לידה |
2 במאי 1968 (בת 56) ברמינגהאם, הממלכה המאוחדת |
---|---|
מדינה | הממלכה המאוחדת |
השכלה |
|
ג'וליה הארטלי-ברואר (באנגלית: Julia Hartley-Brewer) היא מגישת רדיו בריטית שמרנית, עיתונאית פוליטית ובעלת טור בעיתון. היא הנחתה תוכנית רדיו ב-Talkradio simulcast on Talk בשם Julia Hartley-Brewer בימי חול מ-10 בבוקר, ומאפריל 2022 היא בעלת התכנית ג'וליה הארטלי-ברואר שאו ב־TalkTV.
הארטלי-ברוור התחנכה בבית הספר המקיף לבנות באולדפילד בבאת'. מאוחר יותר, למדה במכללת Woodhouse Sixth Form(אנ') בפינצ'לי, צפון לונדון. בשנת 1988 היא קיבלה תואר בפילוסופיה, בפוליטיקה וכלכלה במודלין קולג' (שבאוקספורד)[1][2]. מאוחר יותר היא למדה לתעודה בעיתונאות בבית הספר לעיתונאות של אוניברסיטת קרדיף.
הארטלי-ברואר החלה את הקריירה שלה בעיתונאות במקומון מזרח לונדוני בשם East London Advertiser[3](אנ'). מאוחר יותר, היא הועסקה ככתבת חדשות וכתבת פוליטית של הלונדון איבנינג סטנדרד(אנ'), ולאחר מכן הצטרפה ל"גרדיאן", ועבדה בו עד ספטמבר 2000[4]. לאחר מכן עברה ל"סאנדיי אקספרס" מבית דיילי אקספרס ככתבת פוליטית, ומ-2001 עד 2007 כעורכת פוליטית, ולאחר מכן עוזרת עורכת (לפוליטיקה)[1]. היא עזבה את סאנדיי אקספרס בפברואר 2011. בשנת 2006, היא קריינה והציגה שני סרטים תעודיים פוליטיים עבור ערוצי הטלוויזיה BBC Two ו-BBC Four, על ההיסטוריה של סגני ראש הממשלה הבריטים, בשם "Every Prime Minister Needs a Willie", ועל ההיסטוריה של מנהיג האופוזיציה ב-The Worst Job in Politics[5].
הארטלי-ברוור הייתה מגישת LBC(אנ')(תחנת רדיו) מפברואר 2011, עד שעזבה בדצמבר 2014 והוחלפה על ידי שלאג פוגרטי(אנ')[6].
היא שידרה ב-Talkradio(אנ'), תחנת רדיו בבעלות רופרט מרדוק. היא הגישה את תוכנית אמצע הבוקר בימי חול ממרץ 2016 עד 15 בינואר 2018, אז עברה להנחות את תוכנית ארוחת הבוקר בימי חול בין השעות 6:30-10:00[7].
בספטמבר 2019, התכנית ג'וליה הארטלי-ברואר שאו[8] הושקה ב-יוטיוב תחת המותג Talkradio; כל תוכנית היא ראיון אחד על אחד עם אורח. התוכנית הפכה לסימולקאסט(אנ') יומי כחלק מלוח הזמנים היומי של TalkTV שהחלה לשדר באפריל 2022[8][9].
היא כתבה מאמרי דעה וטורים עבור פרסומים כגון: הדיילי טלגרף[10], The Mail on Sunday[11] ו-The Spectator[12] על פוליטיקה ואקטואליה.
היא הופיעה עשר פעמים כחברת פאנל בתוכנית החידון הקומית Have I Got News for You(אנ'), כמו כן הייתה חברת פאנלים קבועה ב-BBC One's Question Time[3] ובתוכנית "יש שאלות?"(אנ') של BBC Radio 4(אנ'). היא פרשנית קבועה בטלוויזיה וברדיו, כולל עבור סקיי ניוז, ערוץ החדשות של ה-בי.בי.סי., BBC News One's, The One Show ,ITV's This Morning on ITV ,ITV Tonight Show, The Agenda, Sunday Politics on BBC1 ,BBC Radio 5 Live, ו־BBC Radio4.
