תפקיד חבר הפרלמנט של גאורגיה עריכת הנתון בוויקינתונים
פרסים והוקרה
  • מסדר הגיבור הלאומי של גאורגיה
  • עיטור הידידות בין העמים עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

ז'יוּלי שַרטַווָהגאורגית: ჟიული შარტავა;‏ 7 במרץ 194427 בספטמבר 1993) היה מדינאי גאורגי שעמד בראש מועצת השרים של אבחזיה. נהרג בידי מורדים אבחזים במהלך הטיהור האתני של גאורגים מאבחזיה, בשנת 1993.

שרטווה נולד בסוחומי, והיה מהנדס בהשכלתו.

הוא היה head of the Georgian communist party's Organizational- Party Work Department

בשנת 1992, בתקופת שלטונו של זוויאד גמסחורדיה, הוא נבחר לפרלמנט של גאורגיה דרך מחוז הבחירה רוסתווי רבתי (השיטה הרובנית), יחד עם שבעה חברי המפלגה הקומוניסטית לשעבר שנבחרו באותו הדרך, ביניהם תנגיז סיגואה, תנגיז קיטובאני וג'אבא יוסליאני, ב-90% מהקולות. ב-11 בינואר 1990 הוא נבחר להיות ראש מועצת השרים החוקי (מאוחר יותר ממשלת הרפובליקה האוטונומית של אבחזיה, הגוף המוכר בעולם כממשלת חבל המריבה אבחזיה). בשנת 1992, במהלך מלחמת אבחזיה, בתקופת שלטונו של אדוארד שוורדנדזה, הוא התמנה לראש המועצה להגנה עצמית של הרפובליקה האוטונומית של אבחזיה.

כאשר הבדלנים האבחזים השתלטו על סוחומי, ב-27 בספטמבר 1993, סירב, שרטווה, יחד עם: גורם גביסקיריה, ראול אשבה, ממיה אלאסניה, סומבט סאקיאן, מישה קוקיה ואחרים, להימלט, ונתפס בידי המיליטנטים האבחזים. בתחילה הובטח שלומם, אולם לאחר מכן הם נהרגו. על פי הדו"ח התקופתי מזכ"ל האו"ם על המצב באבחזיה הוא הוצא להורג בברוטליות, יחד עם שאר חברי מועצת השרים[1].

בשנת 2005, הציג בגלריה בטביליסי, העיתונאי האמריקאי, מלקולם לינטון, תצלומים שנלקחו במהלך מלחמת אבחזיה. התצלומים כוללים את תמונת גופתו של שרטווה בין ערימת הגופות. בתצלומי וידאו שצולמו במהלך כיבוש סוחומי על ידי המיליטנטים האבחזים, נראה שרטווה כשהוא נלקח ממבנה הממשל האבחזי ונדחף בגסות לתוך טנדר ונלקח לכיוון פרוורי סוחומי[2].

גופתו הועברה לגאורגיה והא נקבר בעיר סנקי. בשנת 2004, בתקופת שלטונו של מיכאיל סאקשווילי, הוא הוכרז, באופן רשמי, כגיבור לאומי בגאורגיה.

לקריאה נוספת

[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ז'יולי שרטאווה בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ דו"ח מזכ"ל האו"ם על המצב באבחזיה מה-12 באוקטובר 1993
  2. ^ תצלומי הווידאו שצולמו על ידי הבדלנים האבחזים, כתוביות בגרמנית