סטאר טורס

סטאר טורס
Star Tours
מבוסס על מלחמת הכוכבים עריכת הנתון בוויקינתונים
בימוי ג'ורג' לוקאס
הופק בידי ג'ורג' לוקאס
תום פיטסג'ראלד
תסריט ג'ורג' לוקאס
שחקנים ראשיים אנתוני דניאלס
אירה קילר
פול רובנס
מוזיקה ג'ון ויליאמס
חברה מפיצה לוקספילם
הקרנת בכורה 9 בינואר 1987
משך הקרנה 4 דקות ו-30 שניות
שפת הסרט

אנגלית

יפנית (דיסנילנד טוקיו)

צרפתית (דיסנילנד פריז)
דף הסרט ב־IMDb
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

סטאר טורסאנגלית: Star Tours - "תיורי כוכבים") הוא מתקן סימולטור הממוקם בפארקי השעשועים של חברת וולט דיסני דיסנילנד שבקליפורניה, אולפני הוליווד של דיסני בדיסניוורלד שבפלורידה, דיסנילנד שבפריז ודיסנילנד שבטוקיו.

המתקן מתבסס על סדרת סרטיו של ג'ורג' לוקאס - "מלחמת הכוכבים", והיה המתקן הראשון שבפארק דיסני שלא התבסס על סרט של אולפני וולט דיסני (טרם המותג נקנה במלואו על ידי האולפנים בשנת 2012).

המתקן הראשון מסוג זה הופיע בארץ המחר שבדיסנילנד בשנת 1987 והחליף את המסע דרך החלל הפנימי שהיה באותו מבנה.

מ-2010 המתקן נסגר על מנת לפנות מקום למתקן המשך בשם "סטאר טורס - ההרפתקאות נמשכות" מ-2011.

תיאור המתקן

[עריכת קוד מקור | עריכה]

מתקן זה הוא "מסע תיירותי" שהוא מעבורות "אנדור אקספרס" אשר לוקחים את המבקרים לטיול בכוכב היערות אנדור באמצעות סוכנות התיירות החללית סטאר טורס (Star Tours travel agency). כבר במהלך מוצגים לממתינים חלקים מהמופע - והמבנה בו נמצא התור בנוי כאולם המתנה לפני עלייה למעבורות חלל "Starspeeder 3000". סביב אודיו אנימטרוניקס הנראות כמו דמויות מהסרט ובהם C-3PO ו-R2-D2, המתווכחים ביניהם. על פי הספר "בלש דיסנילנד" (Disneyland Detective) מאת קנדרה טראהאן שתי הדמויות שבדיסנילנד בקליפורניה הן הדמויות המקוריות מהסרט הראשון שהותאמו כרובוטי אודיו אנימטרוניקס.

בכניסה למתקן, לאחר תום העמידה בתור, נכנסים המבקרים לתוך אחד מכמה תיאטראות, והנווט של הספינה - רובוט דרואיד טייס המעבורת "אנדור אקספרס" טיסת 45 בשם RX-24 ובכינוי "רקס" (מדובב על ידי פול רובנס) מדבר עם המבקרים, ואז פונה המעבורת בטעות למגרש גרוטאות בחלל, ומשם לאחר שעוקפים ברגע האחרון את המכשולים, רקס מעביר את המעבורת למהירות האור, אולם מפספס את היעד של הספינה ועוצר אותה בתוך שדה שביטים, ומשם מגיעים לקרב בין ספינות מורדים לבין 3 משמידות כוכבים, והמבקרים נקלעים לקרב עם כוכב המוות III. אחד מטייסת X-Wing פוצץ אותו, והמעבורת טסה חזרה לתחנה שממנה טסו, ובנחיתה כמעט התנגשו במכל הדלק ורקס מתנצל על התקלות.

הקמת המתקן

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הרעיון למתקן זה מקורו בהצעה להקמת מתקן שהתבססה על הסרט של חברת וולט דיסני "החור השחור" משנת 1979. הצעה זו לא יושמה בשל העלויות הגבוהות שלה שהוערכו ב-50 מיליון דולרים, והעובדה שהסרט נכשל.

חברת וולט דיסני החליט במקום זאת להגיע לשותפות עסקית עם ג'ורג' לוקאס - שותפות שהפיקה את הסרט התלת־ממדי קפטן איו בשנת 1986, וכן את המתקן.

עם קבלת הסכמתו של לוקאס, חברת וולט דיסני רכשה ארבעה סימולטורי טיסה בעלות של $500,000 לכל אחד ואחד מהם, ולוקאס יצר את הסרט שיוקרן בסימולטורים. לאחר השלמת הסרט הותאמה תנועת הסימולטור לסרט.

המתקן, שעלותו הגיעה ל-32 מיליון דולרים (פעמיים מעלות בניית כל הפארק בשנת 1955) נפתח לקהל ב-9 בינואר 1987.

נתוני המתקן

[עריכת קוד מקור | עריכה]
הכניסה למתקן בשנת 1996, לפני השיפוץ של 1998 של ארץ המחר.
הכניסה למתקן לאחר שיפוץ ארץ המחר.
  • בדיסנילנד שבקליפורניה, המתקן החליף מתקן קודם בשם "מסע דרך החלל הפנימי" בו המבקרים "הוקטנו" לגודל מיקרוסקופי ונסעו דרך פתית שלג. שריד למתקן הקודם מצוי בסוף הסצנה הראשונה בסרט בה רואים כאחד הגרוטאות בחלל את המיקרוסקופ הענקי מהמתקן הקודם.
  • בזמן ההמתנה לכניסה למתקן מודיעה מערכת הכריזה כי רכב חלל שמספרו THX-1138, חונה במקום אסור. מספר זה הוא שמו של סרטו הראשון של ג'ורג' לוקאס.
  • בזמן ההמתנה לכניסה למתקן קוראים במערכת הכריזה ל"מר סאקול ג'רוג'" ("Mr. Egroeg Sacul, Mr. Egroeg Sacul." ) - בהיפוך ג'ורג' לוקאס.
  • הודעה נוספת במערכת הכריזה קוראת ל"מר טום מורו" ("Mr. Tom Morrow") - המספר במתקן מסע אל המאדים שהיה במבנה זה עד שנת 1992. אותה דמות היא דמות במתקן אינובישונז שנפתח בשנת 1998.
  • מכל הדלק החללי שהחללית כמעט מתנגשת בו בסוף הסרט נושאת מספר רישוי שהיה בעבר מספר הטלפון של משרדי חברת ההפקה של לוקאס.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סטאר טורס בוויקישיתוף

קישורים רשמיים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים לא רשמיים

[עריכת קוד מקור | עריכה]