טיילור סוויפט, האמן המצליח בתולדות המצעד. (22 משיריה כבשו את פסגת המצעד)
מצעד השירים הדיגיטליים הוא מצעד מטעם מגזין בילבורד, אשר מציג בכל שבוע את השירים שזכו למכירות הדיגיטליות הגבוהות ביותר. את הנתונים מספקת רשת MRC Data. המצעד הוקם לראשונה ב-30 באוקטובר2004 ופורסם באופן רשמי ב-22 בינואר2005 ולאחר שלושה שבועות נתוני המכירות הדיגיטליות שוקללו גם במצעד בילבורד הוט 100 ואף גם בשאר המצעדים של בילבורד. המצעד נוסד לאחר שהחלה עלייה דרסטית במכירות הדיגיטליות בעוד המכירות הפיזיות הלכו והתמעטו יותר ויותר. בשונה ממצעד ההוט 100 וממצעדים אחרים של בילבורד המצעד לא משקלל רדיו או מכירות פיזיות אלא מכירות דיגיטליות בלבד כולל גרסאות רמיקס וגרסאות נוספות של אותו שיר בגרסה דיגיטלית.
השיר הראשון שהגיע למקום הראשון במצעד היה השיר "Just Lose It" של אמינם.
"I Gotta Feeling" של בלאק אייד פיז מכר 8 מיליון עותקים דיגיטליים בארצות הברית ובכך הפך לשיר הראשון שמכר יותר מ-6 מיליון עותקים דיגיטליים בארצות הברית ונכון להיום הוא גם השיר הכי נמכר דיגיטלית בארצות הברית.
"Low"של פלו ריידה וטי-פיין הוא השיר הראשון שמכר יותר מ-4 מיליון עותקים דיגיטליים בארצות הברית. בנוסף הוא גם היה לשיר הכי נמכר דיגיטלית בעשור הראשון של המאה ה-21.
"Blurred Lines" של רובין ת'יק, טי. איי. ופארל ויליאמס היה לשיר הראשון שמכר יותר מ-300 אלף עותקים בארצות הברית במשך 10 שבועות ו-400 אלף עותקים במשך יותר מ-4 שבועות בארצות הברית.
"Hello" של אדל מכר 4 מיליון עותקים בארצות הברית תוך 13 שבועות בלבד מה שהופך אותו לשיר שמכר הכי הרבה עותקים במדינה בזמן הקצר ביותר ובנוסף לשיר שמכר הכי הרבה עותקים בשבוע בודד בהיסטוריה של המדינה עם מכירות של 1.12 מיליון עותקים מה שגם הופך אותו לשיר הראשון בהיסטוריית המדינה שמכר מעל מיליון עותקים דיגיטליים בשבוע בודד.
"Right Round" של פלו ריידה וקשה מחזיק בשיא של השיר שמכר הכי הרבה עותקים בשבוע אחד ובשבוע הבכורה לאמן זכר.
"Payphone" מחזיק בשיא של השיר שמכר הכי הרבה עותקים בשבוע הבכורה ובשבוע בודד להרכב.
Teenage Dream של קייטי פרי מחזיק בשיא של האלבום שהצליח להכניס הכי הרבה שירים למקום הראשון במצעד.
1989 ו-Reputation של טיילור סוויפט הכניסו ארבעה שירים כל אחד מהם למקום הראשון במצעד ובכך הפכה סוויפט לאמן הראשון בהיסטוריה שהצליח לעשות זאת עם יותר מאלבום אחד.
טיילור סוויפט היא האמן הראשון בהיסטוריה שהחזיק בחמישה שירים שמכרו יותר מ-500 אלף עותקים בשבוע אחד בודד ובנוסף היא גם מחזיקה בשיא של האמן עם הכי הרבה שירים שנחתו בשבוע הבכורה שלהם במקום הראשון במצעד.
אד שירן הוא האמן הראשון שהצליח להכניס שני שירים בבת אחת לשני המקומות הראשונים במצעד בשבוע הבכורה שלהם.
לורן דייגל היא האמן שהצליח להכניס שיר נוצרי עכשווי למיקום הכי גבוה במצעד בשבוע הבכורה שלו.
ליידי גאגא היא האמן הראשון בהיסטוריה שהצליח להכניס שלושה שירים לשלושת המקומות הראשונים במצעד בבת אחת. היא חזרה על הישג זה במשך שבועיים.
BTS הם האמן הראשון בהיסטוריה שהצליח להכניס בבכורה שישה שירים לעשירייה הפותחת והאמן הראשון שתפס את כל ששת המקומות הראשונים במצעד בבת אחת. בנוסף הם גם האמן הראשון הצליח לתפוס את שני המקומות הראשונים במצעד במשך ארבעה שבועות.