היי! בינבה

המונח "בימבה" מפנה לכאן. לערך העוסק במאסטר בקפואירה, ראו מסטרה בימבה.
היי! בינבה
へーい!ブンブー
היי! בינבה
סוגה אנימה, קודומו
אנימה
אורך פרק 10 דקות
אולפני אנימציה Nippon Animation
רשת שידור NHK (יפן)
הטלוויזיה החינוכית (ישראל)
ערוץ ג'וניור (ישראל)
מדבבים בשפה העברית יפה גבאי (בינבה), אסף כחולי (בובי), אורי פרידמן (זעם), יוסי טימן (פונפון), אפי בן-ישראל (אדמת), שרית סרי (ניידת), מתי סרי, דודי בן-אדרת, עירית שילה, משה בכר, שמעון כהן, צלילה ינאי, אורנה לביא-פלינט, עידו מוסרי, עמי מנדלמן, דב רייזר, דבי בסרגליק, יוני חן.
תקופת שידור מקורית 8 באפריל 19853 באפריל 1986
מספר העונות 1
מספר הפרקים 130

היי! בִּינְבָּהיפנית: へーい!ブンブー, תעתיק: הֶיי! בּוּנְבּוּ) היא סדרת אנימציה יפנית. הסדרה בת 102 הפרקים (בגרסה היפנית המקורית היו 130 פרקים) הופקה על ידי ניפון אולפני אנימציה לטלוויזיה בין השנים 19851986.

בישראל הסדרה שודרה בתחילה בטלוויזיה החינוכית הישראלית בדיבוב לעברית בין השנים 19881990 ובשידורים חוזרים לאורך השנים. ב-1 במרץ 2009 הסדרה עלתה לשידור בערוץ ג'וניור.

את שיר הפתיחה בעברית ביצעה עליזה אברג'יל.[1]

תקציר העלילה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הסדרה מתמקדת בבובי, נער צעיר אשר חלם תמיד על מכונית משלו, ובבינבה מכונית צהובה קטנה ומדברת שבקעה מתוך ביצה בתוך משחטת רכב. בובי, אשר שומע אותה בוכה יוצא לעזרתה רגע לפני שהיא נהרסת, ומאז הם נעשים חברים טובים.

בינבה, בובי והכלב שלו פונפון, יוצאים יחדיו למסע הרפתקאות בעולם במטרה למצוא את אמהּ של בינבה, ובמהלך דרכם הם נאלצים להתחמק מאיש מבוגר בשם זעם (שנקרא גם זעם הרשע) שמנסה לתפוס את בינבה בכל הזדמנות.

במהלך המסע הם עוברים הרפתקאות רבות, ועוזרים לאנשים בהם הם נתקלים בדרכם. הם גם נתקלים במכוניות מדברות אחרות עמן בינבה נוהגת להתחרות, ובינבה תמיד מנצחת בזכות הכוח והמהירות שהיא מקבלת כאשר היא מריחה פרחים.

בסוף הסדרה בינבה, בובי ופונפון מוצאים את אמהּ של בינבה, ולאחר מכן בובי ובינבה ביחד עם זעם, אביה ואמהּ של בינבה ושאר המכוניות המדברות שרים את שיר הסיום של הסדרה.

השפעות תרבותיות

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בעקבות הפופולריות של הסדרה בישראל, נעשה נפוץ השימוש בכינוי "בימבה" (שיבוש נפוץ ונוח יותר להגייה של "בינבה") בעבור צעצועי פעוטות בצורת מכונית שניתן לשבת עליה.

כמו כן, הכינוי "בימבה" היה נפוץ למכונית מסוג מאזדה 121[דרוש מקור].

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]