באזור נמצאו שרידי ההתיישבות האנושית העתיקים ביותר בסביבות פריז, המתוארכים לתקופה הנאוליתית המאוחרת (3000 לפני הספירה לערך).
בימי הביניים השתייך המקום לבית מונמורנסי אשר איבד אותו למשפחת מאלון (Malons). ב-1658 הקים שארל-אנרי דה מאלון דה ברסי את טירת ברסי, בתכנונו של האדריכל פרנסואה לה וו (אחיו של לואי לה וו, שהיה אדריכלו של לואי הארבעה עשר). הטירה נהרסה ב-1861 במסגרת הרחבת חומת העיר פריז. באותה שנה איחד הברון אוסמן את חלקה הצפון-מערבי של הקומונה (מועצה) של ברסי ("כפר ברסי" - Bercy Village) עם הרובע השנים-עשר של פריז, אותה הרחיב. ואילו שאר חלקי הקומונה ההיסטורית של ברסי נותרו מחוץ לגבולות העיר ואוחדו עם קומונת Charenton-le-Pont.
האזור היה במשך דורות מרכז ייצור וממכר יין (בפרט שהוא נמצא מחוץ לחומת המכס ולפיכך היה המסחר בו פטור מן המס העירוני). שטחי היקבים והמחסנים העתיקים הוזנחו עם השנים, עד ששופצו בשנת 2000 והוקמו בהם שלל מיזמי בידור, מסחר ותיירות, מסעדות, בתי קפה ובארים.
פארק ברסי. אחד הפארקים הציבוריים הגדולים בפריז, מהווה ריאה ירוקה ומרכז לחלק גדול ממבני הציבור באזור ברסי. הוקם על שטח שוק היין שפונה סופית ב-1977.
בניין משרד האוצר. הועבר לברסי על גדות נהר הסן בשנות ה-80 על מנת לפנות את כל שטח ארמון הלובר (משכנו ההיסטורי של המשרד) לטובת מוזיאון הלובר. מאז משמש הביטוי "ברסי" ככינוי סלנג עיתונאי למשרד האוצר ולמשרדי הממשלה הצרפתית בכלל. הבניין הענק מאכלס משרדים נוספים וכן מתחם של מסעדות וחנויות לעובדי המשרדים והקהל הבא בשעריהם.
הסינמטק וארכיון הסרטים של צרפת (Cinémathèque Française). משכן הסינמטק בברסי, החל מ-1998 בתכנונו של פרנק גרי, כולל את ארכיון הסרטים הגדול בעולם, אולמות קולנוע ומוזיאון לקולנוע.[1]
UGC Ciné Cité Bercy. בית קולנוע ("עיר סרטים") הכולל 18 אולמות הקרנה ושטחי מסחר, בילוי והסעדה.
Cour Saint-Émilion. מרכז מסחר ובידור פתוח ברחוב "כפר ברסי" המשופץ.
Musée des Arts Forains. מוזיאון משחקי היריד. מוזיאון המוקדש לסחרחרות עתיקות ומשחקי-יריד אחרים.[2]