היא הייתה מתחרה קבועה ב-Pointless Celebrities באוקטובר 2014, וזכתה בפרס עבור ארגון הצדקה שבחרה[13].
הארטלי-ברואר הייתה תומכת נחושה בברקזיט במהלך הקמפיין ב-2016[14]. ב-29 במרץ 2019, הארטלי-ברואר דיברה בעצרת Leave Means Leave בכיכר הפרלמנט בלונדון[15]. בהתייחסה למשבר האקלים אמרה כי אלה המאמינים באסון אקלימי מתקרב הם "חלק מכת יום הדין", ותיארה את המרד בההכחדה כ"מעין כת מוות כמו-דתית". היא גם הצהירה כי מודלים אקלימיים "נכשלו עד כה לחזות שום דבר בצורה נכונה", וכי המדע של שינוי האקלים הוא "תיאוריה שעדיין לא הוכחה" ולכן פתוחה לאיתגור, "שהיא פרקטיקה סטנדרטית במדע"[16][א].
ב-20 בנובמבר 2018, הרצתה הארטלי-ברואר על "תקינות פוליטית וחופש ביטוי", שבה טענה כי תקינות פוליטית פוגעת ביכולת להביע דעות פוליטיות בחופשיות[17].
המכללה המלכותית לרופאים כלליים(אנ') הזמינה אותה לדבר בפאנל "זמן שאלה של NHS"[ב] בכנס השנתי שלה בשנת 2019, אך משכה את ההזמנה לאחר שיותר מ-700 רופאי משפחה חתמו על עצומה שהתלוננה, כי דעותיה אינן תורמות לעבודה שהם עושים לקידום הכללה בתוך המקצוע ובקרב מטופלים. אחת הדעות הללו הייתה ציוץ שנמחק מ-2016, שבו אמרה הארטלי-ברואר כי "פאוול לא היה גזען". על אנוך פאוול(אנ') אמרה: "אני לא מגֵנה על פאוול, אני פשוט לא רואה שום דבר בנאום ריברס שהוא טעה"[ג][18].
חלק מאמירותיה בתקשורת נתפסו כנמהרות או לא ראויות ו"זכו" לביקורות ולעיתים גם לתלונות בפני Ofcom שהיא הרשות הרגולטורית של התקשורת בבריטניה. למשל: ביוני 2016 כשטענה שלעיתונאי שהתייחס לתקיפת מועדון להט"ב באורלנדו, פלורידה, יש יותר (רקע) משותף עם דאעש מאשר הוא חושב[19]; באוקטובר 2017 טענה ששר ההגנה דאז, סר מייקל פאלון, נגע שוב ושוב בברך שלה, במהלך ארוחת ערב ב-2002 ותרמה להתפטרותו בסופו של דבר[20][21]; באוגוסט 2018, היא שלחה ציוץ המכיל תמונה של תוצאות הפיגוע באומה, צפון אירלנד ב-1998, עם טקסט ביקורתי על ג'רמי קורבין שלכאורה ספד גם על נפגעי ה-IRA שבצעו את הפיגוע. רבים ביקרו את השימוש בתמונה, בעוד שהיא טענה שהשימוש בתמונה היה לצורך סאטירה[22][23]; בסוף 2019, ג'וליון מוהם(אנ') האשים את הארטלי-ברוור בחשיפת כתובת ביתו בתקופה שבה הוא קיבל איומי מוות. הארטלי-ברוור התגוננה בכך שהכתובת של מוהם כבר זמינה בקלות באינטרנט, וכי הוא חשף אותה בעבר בעצמו בראיונות שפורסמו[24]; ב-14 באפריל 2024, בעקבות פיגוע דקירה בסידני, אוסטרליה, ולפני זיהוי החשוד, צייצה הארטלי-ברואר בטוויטר "עוד יום! עוד מתקפת טרור של מחבל איסלאמי". העיתונות גינתה מאוחר יותר מידע שגוי זה שהופץ על התוקף, והיא מחקה את הציוץ שלה, לאחר שנצפה ביותר מתשעה מיליון פעמים. התוקף ג'ואל קאוצ'י לא היה מוסלמי[25].